Drugi link dodatkowo zamieszczam specjalnie dla Ciebie: http://gmo.net.pl/prof-seralini-odslani ... temat-gmo/
tu też masz między innymi :
Test GMO był wykonywany w okresie jedynie trzech miesięcy. Jest to okres zbyt krótki, by stwierdzić skutki w postaci chorób przewlekłych, takich jak nowotwory, choroby neurologiczne, czy hormonalne - w trzy miesiące one się nie rozwiną. Po wykonaniu nawet takich skróconych badań znaleziono objawy toksyczności w wątrobie i nerkach,
i wiele innych.GMO jest przesycone pestycydami. 99,9% żywności GMO z założenia musi zawierać pestycydy. 80% absorbuje Roundup, a 20% produkuje własne trucizny środowiskowe nazywane bacillus thuringenisis, w skrócie, ?BT?.
Moniko, w linku który podałaś są pozwolenia na wprowadzenie do obrotu gmo, to już się stało, mamy na to niewielki wpływ, ale tu chodzi o sprawę gorszą, bo o ile zakup takiej zmodyfikowanej żywności możemy ograniczyć (mam na myśli swoje gospodarstwa domowe), to jeśli Polska zgodzi się na uprawy gmo, to jest to już nieodwracalne i nieuniknione zatrucie środowiska!
Ponadto wiele krajów wprowadziło zakaz gmo (m.in. Francja, Niemcy i Wielka Brytania), zatem argument o ekonomice wprowadzenia gmo jest nietrafiony, bo jak zaczniemy produkować modyfikowane rośliny, to po prostu te, a może i inne kraje wprowadzą zakaz importu z Polski i rolnik sam będzie musiał zjeść tę swoją kukurydzę
