Oglądałam watek z daliami latem, są piękne i ma ich dużo, gatunki których jeszcze nie widziałam.
Działeczka Ewy W
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działeczka Ewy W
Witam i ja
Oglądałam watek z daliami latem, są piękne i ma ich dużo, gatunki których jeszcze nie widziałam.
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Witajcie kochane i ta z tym Zającem odblaskowym także. Idę na spacer z psem. Słońce raz jest raz sie chowa więc zabiore krykę ze sobą bo może deszcz spadnie jak wczoraj 
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Ewuniu
miło spędziłam czas w Twoim ogródeczku 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalie mam dostać od koleżanki, bo jej się rozrosły. Jeszcze nie kupowałam, zobaczę, jak mi się będzie z nimi żyło w ciągu tego roku 
Ewuniu też myślałam o daliach.Jest jednak z nimi trochę zachodu.Nie mając doświadczenia mogę przez zimę wszystkie stracić.Dlatego teraz chyba nie będę kupowała.Muszę się najpierw nauczyć ogrodnictwa

- ewa w

- ewamaj66

Mam nadzieję, że u mnie się jeszcze wypogodzi. Nie mam nic aż tak pilnego do zrobienia, żeby moknąć. Na deszczu nawóz namoknie, trochę bez sensu sypać zbrylony.
Praca na działce uszlachetnia i odstresowuje .
Nie przemęczaj się jednak bo chorubska czychają 
- ewa w

Ewciu własnie czytam od paru dni dopada ludzi coś żołądkowo-nosowego. Na to kiedyś stosowano wódkę z pieprzem
ale tak z rana... czy to wypada
co ja tam na tej działce zrobię po zakrapianym śniadaniu 
Zabierz piersiówkę ze sobą
Jak by coś to lekarstwo masz ze sobą

- ewa w

Ewciu dopiero wróciłam a piersiówka to było marzenie na działce bo znowu sie rozpadało ok 16 tej i znowu nie skończyłam rabaty daliowej.
Posadziłam mieczyki i posiałam jendoroczne. Po tym deszczu może coś dobrego wyrosnie bo w zeszłym roku nic z jednorocznych nie wyszło bo czerwiec był bardzo suchy.
Teraz walne się martwym bykiem na łoże i puszcze filmidło i
Posadziłam mieczyki i posiałam jendoroczne. Po tym deszczu może coś dobrego wyrosnie bo w zeszłym roku nic z jednorocznych nie wyszło bo czerwiec był bardzo suchy.
Teraz walne się martwym bykiem na łoże i puszcze filmidło i
Jakie jednoroczne posiałaś? Tutaj rano padało, a później zrobiło się bardzo przyjemnie. Męża pogoniłam do pracy (musiałam Go wykorzystać w wolnym dniu) wykopał wielki krzak migdałka, który niestety przeobraził się w śliwkę mirabelkę (był szczepiony na takiej podkładce). Z rabatką na dalie masz jeszcze trochę czasu - zdążysz 
Pozdrawiam Sylwia.
- ewamaj66

U mnie nie padało i zdążyliśmy z M i tanią siłą roboczą zrobić mnóstwo rzeczy. Zajęłam się tylko różami i mogą zacząć rosnąć. M wypielił drzewka owocowe, a syn wykopał winobluszcz i posprzątał bałagan. Teraz mogę zająć się czym innym