Moje i córki, Bożena - Babopielka
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko jak trzymają się pączki na Belli
Tak bym chciała żeby nam zakwitły :P i mam taką nadzieję że wszystkie trzy będziemy miały taką przyjemność je oglądać :P Z tego co widzę to rosną i żaden jeszcze mi nie odpadł :P
Wasze przeszły więcej przeprowadzek i ciekawa jestem jak z nimi będzie
Trzymam kciuki za wszystkie trzy :P
Tak bym chciała żeby nam zakwitły :P i mam taką nadzieję że wszystkie trzy będziemy miały taką przyjemność je oglądać :P Z tego co widzę to rosną i żaden jeszcze mi nie odpadł :P
Wasze przeszły więcej przeprowadzek i ciekawa jestem jak z nimi będzie
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Jak na razie to nic z niej nie spadło i mam nadzieję ,że tak pozostanie-nawet nie wiesz jak ja też bym chciała zobaczyć jej kwiatyFIGA pisze:Bożenko jak trzymają się pączki na Belli![]()
Wasze przeszły więcej przeprowadzek i ciekawa jestem jak z nimi będzie![]()
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale śliczne te fiołeczki, jak to się stało, że ja tego biało- różowego nie pamiętam 
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- FIGA

- Od: 16 cze 2007, o 10:21
Bożenko niema za co :PBabopielka pisze: Jak na razie to nic z niej nie spadło i mam nadzieję ,że tak pozostanie-nawet nie wiesz jak ja też bym chciała zobaczyć jej kwiatyno i jestem Ci bardzo wdzięczna za nią
Drugi raz już takiego błędu nie zrobię , bo za bardzo męczą mnie wyrzuty sumienia
- Babopielka

Bożenko za dużo było do oglądania pewniegucia pisze:Ale śliczne te fiołeczki, jak to się stało, że ja tego biało- różowego nie pamiętam
Kasieńko nic sie nie stało i tak jestem Ci wdzięczna za bellę no i czekam aż zakwitnie
- Babopielka

No tak. Ja teraz przy komputerze jak w lewo spojrzę to hoje, sansewerie i storczyk, a na prawo lit. piękna i historia sztuki 
I widzę, że diversifolia na honorowym miejscu
Moja wypuszcza pędy w 2 miejscach (miała ucięte końce pędów przez sprzedawcę...
). I rośnie inaczej niż np. carnosa, t.zn. najpierw rosną 2 liście, a potem powolutku początek pędu.
I widzę, że diversifolia na honorowym miejscu
Moja wypuszcza pędy w 2 miejscach (miała ucięte końce pędów przez sprzedawcę...
- Babopielka

Ja mam 2 ludisie - bordową i zieloną. Do innych storczyków też mnie nie ciągnie.
A diversifolie podobno szybko rosną szybko, lubią trochę słońca, tolerują lekkie przesuszenie (bez przesady!
), kiepsko się pną, lepiej podwiązywać i szybko im sztywnieją pędy, więc dobrze jest szybko je zawijać na podporach, póki się dają. Niedługo obie będziemy miały taaaakie okazy 
A diversifolie podobno szybko rosną szybko, lubią trochę słońca, tolerują lekkie przesuszenie (bez przesady!
- myszorek

- Od: 5 cze 2007, o 16:09
Selmun - od pewnego czasu chodzi za mną ludisia,ale nie wiem jak się nią zajmować.Może coś poradzisz??
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pierwszą dostałam - zabiedzoną przez zimę w kwiaciarni przy samych drzwiach, przekwitniętą. Drugą sama kupiłam sama rozrośniętą i kwitnącą.
Jedyne specjalne traktowanie storczyków u mnie to wysoka wilgotność (pryskanie ziemi, keramzyt, roślinka doniczce, w osłonce, w misce szklanej z wodą.) Malutko słońca. No i nawóz do storczyków raz na 2 tygodnie pół dawki.
W części forum o storczykach jest cały wątek o ludisiach i tam znajdziesz informacje i doświadczone osoby. Polecam.
Jedyne specjalne traktowanie storczyków u mnie to wysoka wilgotność (pryskanie ziemi, keramzyt, roślinka doniczce, w osłonce, w misce szklanej z wodą.) Malutko słońca. No i nawóz do storczyków raz na 2 tygodnie pół dawki.
W części forum o storczykach jest cały wątek o ludisiach i tam znajdziesz informacje i doświadczone osoby. Polecam.
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
No pięknie, kwietniczka też nie widziałam
następnym razem nie odpuszczę
Bożenko, jak ta moja hoja od Ciebie się nazywa, nie zapisałam
Bożenko, jak ta moja hoja od Ciebie się nazywa, nie zapisałam
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka