Otóż zapomniałam zapytać, kiedy najlepiej przesadzić rośliny z ubiegłego roku (a może to niekonieczne?), i kiedy zacząć dokarmiać je (czy już teraz?) i ukorzeniające się sadzonki.
Z góry dziękuję i życzę miłego wieczoru

Chyba jest już co pokazać, więc wstawiammisiacz pisze:Tak czy siak zdjęcia ukorzeniających się wstawię za jakiś czas, jak już "okrzepną" i będzie co pokazywać.
 Około 90% sadzonek się przyjęło, wypuszczają nowe pędy, a wyglądają tak:
  Około 90% sadzonek się przyjęło, wypuszczają nowe pędy, a wyglądają tak: 

... Skutecznie mnie to zniechęciło od przechowywania roślin w przyszłym roku
 ... Skutecznie mnie to zniechęciło od przechowywania roślin w przyszłym roku  

Żal, pewnie, że mi żal, ale nie zdążyłam im wymienić ziemi, ani ich nie uporządkowałam, stały sobie takie podsuszone, wyciągnięte i brzydkie. A więc i żal od razu mniejszy o całą robotę, która mnie ominęła
 Żal, pewnie, że mi żal, ale nie zdążyłam im wymienić ziemi, ani ich nie uporządkowałam, stały sobie takie podsuszone, wyciągnięte i brzydkie. A więc i żal od razu mniejszy o całą robotę, która mnie ominęła   

i dlatego mam pytanie do bardziej doświadczonych w temacie
 i dlatego mam pytanie do bardziej doświadczonych w temacie  Moje sadzonki powypuszczały już pąki, ale są bardzo słabiutkie i cienkie. Tylko na jednej widzę że pąk jest gruby i dorodny. Czy te słabsze pąki mam poobrywać (czy wyrosną później nowe), czy je zostawić? Z góry dziękuję za pomoc i rady
 Moje sadzonki powypuszczały już pąki, ale są bardzo słabiutkie i cienkie. Tylko na jednej widzę że pąk jest gruby i dorodny. Czy te słabsze pąki mam poobrywać (czy wyrosną później nowe), czy je zostawić? Z góry dziękuję za pomoc i rady 
 i przeczytaj dokładnie cały ten temat, może coś ci pomoże
  i przeczytaj dokładnie cały ten temat, może coś ci pomoże 
 Pozdrawiam cieplutko
 Pozdrawiam cieplutko 
Lepiej pokaż zdjęcia zanim je obetniesz, może nie jest tak źlekukulka pisze:Łodyżki z pąkami są właśnie cieniutkie i chyba je poobcinam tak jak radzisz. Tylko szkoda mi tego jednego który jest gruby i na w miarę silnej łodyżce. Co do światła to dodam że część doniczek z sadzonkami stoi na parapecie od strony południowej, a część od strony zachodniej. Jutro postaram się wkleić zdjęcie, to wtedy może łatwiej będzie ocenić ich stanPozdrawiam cieplutko