Powstający ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Powstający ogród

Post »

Arim27 miło mi Cię gościć :D Dziękuję za wszystkie rady. Wiesz, ja też nastawiam się na to, że kupię sadzonki...nasionka wysiane są do wielodoniczek tylko ze względu na dzieci. Syn miał marzenie, aby pisać dziennik roślin i notuje, co kiedy wysiane, kiedy będzie kiełkować, itp.Opiekuje się tymi wysianymi nasionkami.... Hm, nie wiem skąd ma takie zainteresowania, ale skoro chciał :) jak coś wyjdzie z siewek to będzie fajnie a jak nie to na pewno kupię sadzonki. Tak szczerze mówiąc to warzywniaczek powstał na prośby dzieci a skoro powstał to już im pomogę ;:224
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przydreptałam z rewizytą i jestem pod ogromnym wrażeniem. Przeglądnęłam cały wątek bo nie dało się od niego odejść. Wszystko pięknie wygląda a te rabatki żwirkowe rewelka. Cudowne róże mnie powaliły na kolanka. Oj będę u ciebie częstym gościem proszę mi zarezerwować leżaczek na trawniczku :uszy
vena81
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 20 mar 2012, o 15:47

Post »

Piękny! Cudowny!! Zachwycający!!!
Masz wspaniały ogród ;:138 strasznie wspaniały!!!! Normalnie zazdraszczam Ci troszku bo przede mną drugi sezon w nowym domu a tu łyso ;:131 mały warzywny ogródeczek miałam w zeszłym roku i tyle. No może kilka kwiatków ;) Mieszkam w lesie więc styl działki będzie zupełnie inny ale jestem pełna podziwu dla Twojego cudeńka ;:180

Będę odwiedzać:)
Pozdrawiam:)
borowina
200p
200p

Post »

Szyszunia, zapraszam. leżaczek gotowy, podusia też, kocyk chyba nie będzie potrzebny, bo dzisiaj ciepełko.

Vena81 Ciebie tez witam serdecznie i zapraszam do mojego ogrodu. Cieszę się, że Ci się podoba. U mnie będzie trzecie lato w domu i ogrodzie. Wiele roślin sadziłam jednak dopiero po roku mieszkania. U mnie dla większości roślin to druga lub pierwsza wiosna. Mieszkasz w lesie, moje marzenie...Mój ogród składa się z dwóch części - jedna taka "wymuskana", z trawką jak dywanik (taki jest zamiar), druga zupełnie inna w charakterze - tam jest plac zabaw dla dzieci (piskowanica, domek, huśtawki, zjeżdżalnia, itp), tam powstaje warzywniak, jest troszkę drzewek owocowych i będzie kiedyś las, hahaha. Posadzonych mamy tam sporo drzewek, ale są jeszcze niewielkie, więc nie ma przytulności, jest totalna patelnia. Na razie zajęłam się tą częścią bliżej domu, kiedyś przyjdzie czas na pomysły na część drugą.

Dzisiaj piękne słoneczno, zmykam dziewczyny na ogródek. Oj, mam co robić. Przyjadą zaraz kamyczki na rabatki, muszę dzisiaj "dopieścić" tujki po zimie i czas na trawniczek. Mój M. w pracy, ale mam dwoch małych pomocników :;230 więc na pewno robota pójdzie szybko.
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

Cześć Borowinko :wit

Przeczytałam wątek od początku ;:108 , już bardzo sużo pracy włożyliście w ogród, ale i efekt widać ;:138 . Bardzo mi się podoba, trawa cudna, jak będę siała niedługo swoją, mam nadzieję, że moja też taka będzie. Podobają mi się także żwirowe rabaty, na warzywniak niestety nie mam miejsca :? .
Będę Cię odwiedzać i podpatrywać Twoje poczynania.
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
borowina
200p
200p

Post »

Kamcia witaj ;:7

Dzisiaj piękny dzień, słoneczko świeciło, cudnie. Z planów na dzisiaj nie wszystko udało się zrobić....ale:
1. przed ogrodzeniem (od strony ulicy) wzdłuż ogrodzenia wszystko wyłożone włókniną, na to poszło 3,5 tony kamyczków i teraz czas myśleć o nasadzeniach. Mój M. nawoził sie tych kamieni, ja je rozgarniałam.
2. posprzątałam jeszcze kilka rabatek ze starych liści, śmieci, itp.
3. zabrałam się za walkę z mchem, który w tym roku rozszalał się między kostką granitową, ale ta walka mnie pokonała :( nie mam pomysłu jak się go pozbyć....po kilku godzinach dłubania zrobiłam może z 2 metry kwadratowe :roll: ;:223 ;:223 muszę coś innego wymyśleć
4. podsypałam roślinki nawozem
5. pograłam z dziećmi z paletki :D
6. pogadałam z sąsiadami - wszyscy przy pięknej pogodzie wyłonili się z domów i trzeba było się nagadać :D

Zabrakło czasu na otrzepanie wszystkich tujek z suchych gałązek (te co są w środku tujki przy samym pniu) i na wertykulację trawnika.
Dzisiaj niestety musiałam pożegnac kilka wrzośców, które zmarzły....kilku trzmielinkom dałam 2 tygodnie na to, aby się wzięły do pracy....niestety wyglądają słabo po zimie....jak się nie wezmą to też będę musiała je pożegnać. Róże mam 4 i dwie wypuszczają już listki a dwie nie wiedzą czy coś wypuścić czy nie :?

Ogólnie dzień bardzo fajny, jesteśmy zmęczeni ale szczęśliwi.
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
borowina
200p
200p

Post »

Dzisiaj dzień z zakupami ;:224 weszłam tylko po nawóz do trawnika a kupiła nawóz i cebulki liatry kłosowej, trytomy oraz dwa rodzaje host ;:224 ...i tak się zastanawiam czy jutro nie pojadę jeszcze po drzewko migdałowca i jaśminowca, hm....czy ktoś z Was ma takie drzewka u siebie w ogrodzie?
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Gosia 125
50p
50p
Od: 14 mar 2012, o 12:54

Post »

Witaj,spacerowałam dziś po Twoim ogrodzie. Podziwiałam piękny trawnik i rabaty żwirowe.Bardzo mi się podoba
jeśli pozwolisz będę do Ciebie zaglądać.
borowina
200p
200p

Post »

Gosia125 witaj w moim ogrodzie. Wpadaj i spaceruj kiedy chcesz, będzie mi bardzo miło.
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
borowina
200p
200p

Post »

Kilka widoczków z wczoraj:) Miłego dnia:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Borowinko, pięknie wysprzątałaś ogród - wygląda super...
Rozważałaś zakup narzędzia do wydłubywania mchu z 'fug' kostki? Fiskars ma coś takiego.
borowina
200p
200p

Post »

Aga, ogród jeszcze w trakcie porządków:) nie wiem kiedy skończę ;:224 muszę jeszcze dosypać korę, nawieźć iglaki. Trawnik już się zieleni, będzie dobrze:)
Wydłubywaczki do mchu nie kupuję. Wczoraj wypróbowałam szczotkę drucianą....efekt zadowalający choć czasochłonny. Wcześniej próbowałam wydłubywać śrubokrętem, ale to mnie przerosło :? Chyba zostaną przy szczotce drucianej. Mech w zeszłym roku był niewielki a w tym się rozszalał, teraz kwitnie i wchodzi na kostkę. Mam takie jakby poduchy na chodniku.Muszę coś z nim zrobić, bo mnie denerwuje w takiej ilości ;:224
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
x-ag-a
---

Post »

Mnie również na początku ten mech się podobał, wręcz czekałam aż pięknie wrośnie w kostkę... Teraz jednak jest tego za dużo i już częściowo największych poduch się pozbyłam...
Końca prac porządkowych też u siebie nie widzę, ale na pewno już bliżej niż dalej do odpoczynku na tarasie :)
borowina
200p
200p

Post »

Aga, jaką metode przyjęłaś do walki z mchem? To narzędzie z Fiskars czy coś innego masz, co działa?
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
x-ag-a
---

Post »

Na razie zastosowałam strumień pod dużym ciśnieniem z Karchera, myjąc ścieżki... Ale do zabawy z mniejszym mchem muszę kupić Fiskarsowy 'pazur'...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”