Kochani:)
Dziękuję Wszystkim za miłe słowa-dla takich chwil warto żyć i tworzyć dalej:)
CYNTHIA-Obecnie pracuję tylko nad Gruboszami jajowatymi (zwykłymi hihi:) ) Dlaczego? Bo tylko takie mam. Koleżanka kiedyś miała hobbita-jak będę u niej to postaram się go przejąć i wziąć pod swoje skrzydła(jeśli go jeszcze ma):) Z tego co obserwuje większość ludzi ma G.jajowatego. W domach nie widzę u nikogo hobbita a to bardzo ciekawe dlaczego?
OBRECKA-Ten największy ma ok 8 lat ale to nie jest na 100%. On był bardzo zarośnięty, przycinałem go, zmieniłem donicę i oto cały efekt. Muszę się przyznać, że jakiś czas temu postanowiłem, że pozwolę mu rosnąć dalej do góry:) ale zastanawiam się nad zagęszczeniem a co za tym idzie przycięciem pędów. To ma być ładny bonsai ale korci mnie by mieć takiego wielkoluda z 1,5m wysokości:) zobaczymy jeszcze jak sprawa się potoczy.
RAFLEZJA-Ja nie mam nic do innych odmian:) ale po prostu jeszcze

nie wpadły w moje ręce. Jeśli wpadną to na bank je zobaczycie. Dlatego z chęcią się wymienię. Choć nie wiem czy to dobry pomysł bo robi się problem z miejscem:) co ja mówię-nie robi się tylko już jest:)
Ps. to co zobaczyliście do tej pory to jeszcze nie wszystko:) nie chcę Wam pokazywać nieukończonych roślin-niektóre czekają na donice, inne na przycięcie. Dlatego i Wy działajcie i twórzcie. Do dzieła. Sztuka bonsai jest wyśmienita jeśli tak mogę napisać:) Daje mi przeogromną radość gdy mogę tworzyć i wymyślać kształty jakich jeszcze nie widziałem(tu piszę o bonsai z G.jajowatego) By Was zainspirować prezentuję kilka zdjęć z sieci.
Pozdrawiam
Moje inspiracje-bonsai nie da się skopiować. Każde jest inne i wyjątkowe. Te zdjęcia to takie moje inspiracje. Są tu też i Wasze okazy:)
Edit
Mam prośbę o niewklejanie zdjęć nie swojego autorstwa. Jest to łamanie regulaminu naszego Forum. Zdjęcia usunąłem.
Pozdrowienia,
Tomek/blabla