Kosaciec (Iris) ZDJĘCIA cz.1
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Irysy
U mnie nie ma już śniegu, ale chyba jeszcze za wcześnie, żeby sadzi nowe zdobycze z irysów?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Zibi_41
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Za wcześnierenzal pisze:U mnie nie ma już śniegu, ale chyba jeszcze za wcześnie, żeby sadzi nowe zdobycze z irysów?

Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje stare też powychodziły już częściowo, ale właśnie idę skroba szyby w autku, więc chłodek jednak jest. Ale masz rację - po prostu je przykryję kołderką na jakiś tydzień. Dziś je wsadzę.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
Część kłączy irysów zostawiłam przez nieuwagę na jednej z rabat - trochę przysypane ziemią, wiosną zgarniałam różne suche badylki, gałązki i je znalazłam, przeżyły zimę, wypuściły listki. To wytrzymałe rośliny.
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."
"Barbam video, sed philosophum non video."
Ja w sobotę dostałam od teścia "kilka" irysków, nie wiem nawet jakie, czy niskie czy wysokie. W niedzielę posadziłam i teraz mam nadzieję, że nic im nie będzie po tym nocnym przymrozku. Inne, które rosły w gruncie też już ładnie wychodzą. Tylko żyłkowane coś mi nie kwitną, na 4 kępki tylko jedne się pokazały a i to same listki... A normalnie to kwiaty prawie w śniegu byly...
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chyba po nich, mi też wyleciało wyjątkowo dużo roślin tej zimy. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Moje ? tak niskie jak i wysokie ? zimowały na balkonie, w donicy i sobie razem z ziemią zamarzły do -10°C. I ? odkąd się tylko ociepliło ? rosną jak na drożdżach, a u tych niskich widzę już pierwsze pąki kwiatowe...sirrah pisze:(...) teraz mam nadzieję, że nic im nie będzie po tym nocnym przymrozku. (...)
...nawiasem, w szpitalu, gdzie jestem na stażu, również i te wysokie irysy bródkowe już całe w pąkach. Nie ma to jak marzec, w którym już trzeci tydzień z rzędu temperatura w dzień oscyluje wokół 20°C.
Pozdrawiam!
LOKI