Balkon Moniki
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Balkon Moniki
Niunia, kusisz, oj kusisz, dobrze, ze ja mam darmowy autobus do carrefoura. 
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
wiedziałam ,ze jeden wilczomlecz to cos za mało
ja dzisiaj jadę do Reala po pierwiosnki kubkowe ,marzy mi sie taki czerwony jaśniutki i niebieski 
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
o rany, raptem kilkanaście godzin mnie u Ciebie nie było a Ty już naniosłaś do domu storczyków, wilczomleczy itp
ale w OBI drogo to fakt, po nic innego jak kwiaty z przeceny tam nie chodzę ;:78
Ja to z tydzień nie byłam w Kauflandzie
bo M w podróży służbowej, zabrał auto, a Kaufland na końcu miasta i jakoś tak...
ale dzownił właśnie, że już wraca
będzie tak jak ja z pracy wrócę a ja przecież dostałam 2 smsy z InPOst, że są przesyłki do odebrania a paczkomat na ścianie Kauflanda
dobrze sobie obmyśliłam hm?
ale w OBI drogo to fakt, po nic innego jak kwiaty z przeceny tam nie chodzę ;:78
Ja to z tydzień nie byłam w Kauflandzie
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- rapunzel

mniodkowa,, nie da się ukryć, ze to iście szatański plan.

- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Dorotko - pierwiosnki śliczne, kup kup, nie wolno sobie odmawiać kwiatków bo to na nerwy szkodzi
Aguś - Twój plan iście szatański
Mój podobny - pisałam wcześniej, że mój M. chce płyty dvd więc szybciutko skoczę do regalika i coś złapię
O wilczomleczu sie nie przyznam - jak postawię go na półce to po tygodniu zobaczy
. Parapety są zastawione siewkami to się nie połapie
Dobrze, że mojego wątku nie czyta bo byłby szlaban 
Aguś - Twój plan iście szatański
- mniodkowa

- Kontakt:
rapunzel pisze:nie da się ukryć, ze to iście szatański plan.
Monika - mój M jakieś.. pół roku temu jak patrzył jak się
A ja przecież kod do paczki InPOst moge mu podać i zajechałby sam.. ale po co? pewnie po podróży będzie zmęczony, nie będzie mu się chciało....
- Niunia1981

No jaka tyś troskliwa, wzorowa żona. Jak M. wróci to mu obiadek podsuń i pewnikiem po jedzonku zaśnie na kanapie lub fotelu a ty wtedy ze spokojnym sumieniem skoczysz do Kauflandu i cosik przywieziesz
Jeszcze zdarzysz upchnąć na półce zanim się obudzi
Masz lepiej - ja będę musiała robić cukierkowe oczy już przy kasie w Carrefour
Masz lepiej - ja będę musiała robić cukierkowe oczy już przy kasie w Carrefour
- rapunzel

mniodkowa, absolutnie się zgadzam, że twojemu m należy się odpoczynek po ciężkiej pracy, a nie wożenie paczek. 
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
No Monika czekam na zdjęcia tych cudnych kwiatków jakie kupiłaś i kupisz... 
- mniodkowa

- Kontakt:
Monika maślane oczy przy kasie to ja robię nie raz
mój M po pracy czy z podróży po obiadku to raczej nie śpi a ja nie spodziewałam się dzisiaj go tak wcześnie
więc i obiadku nie będzie
trzeba cosik wykombinować
a jak mi się tak zdarzy "niewinnie" pojechać po coś i wrócić z kwiatkiem to np z Kauflandu przywożę mu serniczka takiego pysznego, bo na wyjściu stoi punkt cukierni
i wtedy on już wie za co to i nie mówi nic
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Nawet nie zauważyłem, kiedy założyłaś ten swój wąteczek...Niunia1981 pisze:Cześć Loki!!
W końcu zawitałeś(...)
...inna rzecz, że jeśli będzie on galopował w takim tempie, to nigdy nie uda mi się wszystkich wpisów przeczytać na bieżąco.
Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
- rapunzel

Niunia, kusiłaś, kusiłaś i skusiłaś, pojechałam do carrefoura i... można by rzec, że wisisz mi 15 zł.

- Niunia1981

Jagodo też pojechałaś? co kupiłaś przyznaj się!!
- Niunia1981

Cześć wszystkim
W końcu dopchałam się do komputera i mogę wstawić zdjęcia moich nieplanowych zakupów
Wczoraj umówiłam się z mamą w Obi żeby kupić doniczkę. Doniczki nie kupiłam, ale przytargałam do domu dwa storczyki z przeceny po 14,99 zł (zamiast 24,99 zł)
:

Dodam jeszcze, że mam już w domu jednego storczyka, którego uratowałam z pracy (szef dostał na imieniny i zapomniał o nim). Jako dobry samarytanin, w sumie samarytanka, przygarnęłam go do domu, bo mi żal było biduli
W zeszłym roku zakwitł, a potem padł - liście straciły turgor i uschła duża część korzeni
Ale serducho nie pozwalało mi go wyrzucić i podjęłam próbę reanimacji. I wczoraj okazało się, że listki nabrały jędrności i wychodzi nowy korzonek
. Chyba przestarszył się, że go wyrzucę jak zobaczył nowe storczyki
. Zdjęcie z zeszłego roku:

Dzisiaj w celu służbowym byłam w Carrefour i dostała oczopląsu. Na 4 regałach była masa kwiatków. Z tego co znam były cebulowe (hiacynty, narcyze), kalanchoe, żywe kamienie, juki, difenbachie, fikusy, krotony, paprotki, draceny, palmy, zielistki, peperomki, fiołki, cyklameny i chyba jeszcze trzykrotki. Wybór całkiem duży i widać było, że dostawa była świeża bo kwiatki bardzo ładnie się prezetowały. Aż żałowałam, że nie mam kwietnika stojącego bo zaraz bym złapała krotona i fikusa - takiego o biało-zielonych liściach z czerwonym obrzeżem (chyba to był fikus). Tak więć opierając się strasznie chęci zagarnięcia połowy regału wzięłam boczkiem chyłkiem wilczomlecza Euphorbia mini - kwitnącego na różowo. Cena - 6,99 zł

Sumienie nie dawało mi spokoju więc obmyśliłam sprytny plan jak skusić mojego M. do wycieczki na zakupy po pracy - wspominał, że kończą mu się płyty dvd. No więc jak przykładna żona przypomiałam mu, że miał sobie kupić płyty, najlepiej 50 sztuk, żeby bidulkowi starczyło i gdy M. wybierał płyty ja przepuściłam szturm na regał kwiatowy
I wróciłam do domu z peperomią (całe 3,99 zł) i chlorophytum (kolejne całe 3,99zł):

A oto całe moje zakupy:

A jutro muszę skoczyć do kwiaciarni po doniczki - hm... ciekawe czy coś będzie ciekawego
Wracając teraz do obiecanych Diamencikowi zdjęć kobei proszę bardzo:

Moja lobelia - część lobelii fioletowej się położyła i padła, ale to moja wina - za mocno psiknęłam im w oczy ze spryskiwacza

Tunbergia szaleje - już 11 siewek wystaje (na 24 sztuki posiane):

A propo - sąsiedzi mnie zabiją
, właśnie słucham mieszanki lat 80-tych (BeeGees, BoneyM, DireStraits, Queen, Scorpions, Europe, Roxette - to jest muzyka!!)
W końcu dopchałam się do komputera i mogę wstawić zdjęcia moich nieplanowych zakupów
Wczoraj umówiłam się z mamą w Obi żeby kupić doniczkę. Doniczki nie kupiłam, ale przytargałam do domu dwa storczyki z przeceny po 14,99 zł (zamiast 24,99 zł)

Dodam jeszcze, że mam już w domu jednego storczyka, którego uratowałam z pracy (szef dostał na imieniny i zapomniał o nim). Jako dobry samarytanin, w sumie samarytanka, przygarnęłam go do domu, bo mi żal było biduli

Dzisiaj w celu służbowym byłam w Carrefour i dostała oczopląsu. Na 4 regałach była masa kwiatków. Z tego co znam były cebulowe (hiacynty, narcyze), kalanchoe, żywe kamienie, juki, difenbachie, fikusy, krotony, paprotki, draceny, palmy, zielistki, peperomki, fiołki, cyklameny i chyba jeszcze trzykrotki. Wybór całkiem duży i widać było, że dostawa była świeża bo kwiatki bardzo ładnie się prezetowały. Aż żałowałam, że nie mam kwietnika stojącego bo zaraz bym złapała krotona i fikusa - takiego o biało-zielonych liściach z czerwonym obrzeżem (chyba to był fikus). Tak więć opierając się strasznie chęci zagarnięcia połowy regału wzięłam boczkiem chyłkiem wilczomlecza Euphorbia mini - kwitnącego na różowo. Cena - 6,99 zł

Sumienie nie dawało mi spokoju więc obmyśliłam sprytny plan jak skusić mojego M. do wycieczki na zakupy po pracy - wspominał, że kończą mu się płyty dvd. No więc jak przykładna żona przypomiałam mu, że miał sobie kupić płyty, najlepiej 50 sztuk, żeby bidulkowi starczyło i gdy M. wybierał płyty ja przepuściłam szturm na regał kwiatowy

A oto całe moje zakupy:

A jutro muszę skoczyć do kwiaciarni po doniczki - hm... ciekawe czy coś będzie ciekawego
Wracając teraz do obiecanych Diamencikowi zdjęć kobei proszę bardzo:

Moja lobelia - część lobelii fioletowej się położyła i padła, ale to moja wina - za mocno psiknęłam im w oczy ze spryskiwacza

Tunbergia szaleje - już 11 siewek wystaje (na 24 sztuki posiane):

A propo - sąsiedzi mnie zabiją
- kasiuta74
- 500p

- Od: 1 sty 2012, o 21:21