Wiejski eksperyment Pat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat

Post »

Witam, bo widzę że już na forum jesteś i kawą częstujesz. Pracowita dziewczyna z Ciebie. Czekamy na zdjęcia.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dzisiaj kawa u Pat !
Witaj ranny ptaszku, pewnie jak skończysz obowiązki zaczniesz z wypiekami na twarzy planować grządki.
Miłego dnia
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj.Widzę,że już się zadomowiłaś :D "Gospodyni całą gębą" :;230 Jednak w Twoim stanie ;:185 -podziwiam Cię,że sobie tak wspaniale radzisz ;:196
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Pozdrawiam i ja . Szybki łyk kawy i pędzę do pracy.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witam i ja na porannej kawie, dobrze że w końcu będziesz miała trochę więcej wolnego czasu. Masz już komplet wyprawki porodowej? Ja właśnie uświadomiłam sobie, że chyba muszę o niej pomyśleć, bo czas leci i sądny dzień coraz bliżej. ;:65
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20

Post »

A ja kawkę pije dopiero teraz, taki śpioch ze mnie :oops: ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Dosiadam się do towarzystwa, wcześniej zaczytałam się w wątku o hodowli murarki i chyba w weekend pojadę na stawy i utnę trochę trzciny. Cóż domki dla ptaków mam to czemu nie domki dla dzikich pszczółek.
Prawdziwe ule też mam, ale póki co stoją niezamieszkane w starym domu. Miałam jedną rodzinę, ale wymarzły mi ;:145 .
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p
Od: 3 lut 2012, o 14:33

Post »

Patuś i ja kawki chętnie się napiję :D, choć właściwie jestem już po dwóch. U mnie pogoda dziś wymarzona, a ja w pracy do 15 ;:174 . Jak wrócę to pędzę do ogrodu, magnolia czeka na wsadzenie. Wieczorem mam nadzieję pooglądam twoje zdjęcia.

Dbaj o siebie i bąbelka w brzuchu. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Rzucam tę swoją robotę przy kompie, szukam sponsora i od dziś zajmuję się tylko ogrodnictwem :D 2 godziny porobiłam na swojej pseudo-rabatce i czuję się o niebo lepiej niż po całym weekendzie leżenia. Dziecko w brzuchu spokojne, mnie objawy niepokojace przeszły, dziecko poza brzuchem usatysfakcjonowane, że było przydatne, żyć nie umierać :wink: Idę chłopom pierogi odgrzać, bo walczą dziś ostro ze stropami na strychu, a potem dalej w pole - pełna relacja wieczorem :wink:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to lecimy z relacją, a więcej komunikacji pisanej potem, bo znowu wszyscy chcą jeść przegonieni po dworze :twisted:

A zatem przedstawiam dzisiejszych pomocnikow ogrodnika - Flora, która zgodnie z imieniem poczuła w końcu więź z przyrodą i jej designerskie narzędzia, na które naciągnęła matkę w markecie ogrodniczym :wink:

Obrazek

I Nikifor, 7 lat w bloku chowany, odkrywa uroki zycia w innym wymiarze...głównie z pozycji leżącej ze względu na pewną nadwagę.. w tym ujeciu wyleguje się na jednej z pseudo-rabat skopanych wczoraj przez szanownego małżonka:

Obrazek

Tu pierwsza pseudo-zagospodarowana pseudo-rabata - tyle tych pseudo, że to wszystko na wariackich papierach. Tu akurat mąż mi skopał pas przy bramie, która już nie bedzie używana, a ja tam wepchałam ile się dało, bez wielkiej nadziei, że wiele wyrośnie, ale sumienie czyste, że kwiatów nie zmarnowałam (jeszcze :twisted: ) Jeśli coś wyrośnie, to nalezy się spodziewać łubinów różnych rodzajów, irysów różowych, naparstnicy, groszku pachnącego, dzwonków (o ile nie są dwuletnie, bo nie pamiętam, które mi wzeszły :oops: ) Z drugiej strony bramki odżywa dzika róża pnąca, w kolorze różowym, podobnie jak reszta posadzonej roślinności, więc rabata nosi roboczą nazwę 'Barbie' :;230

Obrazek

CDN ;)
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

;:224 Z takimi pomocnikami to u Ciebie szybciutko robota pójdzie i zaraz zrobi się kolorowo ;:138 M też w porządku pracując w domu i ogrodzie.Jednak ja się przyznam,że ból po pracy w ogrodzie jest przyjemniejszy niż po innej pracy :;230 :;230
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Córeczka wspaniała i najważniejsze, że do pracy w ogrodzie chętna. Nikifor raz dwa zrzuci zbędne kilogramy biegając po ogrodzie. Widać, że przy takiej ilości pomocników praca aż wre.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Córeczka śliczna, narzędzia rzeczywiście z górnej półki ;:63 . Podziwiam , podziwiam i podziwiam Twój zapał. Rozumię, że praca w ogrodzie dobrze Ci służy. Ja też tak mam, że narobiona, urobiona i na wpół zgarbiona od roboty w ogrodku, ale szczęśłiwa jak nie wiem co.
Masz rację, odpoczywaj i nabieraj sił do porodu i po porodzie. Oj przyda Ci się,przyda.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Flora na Forum - masz super narzędzia ogrodnicze!!!

Pat pomiziaj Nikifora ode mnie - przytłaczam się do myśli że zrzuci chociaż pewnie nie wie co to dziewczyna.

Grządka full wypas!
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i wczorajszy ciąg dalszy przesunął się na dziś... miałam jeszcze wieczorem poczytać co u Was, swoje zdjęcia dorzucić, grządkę warzywną zaplanować, ale siadłam pogadać z mlodą po kąpieli i obie odpadłyśmy w pół zdania :D ale bardzo mnie cieszy, że dziecko moje złapało bakcyla ogrodowego, bo na początku podchodziło do przyrody jak pies do jeża, a teraz to ja muszę za nią ganiać i prosić, żeby już do domu wróciła :roll: Co prawda chęć pomocy bywa czasem ofensywna, w skutek czego nie do końca wiem, gdzie nam łubin wykiełkuje, bo uparła się siać sama, no i jest spore prawdopodobieństwo, że wyrośnie nam wilec po środku trawnika, bo się nasionka podczas biegania rozsypały... :;230 Ale mina robotników ochrzanionych przez małą dziewczynkę, że na nową grządkę się z butami pchają...bezcenna :D

Agnieszko-stokrotko - wyprawkę szpitalną pakowałam właśnie 2 dni temu, bo jak już się fest źle poczułam, to sobie uświadomilam, ze potem może nie być czasu, a o ile nawet bez bielizny na zmianę sobie poradzę, to tygodnia w szpitalu bez książki nie przeżyję, więc trzeba było dopakować :D No i niedzielę przeznaczam na dalsze przygotowania domowe....przede wszystkim ostrą rozmowę z kotem, że to nie dla niego łóżeczko niemowlęce kupiłam i najwyższy czas na przeprowadzkę ;:219 Czeka mnie także pogadanka z 4-latką, dlaczego duże dziewczynki spią we własnych łóżkach...bo u nas jak w komunie wszyscy na kupie w jednym pokoju, a cztery osoby plus kot to jednak dużo na jedną prowizoryczną wersalkę :;230

Marzenko-sosenko, wklejam tutaj zdjęcia siewek, to sobie popatrz, a dziewczyny może od razu potwierdzą/wykluczą czy jest to mała tuja, bo nie chcę Ci elegancko zapakowanych chwastów wysyłać :wink:
Obrazek

I na dobry początek dnia, kwiat jabłoni, bo wyglada na to, ze zbierze się do kwitnienia przed wiśniami:

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”