Zobacz u mnie w wątku ogrodowym ... gdzieś tam jest zdjęcie ...
Ogrodowy "niemowlak" Miiriam 2008r
- harwi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki śliczne ale nie będę wydębiać od ciebie roślinekSzafirki mam w takiej ilości jak widać, ale podobno się rozrastają , to po przekwitnięciu mogę podesłać ci ze 4 cebulki - chcesz?
O i znowu coś ciekawego sie dowiedziałam siedząc przy twoim skalniaczku. Już wiem jak można rozmnażyć hebe i trzmielinę. U mnie w pracy maja taki jakby płotek chyba to jest trzmielina więc przechodząc chyba wiem co zrobię
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
W tym roku kupiłam po kilka cebulek - 4 odmian szafirków ( w tym białe) - ale nie za bardzo widzę, żeby rosły:( . Cebulki tych widocznych na zdjęciu dostałam w zeszłym roku od kogoś - i tymi mogę się podzielić. Jest ich tyle ile widać, ale kilka mogę ci podesłać, jak nie kupisz.
Cieszę się z Twojej wizyty:)
Cieszę się z Twojej wizyty:)
Witaj Bernadko, czy masz może dzisiaj Imieniny? Jeśli tak to życzę dalszej radości życia, pięknego uśmiechu, dużo miłości, szybko rosnących kwiatków, zakończenia robót budowlanych i żeby syn nosił chętnie aparat
a jeśli nie to niech życzenia czekają na właściwy moment!
Jeśli będziesz ukorzeniać hebe to nie zapomnij o koleżance z Krakowa!
Jeśli będziesz ukorzeniać hebe to nie zapomnij o koleżance z Krakowa!
- Miiriam

Moniko.. ja cały czas pamiętam o Tobie
Rosną w moim ogrodzie roslinki, które potem zamieszkają u Ciebie
Imieniny mam 11.II . ale widziałam , że dziś tez jest Bernadetty. Tak więc bardzo mi miło i chciałabym , żeby się spełniły - wszystkie
Dziękuję
mam nadzieję, że wkrótce nadejdzie spokojniejszy czas po przeprowadzce i będę mieć dużo czasu na rozmowy i spotkaia .........

Imieniny mam 11.II . ale widziałam , że dziś tez jest Bernadetty. Tak więc bardzo mi miło i chciałabym , żeby się spełniły - wszystkie
Dziękuję
mam nadzieję, że wkrótce nadejdzie spokojniejszy czas po przeprowadzce i będę mieć dużo czasu na rozmowy i spotkaia .........
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bernadetko, cięłam gałązeczki takie na wpół zdrewniałe bez piętki, dolne listeczki poobrywaj i jeśli masz ukorzeniacz możesz zastosować.Miiriam pisze:Dziękuję Gabrielko - też wypróbuję w tym roku
aha- podpowiedz mi jeszcze - czy Ty cięłaś te gałązki czy odrywałaś z pietką - jestem baaaaaaaardzo wielkim nowicjuszem![]()
I czy przykrywałaś je folią ?
Wsadź do ziemi nakryj słoikiem albo folią- oczywiście od czasu do czasu zerknij i sprawdź czy nie mają za sucho i czekaj.
Ja znowu będę ukorzeniać w tym roku, bo są to ładne krzewinki.
- Miiriam

Dziś odebrałam przesyłki od Emila ( em) i Oli ( olaola 915) . Barrdzo serdecznie wam dziękuję
. Ponieważ moj kręgosłup juz trochę się podleczył i dziś jest po deszczu zaraz jadę sadzić
Jestem wam bardzo wdzięczna i bardzo dziękuję .
A niedługo oglądając fotki z mojego ogrodu pewno będziecie mogli pomysleć - to moja roślinka tam rośnie
Pozdrawiam
Jestem wam bardzo wdzięczna i bardzo dziękuję .
A niedługo oglądając fotki z mojego ogrodu pewno będziecie mogli pomysleć - to moja roślinka tam rośnie
Pozdrawiam