Tak, to prawda, ja sie ze trzy lata temu nakręciłam dziewczynami na róze pienne, pierwszą zimę przetrwała jedna i to w połowie, niestety nastepnej zimy było po niej. Nie wszystko można mieć, ale takie niewielkie na pieńku to w donicy chyba się daewamaj66 pisze:Aguśka, już sprawdzone, że okrywanie (przynajmniej w moim regionie) nic nie daje. Jedyne wyjście to przenoszenie róży piennej do jakiegoś pomieszczenia. .
Mój fijoł - cz.3
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój fijoł - cz.3
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ania, podobnie jak ja
Dwa sweterki i koniecznie skarpety, a M w koszulce z krótkim rękawem
Wrzośce nawet po przemarznięciu powinny odbić. Mnie w zeszłym roku odrosły ładniejsze niż przed przemarznięciem.
Jule, mnie możesz kupić z brązowym oczkiem
100krotko, ja na szczęście (dla mnie) ćwiczyłam na różach koleżanek
Nie przetrwała żadna pienna, a zabezpieczone były naprawdę solidnie. Jedną różę na pniu na pewno dam radę przenosić do piwnicy 
Jule, mnie możesz kupić z brązowym oczkiem
100krotko, ja na szczęście (dla mnie) ćwiczyłam na różach koleżanek
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewcia, ja dzisiaj poszalałam z clemkami, kupiłam Ernest Markham, Polish Spirit, Ville de Lyon, Paul Farges na wyprzedaży po 10 zł i 3 nowości: Krakowiak, Blue Explosion i Beautiful Bride
Teraz przechowuję je w "chłodni" tj. w pokoju z otwartym oknem
i myślę, gdzie je wkitram jak ziemia rozmarznie 
- ewamaj66

Kasia, ale porządne odmiany kupiłaś
Ernest Markham zakwitł u mnie dopiero w październiku, ale Ville de Lyon szalał. Oba kupiłam jako małe sadzonki. Zazdroszczę Beautyful Bride
Widziałam tylko na obrazku, ale przepiękny. Cena bardzo przyjazna dla clemoholików 
No chyba lepiej, żeby samochód,niż rośliny!malgocha1960 pisze:.M już nie pójdzie,żeby drugą zimę samochód stał na dworzu przez moje rośliny,musze się ograniczyc.
A co do piennych róż... Jest fajny sposób...Trzeba korzenie na tyle odkopać, by można je było zgiąć i poziomo taką różę ułożyć i wtedy przysypać ziemią...No jeśli komuś by się oczywiście chciało...
Robaczku poznański, a po ile był ten Krakowiak?
- ewamaj66

Marta, mam ogród zaraz za drzwiami-wolę nosić
O tym sposobie czytałam, ale zawsze bałabym się, że złamię pień. Jednak gdyby ogród był daleko...
Ewa, ale przy tym sposobie nie ryzykujesz złamaniem pnia, zginasz korzenie, które są bardziej elastyczne...Pień sam idzie, bo korzenie odkopane...
- robaczek_Poznan

Martuś, Krakowiak, B.Bride i Blue Explosion kupiłam po 15, prosto od sympatycznego producentaartam pisze:Robaczku poznański, a po ile był ten Krakowiak?
Ewa, cieszę się że dobrze trafiłam, bo bitwa o clemki była ostra jak zaczęła się wyprzedaż - wróciłam jednak z tarczą, 11 sztuk
Aaaa, Ewciu, czy Ville de Lyon był u Ciebie różowy czy bardziej karminowy?W pełnym słonku tak szalał?
- ewamaj66

Marta-wybieram noszenie do piwnicy
Kasia, 11 to już dużo, na pewno będą widoczne w ogrodzie
Ville de Lyon rośnie u mnie w półcieniu, kolor nazwałabym ciemnoróżowym. Karminowy to raczej odcień czerwieni-na pewno taki nie był.
Kasia, 11 to już dużo, na pewno będą widoczne w ogrodzie
- robaczek_Poznan

To fajnie, z opisów wynikało, że może być czerwony, a ja właśnie poluję na różoweewamaj66 pisze: Ville de Lyon rośnie u mnie w półcieniu, kolor nazwałabym ciemnoróżowym. Karminowy to raczej odcień czerwieni-na pewno taki nie był.
Miałam Cię zapytać o przechowywanie cebul i kłączy - kupiłam kilka cebulkowych, kłącza irysów i liliowca - trzymam w ciemnym, chłodnym..powinnam zakopać w donicy od czasu, gdy wylądują w gruncie, jak myślisz?
ps. Ale u Ciebie wątek galopuje
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
W końcu i do Ciebie trafiłam, jakiś leniwy mam dzisiaj dzień.
Jedną donicę do piwnicy zawsze można znieść i gdzieś w kąciku ucisnąć byleby była śliczna bo dla byle jakiego chabazia to nie warto się męczyć.
Śniegiem powiało w waszych stronach a na noc mrozik zapowiadają czyli nie tak łatwo ta zima odpuszcza.
Jedną donicę do piwnicy zawsze można znieść i gdzieś w kąciku ucisnąć byleby była śliczna bo dla byle jakiego chabazia to nie warto się męczyć.
Śniegiem powiało w waszych stronach a na noc mrozik zapowiadają czyli nie tak łatwo ta zima odpuszcza.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dziewczyny, a mój Ville de Lyon był średnioróżowy, nie za ciemny. Rośnie w półcieniu. Jak widać co ogród. to inny kolor.
Tniecie już powojniki?
Tniecie już powojniki?
- Rozanka

- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Hej Ewuś i jak dziś z pogodą? Nagadałaś mi o sianiu i nakupowałam nasionek. Teraz znowu będą zajęte parapety.