Moje storczyki - Monisia
Witam i gratuluje tym, którzy uważali że to co wypuszcza moje Dendrobium nobile to kwiatki-bo trafili, i nawet jest ich sporo, to naprawde super niespodzianka
Niestety nie moge wkleić zdjęć, chyba coś z fotosikiem
a chciałabym też pochwalić się Cambria-rozwinęła już wszystkie kwiatki
Dzisiaj zdecydowałam sie przesadzić Dendrobium typu Phalaenopsis do nowego podłoża to moze go zmobilizuje do kwitnienia, a co mnie zaskoczyło to to że miał korzonki w idealnym stanie, więc może coś się ruszy
Ah i zapomniałabym, moje dwa choruszki wypuszczają korzonki-więc sposób z keramzytem w 100% trafiony
Dzisiaj zdecydowałam sie przesadzić Dendrobium typu Phalaenopsis do nowego podłoża to moze go zmobilizuje do kwitnienia, a co mnie zaskoczyło to to że miał korzonki w idealnym stanie, więc może coś się ruszy
Ah i zapomniałabym, moje dwa choruszki wypuszczają korzonki-więc sposób z keramzytem w 100% trafiony
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Monisiu, cambria wspaniała
bardzo dostojna
pączków gratuluję i trzymam kciuki za ich rozwój
pączków gratuluję i trzymam kciuki za ich rozwój
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Jejku dziękuję
Prawdę mówiąc to w najmniejszych marzeniach nie oczekiwałam że Dendrobium zakwitnie, bo potrzebuje jasnego... i takie tam a tu szok
naliczyłam 16 pączków ale są różnej wielkośći więć chyba nie zakwitną jednocześnie. Najgorsze jest to ze boje sie że coś popsuje
ja te Dendrobium dosyć mocno przesuszałam, czasami miałam wrażenie że po prostu o nim zapominałam, a to mu chyba pasowało