Mój ogród - eleka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

eleka pisze:Basiu, te pory roku zupełnie zgłupiały.Polej dzieciaczki jeszcze troszkę ode mnie, niech rosną.
Elu dzieciaczki plane :lol:
A pogoda jest straszna , chciałbym by się już zdecydowała ta naszam Matka Natura :roll:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Nie wiem czy o to zdjęcie chodziło , ale proszę :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Jolu, właśnie o te.Może Grześ teraz je zobaczy, jak pięknie wyglądają w tej kompozycji.Dziękuję.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elu - Ty ...mimo śniegu masz bardzo wiosennie w swoim ogrodzie.
Ty to dopiero stosujesz jakieś czary...tyle kolorów .
Też mam ...lub miałam u siebie takie iryski
:evil: nie wiem co się mogło stać ale ich nie widać nawet .
Czy to możliwe żeby same mi wywędrowały z ogrodu?
A były takie śliczne:)
Ale może bywają również późniejsze,może się doczekam jeszcze...
Dzisiaj znowu zimno i pochmurno....wrrrr
Elu chcę już prawdziwej wiosny!!!! ;:333
Tyle roboty tam czeka a ja mam wielka ochotę już pogrzebać w ziemi..
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mamy tę samą ochotę, Krysiu.A iryski, te jasnoniebieskie, są Joli.Mam zaledwie kilka sztuk, kto wie może za kilka lat doczekam się pokaźniejszej kępki.Oby.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Muszę i do mojego wątku wprowadzić trochę wiosny i życia.Wczorajszy dzień był ciepły i słoneczny, a dziś już dużo chłodniej.Jakaś normalność i stabilizacja przydałaby się w tej pogodzie i dla nas, i dla roślin.
A to kilka fotek wczorajszych:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
To ten sam narcyz wczoraj i dziś.Złamał się i przyniosłam go wieczorem do domu.Spora różnica.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Aby nie zamęczyć Was nadmiarem zdjęć, wstawię później jeszcze kilka fotek.O właśnie wyjrzało słoneczko i to całkiem bystre.Życzę wszystkim tego słoneczka.
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

eleka pisze:

Obrazek

.
Elu a co tam wygląda z pod krzaczka :shock: , czy to przylaszczka :shock: :P
Grzegorz B

Post »

eleka pisze:Może Grześ teraz je zobaczy, jak pięknie wyglądają w tej kompozycji.
Elu, właśnie zobaczyłem i się utwierdziłem w przekonaniu, że irysy żyłkowane i u mnie muszą zagościć, bo są fantastyczne :!: :!: :!:

Piękne barwne akcenty zawitały do Twojego ogrodu, tulipany, hiacynty, sasanki, narcyzy...Super. Ten pełny narcyz to rarytasik, a ta magnolia, wspaniała. W zeszłym roku zazdrościłem wszystkim magnoli, więc ją kupiłem, ale mimo to nadal mogę liczyć tylko na wasze fotki , bo i tak w tym roku nie będzie kwitnąć. :(

Czekam na kolejne doniesienia :D
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu, trafiłaś bezbłędnie.Tylko zazwyczaj przylaszczka zdążyła zawsze przekwitnąć nim serduszka ją przykryła.
Grzesiu, narcyz, to nowy zeszłoroczny nabytek -Ice King.Śliczny, prawda.Czekam na resztę, ale są jeszcze w pąkach.
Magnolia. Nie kwitła przez jakieś 10 lat, a od 3 ciągle ma więcej kwiatów.To bardzo pocieszające.Mam jeszcze 2 magnolie(jedna zakupiona w zeszłym roku, druga 4-letnia) i też nie mogę się doczekać na ich kwiaty. Poczekamy sobie razem, o ile moje wcześniej nie padną, bo jakoś nieszczególnie mi rosną.Chociaż w zeszłym roku, dzięki poradom z forum, wyglądała po raz pierwszy całkiem zdrowo.

Jeszcze kilka fotek.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zapytam, może ktoś z Was coś wie.W zeszłym roku kilka pełnych narcyzów cieszyło moje oczy.W tym roku, albo zapadły się pod ziemię, albo ja mam coś z pamięcią, ale teraz wszystkie są takie same.Rosną w różnych miejscach, zamiast kwiatów pełnych są pojedyncze?Czy to możliwe?
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Elu wiosna u Ciebie wspaniała.Ile kwiatów juz kwitnie?Bardzo ładne masz sasanki-niespotykane.U mnie dopiero wychodzą z ziemi.Miejmy nadzieję ,ze w koncu przyjdą ciepłe dni :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Elu ja na jesień kupiłam bardzo ładne gatunki narcyz i też ich nie mam albo w sklepie zrobili kant :twisted: bo chcieli więcej pieniędzy :evil:
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, cieszę się że podobają Ci się moje sasanki.Ta na pierwszej fotce jest ciemno bordowa, często ją widać w szkółkach, a ta druga to niespodzianka, samosiejka.Kolorek ma naprawdę ciekawy, malinowo - różowy.
Jolu, ja widziałam w zeszłym roku, co kwitło u mnie w ogródku, a w tym niestety wszystkie są takie same.Zachęcona doświadczeniem z ubiegłego roku, na jesieni dokupiłam więcej, a co jeśli one też zrobią sie pojedyncze i takie same?Rozczarowanko.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzisiaj mogłam chwilkę pobyć w ogródku.Postanowiłam troszkę obcykać go, bym nie zapomniała latem co i gdzie rośnie z wiosennych śliczności.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i na koniec kilka tulipanów

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wysłała mi się strona podwójnie, więc musiałam coś napisać, bo nie mogę jej usunąć.Mogę ewentualnie wkleić jeszcze kilka innych fotek
Obrazek Obrazek

A to wyryta dziura i jej sprawca, teraz wyglądający jak najbardziej niewinnie

Obrazek Obrazek
Grzegorz B

Post »

Elu SUPER ;:49 ;:48 ;:50

Piękna wiosenna pogoda sprawiła, że wreszcie można się delektować bujnym życiem w naszych małych "dżunglach" :wink:

Masz dużą kolekcję narcyzów i do tego bardzo ładnych :D Migdałek :shock: , ja wciąż ubolewam, że mój ma tylko kilka kwiatów :(. Elu różanecznik Ci kwitnie :shock: , czy to jakiś wcześniejszy :?: u mnie jeszcze śpią. U Ciebie również serduszka kwitną, ja dzisiaj wysadziłem swoją, ale jak na razie nie zapowidają się kwiaty. Czy ona tak ma, czy musi mi raczej zakwitnąć :?:

Psiutek to przecież takie niewiniątko, on nie był by do tego zdolny :lol: :lol: :lol:
Ja swoje "szatany" trzymam z dala od ogrodu, znając ich "wredny" charakter, nic by się nie ostało :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”