Witam wszystkich miłych gości i bardzo się cieszę, że zajrzeliście do kogrobuszu
Bea - czarodziejsko to może nie, ale wiosennie to z pewnością. Krzewy kwitną i pachną narcyzy, tulipany też się uśmiechają do słońca. Jedynie ciepełka by się trochę więcej przydało.
Gabi - i tu masz rację. W nocy znów padało a teraz słoneczko wygląda nieśmiało spoza chmur.Ale cieplej się robi jak człowiek spojrzy na kwiatki.
Alutko - przecież też pokazujesz takie same przerwy u siebie, a tam jest jeszcze bardziej kolorowo. Nie mówiąc już o tej palecie róż, których kwitnienia nie mogę się wprost doczekać.
Rogalm - Na pierwszym zdjęciu jest kwiatostan kaliny burkwoodii. Bardzo silnie pachnie i długo kwitnie. To piękny krzew dorastający do 2,5 m u mnie prowadzony na drzewko w doniczce.
Anulko - chyba mam podgrzewany ogród

no i gadam z roślinkami.

A że używam odpowiednich argumentów to wiesz.........
A tak poważnie to wszystko jest zasługą tui rosnących dookoła płotu. U mnie zawsze jest cieplej niż u sąsiadów.
Piku - będzie jeszcze na pewno niech tylko słoneczko zaświeci bo teraz to tak tylko nieśmiało wygląda. Ja też siedzę na ogrodzie jak tylko mogę i nie leje. Tyle teraz pięknych kwiatów i zapachów......
Goniu - no przyznam, że nie narzekam. Brakuje mi jedynie słońca i ciepła, bo ja straszny zmarzluch jestem a ciepło kocham nad życie. A te wszystkie kolorki sprawiają że zaraz robi się cieplej.
Jol-ka - moje krzewy mają chyba z 5 lat nie więcej. Stale jednak są przycinane i korygowane, bo inaczej całkiem wszystko by zarosło. Na pierwszym zdjęciu jest kalina / przeczytaj wyżej /. Mam kilka kalin i wszystkie bardzo ładnie kwitną a jesienią niektóre mają pięknie przebarwione liście.
Tulipanko - tak mam kilka kalin to jedna z nich / przeczytaj wyżej / . Do lata to jeszcze daleko, ale teraz ten żywopłot nieformalny najpiękniej wygląda. Potem jak wszystko okwitnie zostanie przycięte, przerzedzone i zasilone, aby w przyszłym roku było jeszcze barwniej.
Zapraszam już niedługo na dalsze zwiedzanie kogrobuszu.