Coś sporo osób ostatnio z tą grypą żołądkową się zetknęło. Współczuję i życzę zdrówka
moje ogródkowe zmagania
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: moje ogródkowe zmagania
Czasem się cieszę że nie mam trawnika tylko piaseczek
Coś sporo osób ostatnio z tą grypą żołądkową się zetknęło. Współczuję i życzę zdrówka
Madziu dzięki za odwiedziny
wpadłam z rewanżem. Masz piękne róże na działce, ciekawe jak przetrwały zimę. Śliczne kolory, moja sąsiadka już przycinała, ale ja chyba poczekam, w ubiegłym roku dziewczyny krzyczały, że dopiero jak przekwitnie forsycja i chyba ich posłucham 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Magdo, jakie berberysy kupiłaś? Jakoś nie doczytałam... Bardzo lubię te krzewy
Mam już trochę, a i planuję dosadzenie kolejnych w tym roku.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Pozdrawiam Cię serdecznie
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasia z forsycja prawda ale nie jak przekwitnie, tylko jak zakwitnie 
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Agatko, mam nadzieję, że trawniczek już się zieleni
Aprilko ja uwielbiam moją trawkę, chociaż czasami klnę pod nosem przy pieleniu
Teraz pięknie się zieleni
Altika Witaj
, ja swoich różyczek przycinać nie będę, bo jeszcze maluchy, ale dobrze wiedzieć że po kwitnieniu forsycji trzeba ciachać.
Monia kupiłam erecty, ale chyba trochę za dużo
No nic jakoś je powsadzam
Julcia moje forsycje wylądowały zaraz po posadzeniu w koszu
, Mój M myślał, że to chwasty i powyrywał w zeszłym roku jak zakładaliśmy ogródek, a że były malutkie, to się pomylił
Kurde pogoda w kratkę i nic nie można zaplanować. W sobotę zaczęliśmy roboty przed wejściem do domu, a w niedzielę już lało. Dzisiaj po pracy zakasam rękawy i sadzę bukszpanki. Ciekawe czy moja wizja spełni oczekiwania wizualne
Chaszcze za płotem, w sadzie wykoszone, więc już mi się na siłę gałęzie nie będą do ogródka wpychać
Aprilko ja uwielbiam moją trawkę, chociaż czasami klnę pod nosem przy pieleniu
Altika Witaj
Monia kupiłam erecty, ale chyba trochę za dużo
Julcia moje forsycje wylądowały zaraz po posadzeniu w koszu
Kurde pogoda w kratkę i nic nie można zaplanować. W sobotę zaczęliśmy roboty przed wejściem do domu, a w niedzielę już lało. Dzisiaj po pracy zakasam rękawy i sadzę bukszpanki. Ciekawe czy moja wizja spełni oczekiwania wizualne
Chaszcze za płotem, w sadzie wykoszone, więc już mi się na siłę gałęzie nie będą do ogródka wpychać
- Aancyk
- 1000p

- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czekam na fotorelację z prac, jestem pewna że bukszpany ze żwirem będą wyglądać pięknie.
Powiem szczerze,że się pogubiłam, byłam pewna że jak przekwitnie forsycja - w każdym razie swoje wielokwiatowe przycięłam 
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Madziu, co słychać ? Głogi zakupione, do przywózki zobowiązał się ogrodnik, który mi ziemię przywiezie
ale nic to, spotkać i tak się możemy na kawie 
- lulka

Aniu mam nadzieje, ze wyjdzie fajnie. Mam zrobione na razie fotki "przed", ale nie umiem jeszcze wstawić na FO. Dostałam osobisty sprzęt z internetem od mojego M, ale nie potrafię jeszcze do końca rozkminic ipada. Zakup głownie do korespondencji i relacji na forum
Altika mimo deszczu jest w miarę ciepło, więc rozyczkom nic się nie powinno stać. Odkryłam ostatnio, ze istnieje szansa, ze moja pienna jednak przeżyła zimę, mimo tego, ze nie okrylam jej na zime, na razie jest pod obserwacja
Kasiu cieszę się udało się w końcu kupić glogi i załatwić transport. Ja muszę w melodie kupić białe kamyczki i dokupić bukszpanow na front. Spotkanie jak najbardziej aktualne. Może jak się ciut ciepłej zrobi
byłam kilka dni temu w moim ulubionym sklepie koło ciebie. Dojechalam na rowerze i myślałam, ze ducha wyzione. W zeszłym roku w ogóle nie pedalowalam i kondycja marna niestety, ale radę dalam
następnym razem będzie lepiej
Rano wystawie zrobiona fotkę " przed"
Altika mimo deszczu jest w miarę ciepło, więc rozyczkom nic się nie powinno stać. Odkryłam ostatnio, ze istnieje szansa, ze moja pienna jednak przeżyła zimę, mimo tego, ze nie okrylam jej na zime, na razie jest pod obserwacja
Kasiu cieszę się udało się w końcu kupić glogi i załatwić transport. Ja muszę w melodie kupić białe kamyczki i dokupić bukszpanow na front. Spotkanie jak najbardziej aktualne. Może jak się ciut ciepłej zrobi
Rano wystawie zrobiona fotkę " przed"
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Madziu a gdzie fotorelacja z rozpoczętych prac?
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
No to ćwicz dziewczyno te zdjęcia bo czekamy 
- lulka

Dziewczyny obiecane zdjęcie
poniżej. Oczywiściejak to "przed" nie jest zbyt atrakcyjne, ale potem będzie piknie
Trochę instrukcji, co ma być:
-dookoła rabatki będą posadzone niskie bukszpanki, żeby tworzyły płotek
-w lewym rogu, koło garażu będą 2 pergolki odgradzające śmietnik, po których będzie się pięła róża
-na środku zostanie mój śliczny migdałek, który doczeka się również małego ogrodzenia w postacipłotka
-pozostała część będzie obsypana białymi kamyczkami.
Druga strona wejścia do domu będzie podobna, tylko środek będzie wyglądał nieco innaczej. W swoim czasie będzie również fotorelacja

Dzisiaj (W KOŃCU) szwagier zaczął montować mój płot. Majster, który wziął kasę niestety od września się nie pokazał
Trochę instrukcji, co ma być:
-dookoła rabatki będą posadzone niskie bukszpanki, żeby tworzyły płotek
-w lewym rogu, koło garażu będą 2 pergolki odgradzające śmietnik, po których będzie się pięła róża
-na środku zostanie mój śliczny migdałek, który doczeka się również małego ogrodzenia w postacipłotka
-pozostała część będzie obsypana białymi kamyczkami.
Druga strona wejścia do domu będzie podobna, tylko środek będzie wyglądał nieco innaczej. W swoim czasie będzie również fotorelacja

Dzisiaj (W KOŃCU) szwagier zaczął montować mój płot. Majster, który wziął kasę niestety od września się nie pokazał
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Madzia czy p[rzed wejściem dobrze widzę stoją latarenki??
Fajnie to sobie wymyśliłaś!
Madziu, nie rozumiem tylko koncepcji z pergolami przy garażu... czy to po lewej stronie na zdjęciu ma być? Proszę o objasnienie
Madziu, nie rozumiem tylko koncepcji z pergolami przy garażu... czy to po lewej stronie na zdjęciu ma być? Proszę o objasnienie
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
No i to kolejny dowód, ze majstrom trzeba płacić dopiero po robocie .....ostatnio u mnie było sporo remontów i nieźle krwi napsuli.....albo dwie lewe ręce i partacz, albo pięknie robi....ale pojawia sie 2x w tygodniu.....a później miesiąc przerwy....masakra...lulka pisze:...... Majster, który wziął kasę niestety od września się nie pokazał