No i jeszcze dzisiaj ze szkoły "wzięłam" sobie już małego ukorzenionego fiołka...
Kwiatuszki Milki
Udane zakupy
w ogrodniczym nie kupiłam torfu ALE pani ekspedientka doradziła mi inna ziemie do fiołków jakąś z.. wiórkami kokosowymi. Powiedziała że ta ziemia jest taka bardziej przepuszczalna...czy coś takiego
no i kupiłam ukorzeniacz... Teraz tylko proszę mi powiedzieć co ja mama z nim zrobić.. na opakowaniu nic nie pisze... to jest taki szary proszek...
No i jeszcze dzisiaj ze szkoły "wzięłam" sobie już małego ukorzenionego fiołka...
siedzi w doniczce już 
nom tylko pamiętaj aby mieć przygotowany otwór ziemi bo jak wciśniesz roślinkę do ziemi do cały puder ci spadnie ;) więc najlepiej mieć przygotowaną dziurkę, włożyć końcówkę zanurzoną w ukorzeniaczu i przyspać ziemią, pamiętaj tylko żeby końcówka z pudrem była całkowicie z ziemi - nie może wystawać bo może to spowodować zniekształcenia rośliny ;) fajnie tu się piszę ale idę maszerować lalke czytać bo muszę na piątek :P