Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dawidzie , Mioo - te młode cebulki z trzeciej roślinki już niedługo będą. Możecie składać zamówienia 
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Na dzisiejszym spacerku po ogrodzie okazało się, że mimo złej pogody zaczynają kwitnąć także krzewy. Oczywiście oprócz normalnych kwiatków.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko, ty tak ostatnio często u mnie gościsz, służysz swoimi radami a ja dopiero teraz przybyłam zobaczyć wiosenkę u ciebie
Mam nadzieję, że wybaczysz mi te zaległości.
A wiosenne roślinki masz cudowne. Piękne kolory hiacyntów, takie delikatne, narcyzy, tulipany .... po prostu wszystko. Zauważyłam również mahonię. Moja jeszcze daleko w tyle za twoją. Chciałam ci się jeszcze spytać co to jest za roślinka

listki przypominają mi porzeczkę, ale te kwiatuszki ....
Ładnie się prezentuje.
A wiosenne roślinki masz cudowne. Piękne kolory hiacyntów, takie delikatne, narcyzy, tulipany .... po prostu wszystko. Zauważyłam również mahonię. Moja jeszcze daleko w tyle za twoją. Chciałam ci się jeszcze spytać co to jest za roślinka

listki przypominają mi porzeczkę, ale te kwiatuszki ....
- kogra
- Przyjaciel Forum

Bo to jest właśnie porzeczka krwista. Kwitnie przez miesiąc / średnio/ a potem zostają tylko dekoracyjne liście, ale posadzona wśród innych kwitnących krzewów wygląda całkiem nieżle.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo kwieciście i pięknie się u Ciebie zrobiło, Grażynko! Skarżysz się na opóźnienie kwitnienia, a jednak nie wszystkie kwiatuszki są u Ciebie spóźnione... przynajmniej w stosunku do mojego ogrodu... Nie mam pojęcia od czego to zależy, ale podczas gdy już od dawna kwitnie u mnie sporo wiosennych kwiatów, moja porzeczka ozdobna dopiero szykuje się do kwitnienia...
... a w okolicy jest ich sporo i wszystkie są już w pełnym rozkwicie. Nawet Twoja jest bardziej zaawansowana niż moja... I jak to wytłumaczyć... ? 
- kogra
- Przyjaciel Forum

Cynamonko - to najpiękniejszy wirus bo liliowce rosną same i nie chorują, nie są wymagające i cudnie kwitną. Nie opieraj się temu wirusowi, bo jest bardzo wdzięczny
Zapraszam częściej w moje progi, może coś Cię zainspiruje. :P
Alutko - ja też nie wiem od czego to zależy, ale u mnie rośliny wyrażnie "dały po gazie" i co rusz to coś nowego wygląda spod zielonych liści. A czy przypadkiem twoja porzeczka nie jest podkopana przez jakiegoś gościa ?
A może choruje lub obsiadła ją mszyca ? Te żarłoki ssące już się pojawiły

Zapraszam częściej w moje progi, może coś Cię zainspiruje. :P
Alutko - ja też nie wiem od czego to zależy, ale u mnie rośliny wyrażnie "dały po gazie" i co rusz to coś nowego wygląda spod zielonych liści. A czy przypadkiem twoja porzeczka nie jest podkopana przez jakiegoś gościa ?
A może choruje lub obsiadła ją mszyca ? Te żarłoki ssące już się pojawiły
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Grażynko! Masz rację - plus tej zimnawej wiosny to taki, że wszystko dłużej kwitnie.
Mogę dzięki temu cieszyć i cieszyć moje oczy np. piękną forsycją
. Ostatnio gdzieś widziałam forsycję prowadzoną w formie drzewka. Cudo!
Tak przypuszczałam, że to krwista porzeczka!
A możesz pokazać cały krzaczek?
Ależ masz kolorowo w ogródku!
Mogę dzięki temu cieszyć i cieszyć moje oczy np. piękną forsycją
Tak przypuszczałam, że to krwista porzeczka!
Ależ masz kolorowo w ogródku!
Pozdrawiam serdecznie
- kogra
- Przyjaciel Forum

Alutko -całkiem możliwe, że to jakaś odmiana, albo może warunki glebowe inne niż u mnie. Ale czy to ważne ? Najważniejsze, że kwitnie i to długo.
Cynamonko - w internecie są dość drogie, ale można kupić taniej u ogrodników albo poprosić forumowiczów - z pewnością się podzielą. Ja mogę Ci zaoferować Kwanso - pomarańczowy pełny. Na razie. W przyszłości pewno więcej, jako że ta choroba pochłonęła mnie całkiem.
Wisienko - kiedy się rozkwitnie to pokażę cały krzaczek, bo bardzo ładnie wygląda. Szczególnie w otoczeniu innych krzewów o innych kolorach stanowiąc kontrast. W miarę kwitnienia będę zamieszczać zdjęcia. :P
Cynamonko - w internecie są dość drogie, ale można kupić taniej u ogrodników albo poprosić forumowiczów - z pewnością się podzielą. Ja mogę Ci zaoferować Kwanso - pomarańczowy pełny. Na razie. W przyszłości pewno więcej, jako że ta choroba pochłonęła mnie całkiem.
Wisienko - kiedy się rozkwitnie to pokażę cały krzaczek, bo bardzo ładnie wygląda. Szczególnie w otoczeniu innych krzewów o innych kolorach stanowiąc kontrast. W miarę kwitnienia będę zamieszczać zdjęcia. :P
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki