Ogród Linety

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Linety

Post »

A! Musiałam sprawdzić u wujka G, jak wyglądają modraszki. Teraz rozumiem coś niecoś, także to, co widzę w miniaturce w Twoich postach. :) I Twój sentyment do pewnych barw. :)
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mnie się motyle podobają, ale fobię rozumiem i ze swoją trochę walczę :wink: Tylko trochę, bo po prostu nie mogę sobie wyobrazić, że przestanie mnie przerażać to, co przeraża :;230
Posadziłam wczoraj 14 róż i mam nadzieję dziś dokończyć. Za oknem mroźno, ale wstaje słońce :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

;:138 Ewamaj, jesteś gigantem! Rozumiem, że mimo zimna posadziłabyś chętnie kolejnych 20, tylko już Ci zabrakło, co? :;230 Już się cieszę na tę ucztę, jaką będzie oglądanie zdjęć tych wszystkich kwitnących róż. :)
A jaka jest Twoja fobia, jeśli można wiedzieć?
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dosyć powszechna-takie zwierzątka na P. Nawet napisanie nazwy mną wstrząsa :;230 Niektóre koleżanki z forum ostrzegają, co może pojawić się na zdjęciu i faktycznie przewijam nie patrząc :;230 Róże się jeszcze nie skończyły, tylko tania siła robocza musi przyłożyć się do wykopania gruzu, aby można było posadzić ostatnie cztery krzaczki.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewa, ja też trochę ze swoją walczę, co się objawia tym, że na zewnątrz jestem odwazniejsza i nie łapie mnie panika... Może Ty też będziesz od września wychodzić?
Lineto, my mamy tę fobię ;-)) Nie raz z Ewą zawału dostałyśmy przewijając zdjęcia...
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Oj, biedule. Dzielne jesteście, że jakoś to godzicie z ogrodniczym hobby. Ja mam lepiej, karaczana prusaka widuję teraz tylko w zoo, w terrariach, jako zwierzęta karmowe. I czuję ponurą satysfakcję. :)
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Linetko, piękna wiosna u Ciebie. miliony krokusów i hiacyntów. Ale piszesz że to poprzednia wiosna? A w tym roku?, bo wielu FO narzeka że szczególnie krokusy wymarzły. Ja też mam wprawdzie niewiele ale nie zakwitł nawet jeden ;:219
Myślałam że dopiero zakładasz ogród a tu rośliny 10-letnie. Pokaż więcej zdjęć takich z perspektywą please :oops:
Juki - miodzio ;:333 Mam kilka ale jeszcze nigdy nie kwitły. Uwielbiam motyle! posadziłam budleje i liatrie żeby je do siebie zaprosić :tan
Czekam na więcej zdjęć :heja
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Dziękuję, April. Tak, bo ja taki bystrzak jestem, że teraz dopiero odkryłam to forum. :) Ale lepiej późno niż wcale. Poprzeglądam zdjęcia i coś zamieszczę niebawem.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Linetko, zdjęcie motylka cudne ;:138, już czekam na kolejne :D.

A propo's fobii. Moją są pająki ;:202. Boję i brzydzę się i małych, i dużych. Wszystkie przyprawiają mnie o ciarki na skórze ;:145
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

O ja też nie cierpię pająków. Wszystkich i tych grubych i tych chudych. Obleśne są. brrr
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p

Post »

Linetko, czy na zdjęciu z budleją jest paź królowej? Do mnie przylatują różne motyle, ale takiego jeszcze nie było.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Awatar użytkownika
tygi11
200p
200p
Od: 11 lut 2012, o 09:28

Post »

Ja niestety też dołączam się z fobią na pająki ;:124 a u mnie w ogrodzie zawsze ich sporo chyba na złośc mi przyłażą :;230

Linetko rozumiem że u Ciebie też taka paskudna pogoda, oby wiosna powróciła ;:180
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

No tak, pająki jakoś nie mają dobrej prasy... :D Chociaż osobiście nic nie mam przeciwko nim, zwłaszcza odkąd się dowiedziałam, że wychodzą z kryjówek przed zmianą pogody. I gdy jest paskudnie, a tu nagle pojawi się pająk - na przykład w łazience na ścianie - to nawet się cieszę, że go widzę. Poza tym pożera muchy, mądry zwierzak.
A ten motyl na budlei to chyba rzeczywiście paź królowej. Jeszcze większy i piękniejszy jest paź żeglarz, ale tego znam tylko z atlasu motyli. :)
U nas sucho, nie pada, ale pochmurno i sennie. I dość zimno, tylko 9 stopni. Nic to, byle do wiosny. :)
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p

Post »

No to ja Cię Linetko przebiję. U nas tylko 5 stopni i siąpi deszcz.
Przed chwilką pobiegłam do ogrodu naciąć forsycji. Mam nadzieję, że w domowym cieple rozwiną się jej kwiaty :D.
Pozdrawiam Stokrotka
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Witam (prawie) sąsiadkę - wreszcie coraz więcej osób z Opola i okolic się pojawia :)
Tylko fotek coś mało....Ale to co pokazałaś bardzo mi się podoba, zwłaszcza powojnik - chyba nie jestem oryginalna ;)
Mi tam motyle nie przeszkadzają, gorzej z pająkami, brrrrr
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”