To zdecydowanie masz bliżej do wybuchu wiosny niż ja.
Ogródek Goni@k
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu rzeczywiście wiosna u Ciebie coś leniwa.
A może Twoje roślinki wiedzą co robią? Po co mają marznąć, zakwitną jak się zrobi naprawdę ciepło.
Za to kwitnąca mahonia wygląda ślicznie.
Już się cieszę, jeżeli moja taka będzie....
Zastanawiają mnie tylko te lekko skręcone i przebarwione liście (przepraszam, że piszę o niemiłych sprawach), zastanawiam się czy ona tak ma, czy to jakieś paskudztwo.
Uczę się Gosiu na Twojej mahoni, skoro moja młodsza.
A może Twoje roślinki wiedzą co robią? Po co mają marznąć, zakwitną jak się zrobi naprawdę ciepło.
Za to kwitnąca mahonia wygląda ślicznie.
Już się cieszę, jeżeli moja taka będzie....
Zastanawiają mnie tylko te lekko skręcone i przebarwione liście (przepraszam, że piszę o niemiłych sprawach), zastanawiam się czy ona tak ma, czy to jakieś paskudztwo.
-
goni@k

- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
No cóż ,taka byłam skupiona na kwiatach ,że niezbyt uważnie patrzyłam na liścielila31 pisze: Zastanawiają mnie tylko te lekko skręcone i przebarwione liście (przepraszam, że piszę o niemiłych sprawach), zastanawiam się czy ona tak ma, czy to jakieś paskudztwo.
Dziękuję ,Lilu za zwrócenie uwagi ,może to faktycznie jakiś problem
Czy dla porównania mogłabyś wrzucić fotkę swojej mahonii ,będę zobowiązana
- darob66

- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam i ponownie odwiedzam Twój piękny skalniaczek;
widzę ,że Twoja lewizja też już wystawia pąki[tak jak moja].zbierz nasioka lewizji i wysiej bo niestety po 2-3latach te pięknotki juz nie kwitną ,ale świetnie wychodzą z nasionek .Moje siewki po2latach kwitną.
Pozdrawiam i życzę duuużooo Słońca[u mnie dzś leje deszcz]
Marzena
widzę ,że Twoja lewizja też już wystawia pąki[tak jak moja].zbierz nasioka lewizji i wysiej bo niestety po 2-3latach te pięknotki juz nie kwitną ,ale świetnie wychodzą z nasionek .Moje siewki po2latach kwitną.
Pozdrawiam i życzę duuużooo Słońca[u mnie dzś leje deszcz]
Marzena
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Patrzcie, patrzcie... dobrze wiedzieć!darob66 pisze:zbierz nasioka lewizji i wysiej bo niestety po 2-3latach te pięknotki już nie kwitną ,ale świetnie wychodzą z nasionek .Moje siewki po2latach kwitną.
-
goni@k

- Kontakt:
Dziękuję za radę MarzenkoFleur 78 pisze:Patrzcie, patrzcie... dobrze wiedzieć!darob66 pisze:zbierz nasioka lewizji i wysiej bo niestety po 2-3latach te pięknotki już nie kwitną ,ale świetnie wychodzą z nasionek .Moje siewki po2latach kwitną.A ja myślałam, że z roku na rok będzie piękniejsza, bo mam wrażenie, że tworzą się obok młode rozetki...
Podobnie jak Ala ,myślałam ,że lewizja będzie się rozrastać z biegiem czasu a tu taka niespodzianka
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Gosieńko, widoczki u Ciebie jak marzenie, kamieni jak zwykle Ci zazdroszczę
świetnie wszystkie wyglądają, te drobne w połączeniu z większymi...dla mnie ekstra 
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Gosiu! Wiosna zakrada się do Twego ogrodu powoli, ale są już bardzo widoczne jej ślady .
Ale mahonia i rozchodniki są w bardziej zaawansowanej fazie, niż np. u mnie
. Śliczne
Znasz może nazwę odmiany tego czerwonawego rozchodnika ? A co tak wdzięcznie przewiesza się przez rollborder ?
A ta mikruska bergenia - bardzo fikuśna
Dużo
i radości z wiosennych postępów Twoich młodych roślinek ;:18
Ale mahonia i rozchodniki są w bardziej zaawansowanej fazie, niż np. u mnie
Znasz może nazwę odmiany tego czerwonawego rozchodnika ? A co tak wdzięcznie przewiesza się przez rollborder ?
A ta mikruska bergenia - bardzo fikuśna
Dużo
-
goni@k

- Kontakt:
Fajnie ,Aniu,że wpadłaś w odwiedzinkiAmlos pisze: Znasz może nazwę odmiany tego czerwonawego rozchodnika ? A co tak wdzięcznie przewiesza się przez rollborder ?![]()
Dla swoich potrzeb zidentyfikowałam rozchodniczka jako rozchodnik kaukaski Voodoo
Przez rolborderek przewiesza się wilczomlecz mirtowaty ,muszę mu przyznać ,że bardzo fajnie się przewiesza