Moniko Teresko...bardzo się cieszę że to już tylko trzy tygodnie do wiosny.
 . Dziś u mnie nawet piękne wiosenne słoneczko. Mam nadzieję że działeczka troszkę obeschnie a i te nieszczęsne ciemierniki. Na kwitnienie nie ma co liczyć, ale oby chociaż się uratowały i nie padły.
 . Dziś u mnie nawet piękne wiosenne słoneczko. Mam nadzieję że działeczka troszkę obeschnie a i te nieszczęsne ciemierniki. Na kwitnienie nie ma co liczyć, ale oby chociaż się uratowały i nie padły.   
 Elizo..tak jak napisałam wyżej. Miejsce faktycznie urokliwe, ale ja wolę na działkę..
 .Tam się nie nudzę, no pełen luz. Nie mogę się doczekać nie tylko wiosny, ale także kiedy tam zamieszkam.
 .Tam się nie nudzę, no pełen luz. Nie mogę się doczekać nie tylko wiosny, ale także kiedy tam zamieszkam.   . Jeśli pogoda na to pozwoli to w maju się przeprowadzę na całe lato. Oj znów będzie wspaniale.
 . Jeśli pogoda na to pozwoli to w maju się przeprowadzę na całe lato. Oj znów będzie wspaniale.   
 Gosiu..u nas także padało. Dziś dopiero piękne słoneczko. Na mojej działeczce także błocko, na razie nie jeżdżę aby butów nie pogubić..
 . To jednak potrzeba kilku dni i ciepełka aby ziemia obeschła.
 . To jednak potrzeba kilku dni i ciepełka aby ziemia obeschła.   . Poza tym boję się dojrzeć następne pozimowe straty.
 . Poza tym boję się dojrzeć następne pozimowe straty.   
 Zosiu..z tym że ciemierniki nie zakwitną już się pogodziłam.
 . Teraz dla mnie najważniejsze aby choć odbiły od korzenia. Jeśli tak się stanie to będę mimo wszystko szczęśliwa.
 . Teraz dla mnie najważniejsze aby choć odbiły od korzenia. Jeśli tak się stanie to będę mimo wszystko szczęśliwa.   
 W domu przygotowania do wiosny rozpoczęte. Fuksja przyniesiona z piwnicy ma się całkiem dobrze. Kłącza gloriozy już w ziemi. Dziś kupiłam kłącza jeżówki białej i różowej a także bulwy begonii pnącej. Wszystko już w ziemi ..parapety zapełnione a jeszcze co nieco zostało.
 . Ale to nic...najważniejsze że wiosna tuż, tuż.
 . Ale to nic...najważniejsze że wiosna tuż, tuż.   i oby było znów tak pięknie i kolorowo.
 i oby było znów tak pięknie i kolorowo. 

Mnie się park przyjaźni kojarzy raczej koszmarnie, bo na spacerze w tych rejonach mój synuś zgubił jeden but zimowy z kupionej tydzień wcześniej pary za całkiem sporą sumę. Pamiętam jak dziś, ze biegałam prawie ze łzami w oczach po tym parku szukając tego bucika, ale równie dobrze mogłam szukać igły w stogu siana. Z bólem serca musiałam kupić kolejna parę butów.
  Mnie się park przyjaźni kojarzy raczej koszmarnie, bo na spacerze w tych rejonach mój synuś zgubił jeden but zimowy z kupionej tydzień wcześniej pary za całkiem sporą sumę. Pamiętam jak dziś, ze biegałam prawie ze łzami w oczach po tym parku szukając tego bucika, ale równie dobrze mogłam szukać igły w stogu siana. Z bólem serca musiałam kupić kolejna parę butów.

odpisuje u Ciebie na działce nie byłam bo było nie ładnie i mąż mnie przekręcił że pojedziemy w niedziele
  odpisuje u Ciebie na działce nie byłam bo było nie ładnie i mąż mnie przekręcił że pojedziemy w niedziele   
   a jak nie to z tatą , a u mnie w sklepie na razie nic nie widać z cebulek ale duży wybór mieli w LM .
 a jak nie to z tatą , a u mnie w sklepie na razie nic nie widać z cebulek ale duży wybór mieli w LM . 

. Co do wyfruwania z gniazdka rodzinnego nie ciesz się tak. Nie ma to jak przy mamusi...
 . Co do wyfruwania z gniazdka rodzinnego nie ciesz się tak. Nie ma to jak przy mamusi...  
  Floksów mam sporo, jak na miejsce dla nich jest,,najważniejsze że dość ładnie kwitną i nie sprawiają problemów. Oby jak najszybciej to ciepło się zrobiło, troszkę tych doniczek na działkę bym powywoziła. Tłok na parapetach straszny...
 Floksów mam sporo, jak na miejsce dla nich jest,,najważniejsze że dość ładnie kwitną i nie sprawiają problemów. Oby jak najszybciej to ciepło się zrobiło, troszkę tych doniczek na działkę bym powywoziła. Tłok na parapetach straszny...  

Na targu widziałam już cebule lilii i dalii, były po 2.50 zł i chyba po 3 zł. Co do odmian, to nie znam się na tym kompletnie, lilia była czerwonego koloru.
 Na targu widziałam już cebule lilii i dalii, były po 2.50 zł i chyba po 3 zł. Co do odmian, to nie znam się na tym kompletnie, lilia była czerwonego koloru.