W cieniu starego orzecha
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W cieniu starego orzecha
Serduszki pokazały się i u mnie
Większość powojników też rusza. M próbowałam nabrać na Atragene-zaczęłam ubolewać, że takie suche pędy i pewnie wypadł. M tylko spojrzał na mnie podejrzliwie i stwierdził, że coś kręcę, bo mi za wesoło z oczu patrzy
Swoją drogą Markhams Pink wygląda okropniej niż inne.
Sporo masz tych kwitnących kwiatuszków
Śliczne są! A i motylek do ciebie zawitał 
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju kocia dzisiaj zimnicy ciąg dalszy był. Jutro pewnie też nie będzie lepiej.
Niestety rośliny słabo się rozwijają- ale chwasty oczywiście sobie radzą i to dość dobrze.
Majeczko dzisiaj było pochmurnie i przylaszczki i tulipanki miały stulone kwiatki. Wszystko czeka na słoneczko. Ciekawa jestem jaka to nazwa dla Scarlet- moze sobie przypomnisz gdzie o tym czytałaś?
Elu dziękuję - mam nadzieję że uda nam się spotkać. Wybieram się do Janusza- może też będziesz? Na inne spotkania nie wiem czy dam radę - niestety nie zawsze jest z kim Kubunia zostawić.
Tajeczko niestety musimy na te nasze ukochane roślinki poczekać. Najbardziej mnie wkurza że jest tak szaro, mało zieleni. Parę dni słoneczka i roślinki ruszą.
Ewuś okazuje się że powojniki to całkiem mocne sztuki. W większości dają radę naszym zimom, chociaż faktycznie po zimie wyglądają conajmniej dziwnie.
Izuś dzięki - specjalnie jesienią kupiłam trochę wiosennch cebulek bo chociaż o tej porze roku mało czasu spędzam na działce to jednak lubię gdy coś kwitnie. Motylek wyjątkowo chętnie pozował do zdjeć i rozkładał skrzydełka, ale mało jeszcze owadów lata.
Na rozgrzewkę trochę balkonowych kolorków

balkonowa uprawa szczypiorku

Majeczko dzisiaj było pochmurnie i przylaszczki i tulipanki miały stulone kwiatki. Wszystko czeka na słoneczko. Ciekawa jestem jaka to nazwa dla Scarlet- moze sobie przypomnisz gdzie o tym czytałaś?
Elu dziękuję - mam nadzieję że uda nam się spotkać. Wybieram się do Janusza- może też będziesz? Na inne spotkania nie wiem czy dam radę - niestety nie zawsze jest z kim Kubunia zostawić.
Tajeczko niestety musimy na te nasze ukochane roślinki poczekać. Najbardziej mnie wkurza że jest tak szaro, mało zieleni. Parę dni słoneczka i roślinki ruszą.
Ewuś okazuje się że powojniki to całkiem mocne sztuki. W większości dają radę naszym zimom, chociaż faktycznie po zimie wyglądają conajmniej dziwnie.
Izuś dzięki - specjalnie jesienią kupiłam trochę wiosennch cebulek bo chociaż o tej porze roku mało czasu spędzam na działce to jednak lubię gdy coś kwitnie. Motylek wyjątkowo chętnie pozował do zdjeć i rozkładał skrzydełka, ale mało jeszcze owadów lata.
Na rozgrzewkę trochę balkonowych kolorków
balkonowa uprawa szczypiorku
Pozdrawiam Ida
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Bardzo kolorowo u ciebie, u mnie na razie paki same. Mam nadzieje, ze w końcu coś się ruszy.
Ale się uhahalam z tej puszczalskiej
Ale się uhahalam z tej puszczalskiej
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Puszczalska i mnie najpierw zadziwiła a potem rozbawiła- Ela to ma pomysły.
Ida bardzo ładne pąki ma Błękitny Anioł, mój jeszcze śpi, ale mam nadzieję że ruszy niebawem, żeby tylko zrobiło się cieplej.
Ida bardzo ładne pąki ma Błękitny Anioł, mój jeszcze śpi, ale mam nadzieję że ruszy niebawem, żeby tylko zrobiło się cieplej.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne kwity w skrzyneczkach balkonowych. Dobry pomysł na szczypiorek.
Ogród pięknie oj pięknie zaczyna kwitnąć , ja najbardziej lubię wypatrywać te maluchy 
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Jakby co, to pęd puszczalskiej
w donicy, trafił się taki jeden - jakieś 30 cm od zwartej kępy.
Dobrze, że zgadałyśmy się na ten temat zanim obrobiłam łopatą brzegi rabat
.
Jeśli chodzi o spotkanie, to chyba u Joli się szykuje
, u Tadka byli młodsi ogrodnicy niż Kubuś.
Dobrze, że zgadałyśmy się na ten temat zanim obrobiłam łopatą brzegi rabat
Jeśli chodzi o spotkanie, to chyba u Joli się szykuje
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- lemka77

Puszczalska robi furorę - mi też się to określenie spodobało
Magda na pewno i u Ciebie coś tam już się zazieleniło. Troszkę słońca, a w końcu ma być ładnie i te kwiatuszki zakwitną.
Jolu moje powojniki jeszcze dwa tygodnie temu wcale nie dawały oznak życia a teraz sama widzisz- już takie duże pąki. Szybko rosną, w sumie od dwóch lat dopiero mam powojniki na działce, zawsze się obawiałm że są zbyt delikatne - a one tylko z pozoru takie sałbe. Na szczęście.
Majuś - szczypiorek rośnie jak szalony- jak to na wiosnę. Co prawda miała być na święta ale hmmm będzie na później.
Beata ja też wypatruję w ziemi nowych kiełków. Teraz poszukuję host i brunner, siedzą jak zaczarowane- mało która pokazuje noski.
Elu dziękuję Ci bardzo dobra kobieto. Bardzo sie cieszę, ze będę miała taką śliczną różę. Nie wiem czy dam radę być u Joli - może się uda. Chciałabym być. Znalazłam cebulki irysków wiosennych -zupełnie zgniły
- jesienią znowu na nie zapoluję. A niektóre widać że zaczęły puszczać kiełki- ciekawe co się stało? Czyżby za wcześnie wystartowały?
Jeszcze trochę kolorków z soboty - tyle fotek narobiłam a tu kolejna sobota się zbliża
Ciekawe co nowego zastnę wśród roślinek
ostatnie krokusy - już pewnie przekwitły

-- Śr 18 kwi 2012 21:42 --

coś jeszcze cebulowego wychodzi -ale nie pamiętam co sadziłam
Niedługo zagadka sie rozwikła

hortensja pnąca- taki maluszek a ładnie sobie radzi

Magda na pewno i u Ciebie coś tam już się zazieleniło. Troszkę słońca, a w końcu ma być ładnie i te kwiatuszki zakwitną.
Jolu moje powojniki jeszcze dwa tygodnie temu wcale nie dawały oznak życia a teraz sama widzisz- już takie duże pąki. Szybko rosną, w sumie od dwóch lat dopiero mam powojniki na działce, zawsze się obawiałm że są zbyt delikatne - a one tylko z pozoru takie sałbe. Na szczęście.
Majuś - szczypiorek rośnie jak szalony- jak to na wiosnę. Co prawda miała być na święta ale hmmm będzie na później.
Beata ja też wypatruję w ziemi nowych kiełków. Teraz poszukuję host i brunner, siedzą jak zaczarowane- mało która pokazuje noski.
Elu dziękuję Ci bardzo dobra kobieto. Bardzo sie cieszę, ze będę miała taką śliczną różę. Nie wiem czy dam radę być u Joli - może się uda. Chciałabym być. Znalazłam cebulki irysków wiosennych -zupełnie zgniły
Jeszcze trochę kolorków z soboty - tyle fotek narobiłam a tu kolejna sobota się zbliża
ostatnie krokusy - już pewnie przekwitły
-- Śr 18 kwi 2012 21:42 --
coś jeszcze cebulowego wychodzi -ale nie pamiętam co sadziłam
Niedługo zagadka sie rozwikła
hortensja pnąca- taki maluszek a ładnie sobie radzi
Pozdrawiam Ida
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
a tu kolejna sobota się zbliża Ciekawe co nowego zastnę wśród roślinek
tak czekasz jak i ja na odwiedziny działeczkowe.
Po przyjeździe pierwsze co, to szybki obchód i ocena jak co rośnie
Zastanawiam sie czy zdjąć już kopczyki z hortensji ogrodowych. Zupełnie nie wiem jak się z nimi obchodzić.
Jadę w piątek i liczę na to, że zobaczę listeczki na różach.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
To z prawej strony wygląda jak kamasja
Moje korony też mają pąki kwiatowe, ale wyrosły na wysokość kolan. Tak niskie jeszcze nie były. Irysy żyłkowane po prostu wyjęłam z ziemi
Dotknęłam kiełków i się przewróciły.
- lulka

Ja mam dużo cebulowych, które wychodzą, ale za nic nie pamietam co gdzie wsadzalam poza liliami
Lemeczko udało się zamówić rosarium u.u Ewy. Dziękuje za namiary
, nawet nie wiesz jak się cieszę
Lemeczko udało się zamówić rosarium u.u Ewy. Dziękuje za namiary
, nawet nie wiesz jak się cieszę- lemka77

Majuś tak własnie jest- czekam zawsze na weekend, bo to oznacza wyjazd na działkę. Dzisiaj też się szykujemy. Też mam nadzieję na listeczki różane. Hortensje ogrodowe już odkryj- tylko przed przymrozkiem majowym trzeba je będzie chronić- jeśli będzie mróz
Ewciu moje korony tez niziutkie a zakwitnie tylko ta jedna, reszta sie zbuntowała- no ale chociaż nie wymarzły. Iryski u mnie też padły, podobnie jak krokusy sadzone jesienią. Ale kamasja i inne przeżyły. Dzięki za identyfikację - to z pewnością jest kamasja, kupowałam ją jesienią.
Magda ja też sie cieszę że Ewa jeszcze RU miała. Będziemy podziwiać nasze różyczki już niedługo. Ja też nakupowałam cebulowych a potem sadziłam w wielkim pośpiechu i nie zapisałam co gdzie wsadzam. W tym roku od razu po zakupie naszykuję sobie znaczniki.
Jeszcze trochę starszych fotek- dzisiaj będą już nowe
jedna z hortensji ogrodowych -ładnie po zimie wygląda, może nawet zakwitnie?

ta to sie szybko zregenerowała

narcyzowisko

omieg- moze już dzisiaj kwitnie?

Ewciu moje korony tez niziutkie a zakwitnie tylko ta jedna, reszta sie zbuntowała- no ale chociaż nie wymarzły. Iryski u mnie też padły, podobnie jak krokusy sadzone jesienią. Ale kamasja i inne przeżyły. Dzięki za identyfikację - to z pewnością jest kamasja, kupowałam ją jesienią.
Magda ja też sie cieszę że Ewa jeszcze RU miała. Będziemy podziwiać nasze różyczki już niedługo. Ja też nakupowałam cebulowych a potem sadziłam w wielkim pośpiechu i nie zapisałam co gdzie wsadzam. W tym roku od razu po zakupie naszykuję sobie znaczniki.
Jeszcze trochę starszych fotek- dzisiaj będą już nowe
jedna z hortensji ogrodowych -ładnie po zimie wygląda, może nawet zakwitnie?
ta to sie szybko zregenerowała
narcyzowisko
omieg- moze już dzisiaj kwitnie?
Pozdrawiam Ida
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Łooo
Rzeczywiście narcyzowisko
Czy zagadka cebulowa nie jest czasem jakimś czosnkiem?
Rzeczywiście narcyzowisko
Czy zagadka cebulowa nie jest czasem jakimś czosnkiem?
- lulka

Ja tez się zastanawiam, czy moje hortensje bedą kwitnac. W zeszłym roku były piękne, potem troszkę liście chorowaly, ale to po tych deszczach.
Poletko narcyzow świetne. Obiecalam kiedyś M, ze mu kupię i zaspiewam...".to ja Narcyz się nazywam....."
Poletko narcyzow świetne. Obiecalam kiedyś M, ze mu kupię i zaspiewam...".to ja Narcyz się nazywam....."