Aprilkowy las

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las

Post »

Jolu psidełka cudne, macie w domku bardzo wesoło dzięki nim :D
Mój M ma 2 lewe ręce w kuchni 8-) :lol: tak, ze zazdroszczę, że Twój gotuje :roll: 8-)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marzka, nie ma sprawy. :lol: Reduktor to masz zależnie jak sobie mocno kranik odkręcisz. :;230 Generalnie to te dziurki są tak malutkie, że jak mocno by woda nie leciała to ciśnienie wytraca się na nich i tylko kropluje. A pod rośliny które chcę mocniej podlać to brałam bardzo cieniutkie wiertełko i powiększałam. Ale trzeba uważać by nie zrobić za dużej dziurki bo potem leci aż miło. I dziurka od spodu węża nie do góry czy z boku. No to mamy białe śnieżne psy. Mój Goldi wabi się Bas, ale on już żaden facet. ;:224 Był już wykastrowany. Babskie wieczory polecam, to zamiast antydepresantów ale muszą być takie naprawdę babskie. ;:4
Gat, mi również miło. A owczarka miałam cudnego, może kiedyś poszukam zdjęć. To była najmądrzejsza i najgrzeczniejsza sunia na świecie. Niestety zachorowała na raka i po roku walki i chemii się poddała. :( Do tej pory się nieraz mylę i któregoś psa wołam jej imieniem. :?
Francesco, sporo Agatek w gościach. Ja muszę mieć strużujące bo las i lekkie odludzie a M często w rozjazdach. ;:134 Linię kroplującą polecam. Choć przy dużych suszach są rośliny które podlewam dodatkowo. Wiadomo różne są różnymi pijusami.
Agness, wesoło czasem aż za bardzo. Co do M to jeszcze nic straconego. Mój 17 lat temu to nawet czajnik z wodą przypalił, a teraz wielki szef kuchni
;:36
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Joli wybrałam się do Ciebie na spacer i wow ;:oj , piękny zakątek i cudne zwierzaki - zazdroszczę widoków, jeśli pozwolisz będę wpadać na wirtualny spacerek :wit
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jolu, to przykre co piszesz, bo człowiek sie przywiązuje do psów starsznie, toć to członek rodziny. Naszego poprzedniego wilczura straciliśmy w ciągu zaledwie półtora dnia - dopadła go babeszjoza i ani transfuzja krwi ani leki mu nie pomogły. Teraz mamy trójeczkę pisaków, czyli wilka, yorczycę-emerytkę i zaadoptowanego ponad miesiąc temu 6-letniego duuuużego yorka :)
Babskie wieczory :heja to doskonały odstresowywacz, a poza tym na chłopów można ponarzekać do woli ;:224
Linia kroplująca.... muszę się jej bliżej przyjrzeć ;:108
I musze jeszcze dodać, bo nie wiem czy pisałam, że bardzo urokliwy jest ten Twój leśny ogród.
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, dzięki wielkie. Teraz to już nic mnie nie powstrzyma przed linią kroplującą, no chyba, że brak kraników. Ale o to to już a M będę pertraktować.
Bez forum i takich ludzi jak Ty, to ja nigdy w życiu niczego bym sie nie dochowała w ogrodzie, czyt.na polu.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, niedługo się widzimy :tan A listę już masz zrobioną? Bo ja na razie hortensje planuję pod moje dęby. Ale pewnie coś jeszcze wpadnie innego. Jak zwykle.
Awatar użytkownika
Kroma
100p
100p
Od: 16 mar 2012, o 16:07

Post »

Przepraw z psami współczuję ja na szczęście nigdy nie miałam problemu z ucieczkami, nawet jakbym zostawiła wszystko otwarte to mój osioł by się co najwyżej położył przed płotem.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja u Szmita będę o 10.
Muszę wracać na 15 do domu, bo mam gości.
A z koleżankami to umawiamy się tak, że ktoś z rodziny jednej z nich zbiera wszystkie do kupy, a potem ktoś inny je odwozi.
Albo jak nie ma komu, to jedna się poświęca. :D
Najgorzej zacząć. A teraz tylko pytają kiedy następne spotkanie
spiderdog
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 2 lut 2012, o 05:08

Post »

Cudne zdjęcia April ;:167 Fajnie wyglądasz. O suni piszesz 'mała, biała', a na zdjęciu wygląda na dużą, biszkoptową, a i tak pewnie jeszcze Ci wyrośnie :wink: Śliczna jest:taka słodka minka... O urodzie goldenów nie będę się rozpisywać bo to 'oczywista oczywistość'. Jak już będziesz miała aparat to ja poproszę o zdjęcia obu urwisów stojących razem i wtedy ocenimy jak mała jest ta mała :wink:
Ja uwielbiam hortensje i polecam Ci jeśli jeszcze na nią nie trafiłaś stronkę: hortensje - moja ogrodowa miłość... Być może właścicielka tej strony jest na tym forum, bo jest tu dużo hortensjowo zakręconych :wink: Co do mojego ostatniego zakupu to sprecyzuję nazwę: hortensja magical moonlight. Ponoć ma ogromne kwiatostany i nie pokłada się.
W wakacje może spróbuję zmierzyć się z tymi zdjęciami i wklejaniem ich na forum... teraz jest to awykonalne, bo nie mam kompletnie czasu.
Zajrzałam do ogrodu Tamaryszka i napiszę krótko: Wow! Robi wrażenie! Ale widzisz - ona MA trawnik! I ja też chcę... :(
Życzę suuuuuuuuuper zakupów i oczywiście czekam na zdjęcia z tych zakupów.
Pozdrawiam wszystkich :)
Marzena
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Dzień dobry Jolu :wit
Miłego i ;:3 dnia życzę.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu/Altika witam Cię w moich skromnych progach i bardzo dziękuję. U mnie nic jeszcze ciekawego, za to u Ciebie. ;:224 Masz kawał działeczki i bardzo ładnie ją zagospodarowujesz. Mnie jeszcze bardzo daleko do tego stanu. Zwiedzałam u Ciebie po cichutku ale chyba to zmienię. Zapraszam częściej. ;:108
Gat, zgadzam się z Tobą, to członkowie naszych rodzin. Ja Goldena też omal tak nie straciłam ale wcześnie się zorientowałam i błyskawicznie zareagowaliśmy. Podobno godziny dzieliły go od zielonych pastwisk. :oops: Tak, widziałam Twoje stadko, urocze. Aż dziwne że nie demolują Ci ogródka, może dlatego że już stateczne? A babskie wieczory ? cudo. Bardzo Ci dziękuję za ciepłe słowa. ;:173
Marzka, działaj więc. ;:134 FO jest niezawodne. Ja też ciągle kogoś o coś męczę i zawsze mam zadowalający i cierpliwy odzew. Trzeba sobie nawzajem pomagać. Niedługo może ja coś od Ciebie się dowiem, tylko pokaż ogród. ;:65
Wando, tak, tak, a lista to już cały zeszyt. :;230 Może tira wynajmę? ;:112 Ja też hortensje, cisy, głogi, kosówki, buki , jakieś płaczki..........oj lista długa i dystyngowana. Ale wszystko zależy od cen. ;:131
Kroma, to nie masz co narzekać ale się cieszyć. W moich jeszcze gorąca krew.
Goś ja chyba o 11 ale będę musiała się streszczać bo M się uparł że pojedzie a on w nocy jakoś ma samolot bo znów gdzieś leci. notabene jeszcze nie wrócił. ;:174 Najwyżej się rozejrzę a potem sama już będę wiedziała co i jak. Ale z pewnością z pustym autkiem stamtąd nie odjadę. ;:71
Marzenko dziękuję. Piszę mała biała bo przy dużym biszkoptowym tak wygląda. Nie jest zupełnie biała i nie jest mała. Teraz jakieś 25 kg a duży 40 kg. ?Mała? jest biała z biszkoptową pręgą na grzbiecie. ?Duży? na lato robi się ciemniejszy. Jak przygarnęliśmy Małą to miała jakimś mixem podhalana lub labradora. Jakoś teraz mało podobna. :roll: Nie jest może ładna ale jest słodka i urocza. Charakterem nadrabia braki w urodzie. No i jest baaaardzo kochana mimo różnych wyskoków. Ale to przywilej młodości. Wyszumi się i uspokoi. Co do Tamaryszka to owszem ma trawnik bo ma część bez drzew i tam jest to wykonalne. W jakiejś wcześniejszej części wklejała nawet mapkę poglądową z rozrysowanymi rabatami. U mnie się nie da, wszędzie igły.
Reniu, doberek, wzajemnie, ale podobno u mnie dopiero od jutra. ;:3 Wcześnie wstajesz, tak jak ja. Ale nie mam wtedy czasu na kompa tylko szykowanie do pracy. Dopiero przy kawie.......
;:101
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czesc Jolu milo Cie poznac i zwierzaki tez :wit
Bosh jaki mam dzisiaj seksualny stosunek do czegokolwiek :roll:
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Jule pisze:Czesc Jolu milo Cie poznac i zwierzaki też :wit
Bosh jaki mam dzisiaj seksualny stosunek do czegokolwiek :roll:

Jule bo padnę :;230
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, łączę się w bólu. Gdyby nie fakt że muszę pracować to zostałabym pod kołdrą. Szkoda mi urlopu na taki dzień. Ale nastrój że bez kija nie podchodź. Znów zaczęli wbijać pale przy metrze i znów się wszystko trzęsie. Kurczowo trzymam kubek z kawą żeby nie zlądował na podłogę i podejrzliwie spoglądam na lampy. Cholercia, trudno trafić w klawisze na klawiaturze w takich warunkach. Ja po tym będę musiała się poddać jakiejś terapii ;:145
Joanno, no zdarza się.....
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja dzisiaj jakos wstałam bez trudu. Może dlatego, że właśnie nie musiałam iść do pracy. Ale i tak musiałam odwieźć syna do szkoły. Tylko to dla mnie nie problem. Najgorsze jest pójście do pracy. I tak o dziwo od początku mojej choroby było tylko parę telefonów. Zazwyczaj mam ich kilkanaście dziennie.
Może dlatego mam taki dobry nastrój, bo wszystko poszło dobrze, bez nerwów.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”