moje ogródkowe zmagania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania

Post »

Czasem się cieszę że nie mam trawnika tylko piaseczek :lol:
Coś sporo osób ostatnio z tą grypą żołądkową się zetknęło. Współczuję i życzę zdrówka
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Madziu dzięki za odwiedziny :wit wpadłam z rewanżem. Masz piękne róże na działce, ciekawe jak przetrwały zimę. Śliczne kolory, moja sąsiadka już przycinała, ale ja chyba poczekam, w ubiegłym roku dziewczyny krzyczały, że dopiero jak przekwitnie forsycja i chyba ich posłucham :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Magdo, jakie berberysy kupiłaś? Jakoś nie doczytałam... Bardzo lubię te krzewy :) Mam już trochę, a i planuję dosadzenie kolejnych w tym roku.
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasia z forsycja prawda ale nie jak przekwitnie, tylko jak zakwitnie :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Agatko, mam nadzieję, że trawniczek już się zieleni ;:173
Aprilko ja uwielbiam moją trawkę, chociaż czasami klnę pod nosem przy pieleniu :;230 Teraz pięknie się zieleni
Altika Witaj ;:138 , ja swoich różyczek przycinać nie będę, bo jeszcze maluchy, ale dobrze wiedzieć że po kwitnieniu forsycji trzeba ciachać.
Monia kupiłam erecty, ale chyba trochę za dużo ;:218 No nic jakoś je powsadzam :lol:
Julcia moje forsycje wylądowały zaraz po posadzeniu w koszu ;:14, Mój M myślał, że to chwasty i powyrywał w zeszłym roku jak zakładaliśmy ogródek, a że były malutkie, to się pomylił ;:124

Kurde pogoda w kratkę i nic nie można zaplanować. W sobotę zaczęliśmy roboty przed wejściem do domu, a w niedzielę już lało. Dzisiaj po pracy zakasam rękawy i sadzę bukszpanki. Ciekawe czy moja wizja spełni oczekiwania wizualne ;:131
Chaszcze za płotem, w sadzie wykoszone, więc już mi się na siłę gałęzie nie będą do ogródka wpychać :tan
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czekam na fotorelację z prac, jestem pewna że bukszpany ze żwirem będą wyglądać pięknie.
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Powiem szczerze,że się pogubiłam, byłam pewna że jak przekwitnie forsycja - w każdym razie swoje wielokwiatowe przycięłam :)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Madziu, co słychać ? Głogi zakupione, do przywózki zobowiązał się ogrodnik, który mi ziemię przywiezie ;:108 ale nic to, spotkać i tak się możemy na kawie ;:138
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu mam nadzieje, ze wyjdzie fajnie. Mam zrobione na razie fotki "przed", ale nie umiem jeszcze wstawić na FO. Dostałam osobisty sprzęt z internetem od mojego M, ale nie potrafię jeszcze do końca rozkminic ipada. Zakup głownie do korespondencji i relacji na forum :D
Altika mimo deszczu jest w miarę ciepło, więc rozyczkom nic się nie powinno stać. Odkryłam ostatnio, ze istnieje szansa, ze moja pienna jednak przeżyła zimę, mimo tego, ze nie okrylam jej na zime, na razie jest pod obserwacja ;:215
Kasiu cieszę się udało się w końcu kupić glogi i załatwić transport. Ja muszę w melodie kupić białe kamyczki i dokupić bukszpanow na front. Spotkanie jak najbardziej aktualne. Może jak się ciut ciepłej zrobi :?: byłam kilka dni temu w moim ulubionym sklepie koło ciebie. Dojechalam na rowerze i myślałam, ze ducha wyzione. W zeszłym roku w ogóle nie pedalowalam i kondycja marna niestety, ale radę dalam ;:172 następnym razem będzie lepiej :!:
Rano wystawie zrobiona fotkę " przed"
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu a gdzie fotorelacja z rozpoczętych prac?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No to ćwicz dziewczyno te zdjęcia bo czekamy ;:65
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny obiecane zdjęcie :D poniżej. Oczywiściejak to "przed" nie jest zbyt atrakcyjne, ale potem będzie piknie :;230

Trochę instrukcji, co ma być:
-dookoła rabatki będą posadzone niskie bukszpanki, żeby tworzyły płotek
-w lewym rogu, koło garażu będą 2 pergolki odgradzające śmietnik, po których będzie się pięła róża
-na środku zostanie mój śliczny migdałek, który doczeka się również małego ogrodzenia w postacipłotka
-pozostała część będzie obsypana białymi kamyczkami.
Druga strona wejścia do domu będzie podobna, tylko środek będzie wyglądał nieco innaczej. W swoim czasie będzie również fotorelacja :wink:

Obrazek

Dzisiaj (W KOŃCU) szwagier zaczął montować mój płot. Majster, który wziął kasę niestety od września się nie pokazał :evil:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madzia czy p[rzed wejściem dobrze widzę stoją latarenki??
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Fajnie to sobie wymyśliłaś!
Madziu, nie rozumiem tylko koncepcji z pergolami przy garażu... czy to po lewej stronie na zdjęciu ma być? Proszę o objasnienie :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

lulka pisze:...... Majster, który wziął kasę niestety od września się nie pokazał :evil:
No i to kolejny dowód, ze majstrom trzeba płacić dopiero po robocie .....ostatnio u mnie było sporo remontów i nieźle krwi napsuli.....albo dwie lewe ręce i partacz, albo pięknie robi....ale pojawia sie 2x w tygodniu.....a później miesiąc przerwy....masakra...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”