. Czy to jakieś siły nadprzyrodzone gnają mnie w tym kierunku.
 . Czy to jakieś siły nadprzyrodzone gnają mnie w tym kierunku.   . Oby więc jak najszybciej przyszło to ciepełko a wtedy już tylko kierunek ..działka.
 . Oby więc jak najszybciej przyszło to ciepełko a wtedy już tylko kierunek ..działka.   
 Sylwio..byłam na działce i to tylko na chwilkę. Nic u mnie jeszcze nie wyłazi. Wypatruję wiosny a zamiast niej dostrzegam na razie straty.
 . Róże kupiłam w Leroy..to tak zapobiegawczo bo wiem że na pewno coś z moich wypadnie. Begonie już w ziemi ale na razie nic jeszcze nie wypuszczają.
 . Róże kupiłam w Leroy..to tak zapobiegawczo bo wiem że na pewno coś z moich wypadnie. Begonie już w ziemi ale na razie nic jeszcze nie wypuszczają. Jagódko...dzięki za wiadomość.
 . Czyli już na rynek mogę jechać. Zrobię to prawdopodobnie we wtorek. Zobaczę jeszcze jaka będzie pogoda. Jeśli będzie pogodnie to na pewno będą sprzedawać cebulki i inne a ja już coś sobie wybiorę.
 . Czyli już na rynek mogę jechać. Zrobię to prawdopodobnie we wtorek. Zobaczę jeszcze jaka będzie pogoda. Jeśli będzie pogodnie to na pewno będą sprzedawać cebulki i inne a ja już coś sobie wybiorę.   
 Ewuniu witaj.
 . Oj tak tak..bardzo mi już tęskno za wiosną, działeczką. Te ostatnie dni czuję tak jak by to była cała wieczność.
 . Oj tak tak..bardzo mi już tęskno za wiosną, działeczką. Te ostatnie dni czuję tak jak by to była cała wieczność.   .
 . 
Ewuś..miej litość, dopiero na kwiecień. Ja chcę już..EwkaEs pisze:Z harcerzami przegłosowaliśmy palenie Marzanny na połowę kwietnia,żeby na 100 % zima nie wróciła.

Mireczko..u mnie ciągle zimno. Dziś + 2 st...co prawda do kalendarzowej wiosny jeszcze, albo aż 11 dni niemniej mogło by już być cieplej.
 . Ja tak nawet po cichutku myślałam że przyjdzie wcześniej...
 . Ja tak nawet po cichutku myślałam że przyjdzie wcześniej...  . Teraz już tylko moje pobożne życzenie aby przyszła o czasie.
 . Teraz już tylko moje pobożne życzenie aby przyszła o czasie.   Zaraz lecę do ciebie obejrzeć róże.
 Zaraz lecę do ciebie obejrzeć róże.   
 Nie mam nic wiosennego aby wam poprawić nastroje..wybaczcie. W dalszym ciągu u mnie na działce takie widoki. Jak na razie nie ma się z czego cieszyć. Mam nadzieję że już niedługo to się zmieni.
Żurawki przez całą zimę wyglądały bardzo ładnie, teraz na przedwiośniu się im dostało.

Ciemierniki bez zmian.

W domu posadziłam kłącza gloriozy do największej doniczki jaką miałam. Przemyślałam jednak że owa doniczka pewnie jest zbyt mała. Kiedy zdobyłam większą postanowiłam przesadzić...a tu już takie korzonki.

. W sumie temperatury nie za wysokie a czasem zerowe.
 . W sumie temperatury nie za wysokie a czasem zerowe.  

choć bardzo mi się podoba . U mnie Zeniu na plusie więcej a wegetacja jeszcze nie ruszyła , więc nie masz co martwić się na zapas . Odkryłam swoje ciemierniki i nie wyglądają też powalająco . Część liści wygląda jak u ciebie a kwiaty niestety nie przeżyły . Tylko na cuchnących coś jest , nie miałam odwagi rozwijać . Jeszcze troszkę się połudzę jeśli im kwiaty też zmarzły
  choć bardzo mi się podoba . U mnie Zeniu na plusie więcej a wegetacja jeszcze nie ruszyła , więc nie masz co martwić się na zapas . Odkryłam swoje ciemierniki i nie wyglądają też powalająco . Część liści wygląda jak u ciebie a kwiaty niestety nie przeżyły . Tylko na cuchnących coś jest , nie miałam odwagi rozwijać . Jeszcze troszkę się połudzę jeśli im kwiaty też zmarzły