Działeczka Ewy W
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działeczka Ewy W
Halinko do ogródka wyniosłam już sasanki jedna bardzo słabowita była no i kolor nie ten co zamawiałam, prócz tego róże i lilie i liliowce i błonczatke i obrazki włoskie chociaz podgnite były. Oczywiście róże i moje brateczki małe ale całkiem dobrze dawały sobie rade. Jeszcze roslinki od Sylwi bo one z ogródu były i do ogrodu poszły. Jutro może wstawię zdjęcia tych bubli roslinnych mimo, że całkiem będą mi humor psuły gdy tylko na nie spojrzę
Chciałabym więcej wynieś bo nie mam miejsca na nowe doniczki 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa, znajdź dla sasanek docelowe miejsce w ogrodzie, w słońcu względnie półcieniu - nie tolerują przesadzania
Kolorem sie nie przejmuj, wszystkie są urocze 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na błonczatkę trochę za wcześnie, jest dosyć wrażliwa.
Raz już doczekałam się lilii z cebulek powietrznych, trwało to ze cztery lata, ale wyrosły ładne rośliny, którymi podzieliłam się z sąsiadką
Raz już doczekałam się lilii z cebulek powietrznych, trwało to ze cztery lata, ale wyrosły ładne rośliny, którymi podzieliłam się z sąsiadką
- ewa w

Czy muszę lecieć wykopać błonczatki? Cieszę się na te powietrzne cebulki.ewamaj66 pisze:Na błonczatkę trochę za wcześnie, jest dosyć wrażliwa.
Dzisiaj zimno i wietrznie brrr ale muszę zabrać się za okna bo jak nie dzisiaj to kiedy

dostałam takie niebieskie maleństwo
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ismenę - Błonczatkę wysadzamy dopiero po wszystkich możliwych jeszcze przymrozkach.
Najlepiej gdzieś w połowie maja.
Lepiej ją jednak wykop, jest bardzo wrażliwa na zimno, a szkoda było by ją stracić.
Najlepiej gdzieś w połowie maja.
Lepiej ją jednak wykop, jest bardzo wrażliwa na zimno, a szkoda było by ją stracić.
- ewa w

Kurcze jestem w trakcie mycia okien - po robocie mam nadzieję, będę miała siły aby skoczyć na działkę
szkoda byłoby mi tych fajnych kwiatów z nieziemskim zapachem. Dziękuje Babuchna 
- ewamaj66

Pogoda taka, że lepiej wykopać
Zaznacz czymś, gdzie posadziłaś cebulicę, bo ona później zanika i niechcący można uszkodzić cebulki sadząc coś innego.
- ewa w

Za póżno, wiatr poprzewracał moje znaczniki i już nie potrafiłam znależć moje trzy błonczatki
a dzisiaj śnieg
czyli mogę wyprawić mszę moim cebulkom. Za naukę się płaci a za głupotę też
. Znowu wyciągnęłam zimową kurtkę....
- ewamaj66

Pozostaje mieć nadzieję, że dużego przymrozku nie będzie i błonczatka da sobie radę. Takie cebule, które wymagają ciepła, sadzę zwykle pod koniec kwietnia.
- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Cześć Ewciu szkoda że znaczniki ci powywracało ,jak ci zmarzną to ja ci przyślę nowe cebulki 
- ewa w

Cześć kochana Ewuniu. Dziękuję za propozycję, taka wspaniała grupa ludzi jest na tym Forum, służa natychmiastową pomocą
. Jezeli błonczatki sadzi się w maju to zobaczymy się Ewuś na Zjeżdzie i wtedy "pozwolę się" obdarować
Byłam wczoraj w OBI i mam wrażenie, że ceny od zeszłego roku skoczyły w górę- zresztą jak wiele innych produktów 
- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Ewuś ja juz nie kupuje roślinek bo musiałam zainwestować w nawozy ,trzeba tym roślinkom dać papu żeby nam ładnie rosły.
- ewa w

Ja też kupiłam azofoskę i muszę poczytać do czego jej mogę użyć. Czytałam gdzieś na forum o odżywianiu roślinek dolistnie tylko nie pamietam jakim preparatem
Mam też Kaptan do cebulek i miedzian dla różyczek. Musiałabym jeszcze doczytac co dla drzewek owocowych aby nie miały owoców z załącznikiem białkowym 
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Ewuniu
byłam, poczytałam co nowego u Ciebie 
Ewciu, jak to nie piątek - mięsko można jeśćewa w pisze: aby nie miały owoców z załącznikiem białkowym
Pozdrawiam Sylwia.