Wiejski eksperyment Pat
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat
Patysiu, ta róża całkiem bycza, będzie z niej pociecha.
Muszę Ci powiedzieć, że my też urządziliśmy łazienkę starociami (za pomocą dwóch starych nocnych szafeczek, które dostaliśmy od znajomego - gdzieś tam u niego w rodzinie marnowały się w garażu). Pokażę u mnie zdjęcia może w weekend.
Podziwiam Cię, ze w takiej zaawansowanej ciąży masz tyle siły. Nie przesadzaj jednak, kochana, zwłaszcza już teraz, pod koniec.
Muszę Ci powiedzieć, że my też urządziliśmy łazienkę starociami (za pomocą dwóch starych nocnych szafeczek, które dostaliśmy od znajomego - gdzieś tam u niego w rodzinie marnowały się w garażu). Pokażę u mnie zdjęcia może w weekend.
Podziwiam Cię, ze w takiej zaawansowanej ciąży masz tyle siły. Nie przesadzaj jednak, kochana, zwłaszcza już teraz, pod koniec.
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Skarby pewnie jeszcze niejedne znajdziesz 
Ja odkryłam w piwnicy kilkunastoletnie kompoty, soki - poszły na wino. Skąd wiem iluletnie? Był rok wypisany- 1990, 91 , a odkryłam je 5 lat temu
Znalazłam też woreczek z nasionami, były i kwiaty i warzywa.... posiałam, wzeszły...
Bardzo ciekawa jestem co tam odkryjesz na strychu.

Ja odkryłam w piwnicy kilkunastoletnie kompoty, soki - poszły na wino. Skąd wiem iluletnie? Był rok wypisany- 1990, 91 , a odkryłam je 5 lat temu

Znalazłam też woreczek z nasionami, były i kwiaty i warzywa.... posiałam, wzeszły...
Bardzo ciekawa jestem co tam odkryjesz na strychu.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
...a ja Wam powiem, że jak cudowna potrafi być wieś wiem z dzieciństwa.......za pracą znalazłam się w małym mieście i nadal w nim się podduszam...ale jestem na etapie wyjścia z bloku...ciągle o tym myślę...ale trochę boję się podstarzałego domku bo i ja już w wieku podstarzałym.....co z remontami..........
ale jak wyjdę oznajmię wszem i wobec i wtedy dopiero nabiorę wigoru życiowego....
ale jak wyjdę oznajmię wszem i wobec i wtedy dopiero nabiorę wigoru życiowego....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to dziś tylko się melduję, żebyście nie myślały, że znowu rodzę
Wczorajszy dzień poszedł na stracenie - nie, zebym nic kompletnie nie robiła, ale musiałam nadrobić zaległości zawodowe, a o ile mogę siedzieć godzinami przy laptopie i na przykład ogladać Wasze ogrody, o tyle gdy te godziny mam spędzać na pracy, to kondycja w sposób magiczny mi spada w tempie geometrycznym
Dziś mam nadzieję zapakować naszą nową-starą meblościankę nieziemskiej urody i w końcu przenieść rzeczy kuchenne do spiżarni, bo pogoda dalej do bani...pociesza mnie to, ze w ogrodzie podczas deszczu wszystko rośnie niemal w czasie rzeczywistym
aaaa...Aguska, czemuś tu wcześniej nie wpadła! Ja też znalazłam nasiona i przetwory, ale wywaliłam
Przetworów się bałam jeść, choć źle nie wyglądały, ale...my stare szambo mamy i zatrucia żołądkowe nie są wskazane
A nasiona były z lat 90-tych...w sumie głupio zrobiłam, a nuż by wyrosły i miałabym w ogrodzie stare odmiany?
Co do życia na wsi jeszcze: tak jak kiedyś pisałam, ja wsi nie znalam w ogóle, nie mieliśmy rodziny na prowincji, więc nawet na wakacjach nie bywałam, bo pobytów w gospodarstwach agro nie można uznać za bywanie - to trochę jak skansen bez kontaktu z prawdziwym wiejskim życiem
My akurat mieszkamy w samym srodku wsi przy krzyżówce, którą i ciągniki ciągną i parę razy dziennie ciężarówki z kamieniołomu, ale mnie to kompletnie nie przeszkadza, podobnie jak zapach obornika
Pewnie to kwestia kontrastu, bo żadne z tych uciążliwości nie są w stanie dorównać całodobowym libacjom pod blokiem (a i w nim, bo studenci otworzyli właśnie sezon imprezowy)
Z drugiej strony wydaje mi się, że to naturalne, że dąży się do tego co nie ma, i gdybym od małego musiala wstawać o piątej rano drewna narąbać i myc się potem w miednicy, to też wolałabym w bloku mieszkać i wolała miejski gwar, ale w zamian lepszy komfort życia od kontaktu z naturą czasem w sposób do bólu uciążliwy
Dobra, dość gadania, zapraszam na kawę (tylko w ciepłycvh swetrach, bo jeszcze piec dobrze nei nagrzał
) - może dziś uda się jakieś zdjęcia wkleić, bo wczoraj zanim się rozpadało mąż nieco ogarnął w ogrodzie i w końcu widać go (ogród, nie męża) w pełnej okazałości 

aaaa...Aguska, czemuś tu wcześniej nie wpadła! Ja też znalazłam nasiona i przetwory, ale wywaliłam

Co do życia na wsi jeszcze: tak jak kiedyś pisałam, ja wsi nie znalam w ogóle, nie mieliśmy rodziny na prowincji, więc nawet na wakacjach nie bywałam, bo pobytów w gospodarstwach agro nie można uznać za bywanie - to trochę jak skansen bez kontaktu z prawdziwym wiejskim życiem

Dobra, dość gadania, zapraszam na kawę (tylko w ciepłycvh swetrach, bo jeszcze piec dobrze nei nagrzał

- momotkab
- 200p
- Od: 22 mar 2012, o 12:02
Wpadam na
bo dzis to chyba wiadro kawy musze wypic zeby sie obudzic ale dobrze ze dzis piatek i koniec tej tyry i wolne, czekam na nowe zdjecia 

BASIA
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ja też się dosiadam do kawki.
Patuniu może ty zaczniesz książki pisać.
Dobrze się Ciebie czyta
a temat już masz.Dziać się jeszcze będzie oj będzie 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Może kronikę pomyśl ja też miałam pomysł, ale jak się nie pisze na gorąco to potem umykają te szczegóły które są najciekawsze
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 11 mar 2011, o 11:17
to i ja po dłuższej przerwie zaglądam no i proszę akurat też z kubkiem kawy
a za oknem mimo że chmury straszą to jednak już wiosna. Mąż dzisiaj jedzie do Lwówka to pewnie gdzieś tam obok Ciebie przemknie......pozdrawiam i życzę wszystkim miłego poranka 

pozdrawiam Joanna
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
jestem na kawce, w ciepłym sweterku, bo w pracy zimnica.
u mnie po wieczorno-nocnym padaniu, śliczne słoneczko za oknem, ale ledwo +2. Jednak roślinki po deszczu w oczach rosną
śmiesznie to zabrzmi, ale mi przebiśniegi łepki pokazały i możne zakwitną
u mnie po wieczorno-nocnym padaniu, śliczne słoneczko za oknem, ale ledwo +2. Jednak roślinki po deszczu w oczach rosną

śmiesznie to zabrzmi, ale mi przebiśniegi łepki pokazały i możne zakwitną
- marion215
- 200p
- Od: 1 sie 2010, o 14:31
To i ja się z kawką dosiadam. Tu towarzystwo miłe a przez okno nie chce się wyglądać
przed chwilą śnieg sypał jak diabli.

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
U mnie śnieg sypał o 4-tej rano, potem padał zmrożony deszcz, a teraz wieje jak diabli i jest zimo brrr...
.

- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Przyłączam sie do podczytywaczy.
Poproszę o duuużo fot
Poproszę o duuużo fot

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wczoraj do późna kopałam nową rabatę, już całkiem ciemno się robiło, a jeszcze słychać było, że ktoś traktorem orze-pokrzepiające
Lubię wiedzieć, że ktoś jeszcze pracuje.

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Patysiu, ja mieszkam przy nieutwardzonej polnej drodze, którą ciągniki jeżdżą w pole, wzbijając kurz i w związku z tym mam ciągle brudne okna - ale tez mi to zupełnie nie przeszkadza. Nawet mi się podoba, jak taki ciągnik jedzie.
Za to samochody nie jeżdżą! Jak już się jakiś pojawi, to wiadomo, że do mnie, bo dalej jest NIC.
Za to samochody nie jeżdżą! Jak już się jakiś pojawi, to wiadomo, że do mnie, bo dalej jest NIC.