Ogródek Gosi cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 6

Post »

Ewa, masz rację. Trzeba je przesadzić. Pięknie w trawce wyglądają, ale potem trzeba się certolić :roll:
Ja dzisiaj wygarniałam masę opadłych gałązek tujowych. Od razu jakoś luźniej się wokół zrobiło. Już mnie korci, że coś tam wsadzić. Przecież nie moze być próżni :D
Najgorsze w tym oprysku jest to, że dzisiaj widziałam na rabatach dużo martwych biedronek. A miałam ich bardzo dużo. Mam nadzieję, że jednak przylecą do mnie od sąsiadów :?

Ewo Ave, rozgarnęłam częściowo. Tak do połowy. zapowiadają jeszcze przymrozki. Ale chyba najgorszy jest ten wiatr.
A Was też wiało?

Maju, przylaszczki dostałam od forumki. Na razie mała kempka. Nie mam pojęcia jak się je dzieli. Musi mi to dokładnie wyjaśnić.
A takie błękitne kępki to wszędzie pieknie by wyglądały. Szczególnie, że to jedne z pierwszych kwiatkó. Jest tyle odmian, że jak już nie będę kupowała róż ;:224 to może sobie pozwolę na nie.

Dziewczyny będę dzieliła rozchodniki. Wiem, że kilka osób chciało, ale zgubiłam listę. Przypomnijcie się

Obrazek

Obrazek

I drugi jaśniejszy

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeden ze swoich wielkich rozchodników oddałam do parku, nagle zrobiło się dużo miejsca :D Taki jasny rozchodnik mam, ale za Chiny nie chce się rozrastać.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosik u mnie tez jest troche takich ala martwych biedronek ale sasiadeczka mowi, zeby nie ruszac, bo one nie obudzily sie ze snu zimowego.
I co na tej prozni posadzisz?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu :wit Piękna wiosna ;:63 krokusy , przylaszczka różowa - cudna , nawet nie wiedziałam ze takie są .
Ale Ty pracowita jesteś , już wszystko opryskane , posprzątane tylko teraz podziwiać i cieszyć się .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

a ja mogę sie uśmiechnąć o kawałek rozchodniczka :wink: (tego ciemnego) ;:196 ;:97
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, no to chcesz ten ciemny? Chyba, że miejsce na inne roslinki :wink:
U mnie rosną jak głupie. Co jakiś czas je rozsadzam, bo włażą na inne rośliny.

Jula, ja myślałam, że je załatwiłam opryskiem. Może masz rację.
Na razie nie miałam czasu. Wszystko robię w tempie przyspieszonym.
Muszę wyjśc postać popatrzeć, zastanowić się :D
A to trochę czasu zajmuje

Teresko, jeszcze dużo przede mną. Na razie tylko rabaty posprzatałam, ale zostawiłam za to bałagan na trawniku, bo wszystko co wyciełam szło na niego. Dopiero w wolnym czasie muszę pociąć i chyba spalić to wszystko. A jest tego trochę była porządna przecinka.

Isia, przyniosę w sobotę :D
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Gosia Ty mieszkasz w sumie niedaleko mnie a masz zupełnie inaczej rozwiniety ogród-u mnie wyleciały wszystkie krokusy,róże to czarne jak węgiel,reszta roslin dopiero ledwo wyłazi...Niestety nie da się tych strat niezauważyć
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Gosiu ;:167 piękne masz rozchodniki, ja też je mam i bardzo je lubię :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosiu, Twoje róże wyglądają bardzo zdrowo i dorodnie ;:108 Życzyłabym sobie, że moje tak wyglądały.. ;:224
Przylaszczki urocze, muszę się za nimi rozejrzeć w tym roku ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, może to dlatego, że ja mam otoczony ogród tujami? Może bardziej zacisznie jest?
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Gosiu rzeczywiście rozchodników to masz piękne kępy. No i oznak wiosny sporo juz u Ciebie ;:108 . A czym jeszcze oprócz promanalu pryskałaś? Bo ja promanalem już cały ogród zaprawiłam, ale jeszcze myślę o czymś na grzyba na moje chorujące (chyba) świerki.... Chociaż chemii staram się unikać...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dzień dobry, przychodzę do Ciebie oglądać różyczki ale coś mało ich ostatnio dajesz więc muszę się upomnieć. Miło przywoływać wspomnienia :uszy
Piękne masz rozchodniki. Też mam takie ciemne ale jasnych jeszcze nie widziałam. Urocze są.
I ten wilczomlecz mirtowy ;:108 To się sieje czy muszę szukać gdzieś sadzonek? Czytałam tylko że jest bardzo trujący i trzeba przy nim pracować w rękawiczkach.
Pozdrawiam i czekam na zdjęcia różyczek ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, rozchodniki są cudowne. Nadają strukturę ogordowi. Na każdym etapie rozwoju fajnie wyglądają. Nawet na zimę je zostawiam i ścinam dopiero teraz.

Kasiu, nie narzekałam na różyczki w tamtym roku. Chociaż znalazła się jedna, która mnie zaskoczyła swoją plamistością. To Szekspir. Do tej pory był okazem zdrowia. A mam go już chyba 3 lata. W zeszłym roku po raz pierwszy tak źle się zachował.
Zobaczymy jaki będzie ten rok.

Asiu, wiosną opryskuję miedzianem na grzyba i to był mój jedyny oprysk w zeszłym roku. Ten preparat polecają do użytku w uprawach ekologicznych, więc nie powinnaś się denerwować, że zaszkodzi środowisku.

April, nie pokazywałam już różyczek, bo pomyślałam sobie, że teraz to trzeba nowości pokazywać, ale na Twoje specjalne życzenie pokażę kilka :D
Wilczomlecz się rozsiewa. Niestety ja wiosną obcięłam wszystkie kwiaty i nic jak na razie nie wyłazi. A to bardzo niedobrze, bo moja macierzysta roślinka chyba zmarzła.
Nasza forumka dostała w zeszłym roku sadzonkę, ciekawa jestem czy jej przetrwała. W razie czego będziemy prosić ją o pomoc :D

Adventure Palace
Obrazek

nn
Obrazek

Konenburg
Obrazek

Geisha
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, chyba wszyscy tęsknimy za takimi widokami, zwłaszcza że róż w forumowych ogrodach przybyło ostatnio ogromnie dużo - będziemy miały co podziwiać i porównywać :)
Ja już jestem na finiszu ciężkich prac, oby starczyło sił.
Pozdrowienia! A.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Też ciężko pracujesz a nawet pracujecie z M. ale pewnie do finiszu jeszcze trochę zostało. ;:173
Mój jedyny rozchodnik chyba załatwiłam w zeszłym roku i nic nie wskazuje na to żeby żył, jakby co to bardzo chętnie przygarnę jakąś sadzonkę. ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”