Moje i córki, Bożena - Babopielka

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne te fiołeczki :shock: :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Bożenko jak trzymają się pączki na Belli :?:
Tak bym chciała żeby nam zakwitły :P i mam taką nadzieję że wszystkie trzy będziemy miały taką przyjemność je oglądać :P Z tego co widzę to rosną i żaden jeszcze mi nie odpadł :P
Wasze przeszły więcej przeprowadzek i ciekawa jestem jak z nimi będzie :?:
Trzymam kciuki za wszystkie trzy :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

FIGA pisze:Bożenko jak trzymają się pączki na Belli :?:
Tak bym chciała żeby nam zakwitły :P i mam taką nadzieję że wszystkie trzy będziemy miały taką przyjemność je oglądać :P Z tego co widzę to rosną i żaden jeszcze mi nie odpadł :P
Wasze przeszły więcej przeprowadzek i ciekawa jestem jak z nimi będzie :?:
Trzymam kciuki za wszystkie trzy :P
Jak na razie to nic z niej nie spadło i mam nadzieję ,że tak pozostanie-nawet nie wiesz jak ja też bym chciała zobaczyć jej kwiaty :roll: no i jestem Ci bardzo wdzięczna za nią :lol:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale śliczne te fiołeczki, jak to się stało, że ja tego biało- różowego nie pamiętam :cry:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Babopielka pisze: Jak na razie to nic z niej nie spadło i mam nadzieję ,że tak pozostanie-nawet nie wiesz jak ja też bym chciała zobaczyć jej kwiaty :roll: no i jestem Ci bardzo wdzięczna za nią :lol:
Bożenko niema za co :P :arrow: ja cały czas mam kaca moralnego że tym razem tak zawaliłam sprawę i nie kupiłam Tobie tej ostatniej :oops: :evil:
Drugi raz już takiego błędu nie zrobię , bo za bardzo męczą mnie wyrzuty sumienia :evil:
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gucia pisze:Ale śliczne te fiołeczki, jak to się stało, że ja tego biało- różowego nie pamiętam :cry:
Bożenko za dużo było do oglądania pewnie :D a czasu za mało -nadrobisz następnym razem tylko M namów na kurs do Brodnicy :lol: :lol:
Kasieńko nic sie nie stało i tak jestem Ci wdzięczna za bellę no i czekam aż zakwitnie :D
selmun
100p
100p
Od: 23 lut 2008, o 13:04

Post »

Babopielka pisze:A to mój nowy nabytek ,który kupiła Figa ,a przywiozła mi Gucia - hoja bella z pąkami :D
Obrazek

Hoje i książki, czyli równowaga w domu... ;:229 :D

Nasze mieszkanie wygląda podobnie, tylko mniej uporządkowane - książki wyłażą z regałów, rośliny nie mieszczą się na parapetach...

Pięknie u Ciebie!
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj selmun a raczej Marta :D
No tak to jest jak się zrobi za mały regał to póżniej problem z książkami ,gdzie to wszystko upchnąć :roll: tak samo z parapetami są za małe :( (za wąskie i za krótkie),ale co zrobić jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :wink:
selmun
100p
100p

Post »

No tak. Ja teraz przy komputerze jak w lewo spojrzę to hoje, sansewerie i storczyk, a na prawo lit. piękna i historia sztuki :-D

I widzę, że diversifolia na honorowym miejscu :mrgreen:
Moja wypuszcza pędy w 2 miejscach (miała ucięte końce pędów przez sprzedawcę... :evil: ). I rośnie inaczej niż np. carnosa, t.zn. najpierw rosną 2 liście, a potem powolutku początek pędu.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja storczyków nie mam :? jakoś mnie do nich nie ciągnie :roll: i całe szczęście bo i tak mam troszkę ciasno :lol: Na temat mojej diversifolii nic nie powiem :twisted: a raczej na temat sprzedawcy :? jest tak pocięta że :shock: ,ale już wypuszcza nowe pędy :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
selmun
100p
100p

Post »

Ja mam 2 ludisie - bordową i zieloną. Do innych storczyków też mnie nie ciągnie.

A diversifolie podobno szybko rosną szybko, lubią trochę słońca, tolerują lekkie przesuszenie (bez przesady! :-D ), kiepsko się pną, lepiej podwiązywać i szybko im sztywnieją pędy, więc dobrze jest szybko je zawijać na podporach, póki się dają. Niedługo obie będziemy miały taaaakie okazy ;:154
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09

Post »

Selmun - od pewnego czasu chodzi za mną ludisia,ale nie wiem jak się nią zajmować.Może coś poradzisz??
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
selmun
100p
100p

Post »

Pierwszą dostałam - zabiedzoną przez zimę w kwiaciarni przy samych drzwiach, przekwitniętą. Drugą sama kupiłam sama rozrośniętą i kwitnącą.
Jedyne specjalne traktowanie storczyków u mnie to wysoka wilgotność (pryskanie ziemi, keramzyt, roślinka doniczce, w osłonce, w misce szklanej z wodą.) Malutko słońca. No i nawóz do storczyków raz na 2 tygodnie pół dawki.
W części forum o storczykach jest cały wątek o ludisiach i tam znajdziesz informacje i doświadczone osoby. Polecam.
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

No pięknie, kwietniczka też nie widziałam :cry: następnym razem nie odpuszczę :lol:
Bożenko, jak ta moja hoja od Ciebie się nazywa, nie zapisałam :cry:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gucia- nie widziałaś kwietniczka bo on w piwnicy stał ,a że mi przybyło roślinek to przytaszczyłam go do pokoju ,ale to już po Twojej wizycie było :? Mam nadzieję ,że nadrobisz następnym razem jak przyjedziesz do mnie :D a hoja to australis :D
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”