Działka Mieci
- mieciak49
- 1000p

- Od: 13 paź 2010, o 18:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka Mieci
badziu-rzeczywiście mamy lepiej ale w tym roku też nie za dobrze,wczoraj byłam na działeczce i wcale nie jest tak super
zimny wiatr,ziemia maże się,trzeba poczekać
- danutal
- 100p

- Od: 1 sty 2012, o 19:04
Mieciu, Ty rzeczywiście mieszkasz w cieplejszym rejonie. Jak wyglądają Twoje żurawki ? Jak wczoraj zobaczyłam moje, to zepsuł mi się humor. Wszystkie liście całkowicie brązowe.
Może , gdy usunę te zmarznięte , to ze środka coś wyjdzie ? Wszystko przez te mroźne 10 stopniowe noce . 
- mieciak49
- 1000p

Danusiu-moim żurawkom też pogorszyło się po tych bezśnieżnych ,mrożnych nocach a w dzień ostre słońce,duże liście są zmrożone ale ze środeczka coś tam zaczyna się świeżo ,,kolorować,,
może wreszcie ruszy ta wiosna
- badzia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mieciuchna, u mnie identycznie, wierzchem mazistość spodem zmarzlina. Przez tę zmarzlinę woda nie wsiąka w glebę
Jeszcze ciut ciut i będzie 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Mieciu
Chyba nie jest już tak źle na działeczce?, ja szaleję pełną parą, a jak glina do szpadla się przykleja to ją zeskrobię i dalej jadę, uparcie kopię, zmieniam i robię co mogę żeby wyglądało, tylko teściowa ciągle mi pomaga (przeszkadza
), ale co mi tam wytrwam 
Chyba nie jest już tak źle na działeczce?, ja szaleję pełną parą, a jak glina do szpadla się przykleja to ją zeskrobię i dalej jadę, uparcie kopię, zmieniam i robię co mogę żeby wyglądało, tylko teściowa ciągle mi pomaga (przeszkadza
- mieciak49
- 1000p

Iwonko-ja szykuję się na jutro,ma podobno być słonecznie a ja muszę przygotować miejsce na zamówione róże,wczoraj wsadziłam 3 serduszka wspaniałe,którym nie mogłam się oprzeć w Leroy Merlin
były w worku 3 szt.za 26 zł. już kiełkujące,to LM mam po drodze na działkę i zawsze na coś się skuszę,a sezon dopiero się zaczyna,muszę się zacząć odchudzać 
- iwona0042

To LM to i ja mam po drodze
, no i zawsze coś mi tam w ręce wpadnie, ostatnio obiecałam sobie, że nic no i ciemiernika i cytrynę sobie wzięłam, takie to nic 
WITAJ MIECIU moje żurawki też dostały lekcje pokory, krzewy częściowo też pozdrawiam Basia
-
Stachu 1956
Miecia - wspominasz o przygotowywanym miejscu na róże , czy ja mogę swoje zakupione wsadzic już do gruntu ,czy jeszcze poczekac ?
- mieciak49
- 1000p

Stachu-ja kilka wsadziłam na razie do donic i trzymam w altanie,te które dostanę pójdą od razu do ziemi,bo chyba będzie już cieplej
- mieciak49
- 1000p

Ja mam jeszcze 2 róże nie wsadzone,to jutro też je wsadzę już do gruntu,dziś byłam na działeczce i było tak pięknie,że aż chciało się grzebać w ziemi
trochę uważałam,bo ostatnio mam problemy z kręgosłupem,ale poodkrywałam żurawki,które pięknie już startują,troszkę pograbiłam,oczyściłam i cieszyłam się samą obecnością na działce,kilka fotek też zrobiłam

- ewkapaw

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
Mieciu dzisiaj pogoda sprawiła nam wiele radości . Ja też byłam na działce i rozpoczęłam od drobnych prac porządkowych . Jutro planuję jakieś małe ognisko , żeby spaliś zeschnięte resztki zeszłorocznych kwiatków.
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- iwona0042

Taka piękna dziś była pogoda i jutro taka ma być, a ja niestety w pracy całe 12 gdz
, ale Wam zazdroszczę 
no pięknie masz na działeczce,mi zima dała popalić, dużo żurawek poszło, może odbiją za to puściła się moja Esmeralda, ugięły mi się kolana jak
zobaczyłam pozdrawiam Basia