Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Ewelinko, Susan dotychczas była u mnie kapryśna, ciekawe czy wreszcie porządnie zakwitnie... ;:224 Twoja na pewno jest oszałamiająca, chętnie obejrzę fotki ;:108
Martuś, zdrowiej i nabieraj sił....ale błagam, nie sól wina ;:124 hahahaha
Danusiu, nie za bardzo kumam co takiego odbiera Ci głos ;:131 Przecież nic nadzwyczajnego nie pokazałam...Twój ogród to co innego.. ;:224 Zawsze zapiera dech w piersi.. ;:173
Olunia, w ogrodzie widać zmiany każdego dnia...czekałam na tulipany, teraz z dnia na dzień wyczekuję kolejnych roślinek.. ;:65

U mnie..monotematycznie... ;:224

Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

nie wino posoliłam tylko piwo :oops:
no bo ktoś przestawił słoiki no i ja tak na pamięć wzięłam.........no i :oops: :;230
nabieram sil, nabieram ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, kiedy cięłaś jaśminowce :?: Ja jednego nie przycięłam i zastanawiam się, czy teraz nie będzie za późno. Tulipanki Klaudia są śliczne ;:333
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wczoraj do 14 pogodę miałam przepiękną, włożyłam nawet koszulkę z krótkim rękawem :shock: Potem jednak przyszła jedna burza, potem druga i nie skończyłam nic z rozpoczętych prac. Za to dziś wyraźnie się zazieleniło :D
Zastanawiam się, co Ty masz za sasanki, prawie na każdym zdjęciu widzę dzwoneczki, u mnie raczej kwiaty wyglądają jak gwiazdki.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
muflon
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 2 cze 2010, o 11:20

Post »

Kasiu, po raz kolejny odwiedziłam twój ogród, ścieżka plus rabatki na rośliny super ;:138
Jak patrzę na twoje rozkwitnięte tulipanki i inne rośliny, to sobie tak myślę, czy ty przypadkiem nie masz tajnych układów ze słoneczkiem ;:3 , u Ciebie wszystko w pełnym rozkwicie, a u mnie tulipany dopiero główki rozchylają, a też mieszkam w Poznaniu.Miłego dnia życzę i zmykam na kawkę.
Pozdrawiam Agata
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Kochana jestem zachwycona tymi łanami sasanek ,tulipanków i wszystkich wiosennych ,cudownych kwiatów.Pięknie wyszła Ci ta ścieżka kręta i tajemnicza ...a jak sie zazieleni ..oj już sie nie mogę doczekać :tan
Miłej i słonecznej niedzieli życzę ;:168
marzenia się spełniają! Dana
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Robaczku Poznański, czytałam gdzieś, że jesteś też tak trochę i "Lubelski" :wink: .
Piękna rzeka wiosennych kwiatów potwierdza, że nie pojedyncze okazy,
ale grupy jednakowych roślin dają najlepszy efekt.
Jak zamierzasz postępować z tulipanami, będziesz je wykopywać? Masz je w koszach?
A co z tulipanami w trawniku, zostaną tam?
Bardzo jestem ciekawa, jak się zaprezentuje ścieżka latem.
Różę Kent (Cover White) bardzo lubię za obfitość białych kwiatów, drobne liście
i to, że nie rozłazi się zbyt na boki, nie jest zaczepna - jest taka zwarta.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Faktycznie na romantycznie pojechalas 8-) Ladnie, to romantycznie u Ciebie wyglada.
Tak ogladam foty i przypomnialam sobie, ze gdzies kupilam w zeszlym roku balkoniki do roz i zapomnialam o nich :;230
Awatar użytkownika
Alidka
50p
50p
Od: 21 mar 2012, o 10:59

Post »

Coraz piękniej u Ciebie! ;:3 Uwielbiam Twój ogród, choć mogę tylko na zdjęciach podziwiać ;:180
Pozdrawiam
Aga
Mój tajemniczy ogród
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry ;:138
Martusia, jak zdrówko dzisiaj? mikstury pomagają? ;:196
Monia, jaśminowce i krzewuszki cięłam jesienią, chyba we wrześniu. Chciałam je nieco uformować na kule, bo były już prawie wzrostu świerków Omorica, które rosną w tle..Teraz już bym się bała ciąć, bo możesz wyciąć pąki kwiatowe - najlepiej ciachnij po kwitnieniu :uszy
Ewa, a u mnie odwrotnie - do 14 był deszcz i ponuro a potem pogoda do wieczora. Sasanki, gdy otwierały sie pierwsze kwiaty w marcu były bardziej rozetkowe, gwiazdki - tak jak u Ciebie. Miały krótkie łodygi i kwiat otwierał się cały. Kwitną już od miesiąca i łodygi porosły długie, a kwiaty coraz cięższe i jest ich coraz więcej.. wydaje mi się, że to dlatego łebki zwisają im w dół jak dzwoneczki - grawitacja działa ;:215 Ale takie też są urokliwe. Aha, byłam wczoraj w Kórniku - magnolie mocno przebrane, mają jeszcze być dowiezione, ale jakieś Stellaty są gdybyś była zainteresowana ;:224
Agatko, miło mi, że zaglądasz do mojego ogródka ;:173 U mnie wiosna nieco szybciej niż w Poznaniu, mieszkamy kawałek od miasta, pod lasem 8-) W tym roku i tak jest bardziej opóźniona niż w ubiegłym, ale już dużo kwiatów cieszy oczy ;:173
Danusiu, dziękuję za tyle ciepłych słów ;:196 Tobie również życzę udanej niedzieli!
Elu, witaj :wit W ubiegłym roku popełniłam chyba amatorski błąd i zbyt wcześnie pozbawiłam tulipany liści, dlatego cebule też są słabsze w tym roku ..no i ta zima...W tym roku poczekam spokojnie, aż same obeschną. Cebule postanowiłam wykopywać co 2 lata - nie dam rady wykopać wszystkich, bo mam ich pewnie ponad 500..O koszyczkach myślałam, ale zrezygnowałam, bo przy takiej ilości tulipanów, to byłby kosmiczny wydatek. Na razie w ich miejsce wysiewam jednoroczne, żeby zasłoniły liście po przekwitnięciu. Tulipany w trawniku zostaną, nie ma tego dużo - to był taki mały eksperyment i M zobowiązał się uważać przy koszeniu ;:333 Sama jestem okrutnie ciekawa co wyjdzie z tych moich nasadzeń przy ścieżce... Dla większości róż w moim ogrodzie to będzie pierwszy, pełny sezon..Mam nadzieję, że będą zdrowo i pięknie rosły ;:170 White Cover jest na środkowej rabacie razem z trzema Aspirine Rose, lawendą i mini-budlejami Blue Chip - zobaczymy jak sprawdzi się ta kompozycja. Na razie posadzony jest tam bukszpanik, ale docelowo będzie też wyższe drzewko - chyba ostatecznie Robinia Hispida. Aa i 'lubelski' jest bardziej mój M - ale ja też już przyszyta do rodziny więc trochę i do regionu ;:131
Elu, dziękuje za odwiedziny, miłe słowa, wirtualną pogawędkę i zapraszam ponownie ;:196
Jule, wybrałam opcję full romantic ;:166 'Balkoniki' do róż- buahaha, to się tak fachowo nazywa? :lol: U mnie podpieram tym hortensje, budleje, róże, lawendę - wszystkie staruszki, które kładą się na trawnik ;:333
Alidka, dziękuję za miłe słowa - ogród sprawia mi tyle radości na co dzień, a jeżeli jeszcze komuś się podoba to, co wyczyniam - to już miód na moje serce! zapraszam ponownie ;:196

No to do znudzenia - za tydzień te odmiany pewnie przekwitną, więc jeszcze Was pomęczę :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

A ten 'patyczak' na ostatnim zdjęciu po prawej stronie to Mój nowiutki nabytek - Judaszowiec kanadyjski :D
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

zdróweczko już lepiej.....pomagają, pomagają te moje miksturki, dzięki ;:196
jutro ma być ładnie to może nareszcie pójdę na działkę - kosić jeszcze nie będę, bo kosiarki jeszcze nie przygotowałam ale może przygotuje warzywnik.....i taką rabatkę przy nim, tam bedą dalie i kanny :uszy
no i muszę doprowadzić do ładu tą wąską rabatkę przy trawniku, bo pewnie niedługo pojawią się lobelie to tam je jak co roku posadzę ;:224
Awatar użytkownika
lukas93cs
200p
200p
Od: 29 maja 2009, o 10:46
Kontakt:

Post »

Witam oglądam twój ogród i jestem w szoku jaki jest ładny i zadbany. :shock:
Będę śledził dalej i pozdrawiam :wink:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiu, piękne te twoje tulipanki z dodatkiem sasanek ;:oj Powiedz czy coś zaplanowałaś w ich okolicach po przekwitnięciu? Zawsze mam z tym problem ;:24
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusia, dobrze, że wracasz do zdrówka ;:196 U mnie też jeszcze przed pierwszym koszeniem, bo kosiarka leży odłogiem, a M wraca dopiero jutro.. ;:224
Łukasz, witaj :wit Miło mi, że Ci się podoba - zapraszam ponownie ;:173
Kasiu, rabata tulipanowo-sasankowa przy tarasie jest tak zaplanowana, żeby działo się coś także jak przekwitną tulipany, ale ze względu na wyjątkowe spustoszenia po zimie, pomysł się pewnie nie sprawdzi..Koło tulipanów są też posadzone czosnki i irysy, które królują w czerwcu. Niestety z ponad 50 cebulek irysów wschodzą na razie jakieś suchoty i pojedyncze listki więc szału nie będzie. Potem prym będą wiodły budleje posadzone przed rabatą, które mają zasłonić liście przekwitłych cebulowych i zrobić tło dla róż, które są na pierwszym planie. Poza tym wysiewam jednoroczne - smagliczkę i czarnuszki w miejsce tulipanów ;:108 sasanki zostają w zielonych pióropuszach i nawet zakwitają ponownie latem, więc nie wymagają jakieś szczególnej troski, skutecznie zakrywają przy tym tulipany, bo już ogromne kępy wyrosły ;:173
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Sasankowe futerka ;:138 Dziękuję, że pamiętasz o moim chciejstwie, ale M ostatnio zrobił się ogromnie zasadniczy (po kupnie ostatnich 2 róż :wink: ) i nie mogę chyba liczyć na jego zgodę na kolejny zakup:(
Znalazłam pąki posadzonej dwa tygodnie temu piwonii :heja
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”