Rabatka na gór stoku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Rabatka na gór stoku.

Post »

Majeczko ja bym pewnie z tego raju nie jechała nawet na zimę chyba że mus.
Kwiatki masz prześliczne a piec od razu robi się przytulnie
Rayy
200p
200p
Od: 7 kwie 2011, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No z jednej strony rozumiem. Jak w górach zimą śniegiem przysypie to nawet do sklepu skoczyć się nie da. A zapasy na cały okres zimowy robić to też nie bardzo. No i ogrzać taki domek....
bianka1977
100p
100p
Od: 25 sie 2011, o 14:08

Post »

majar no właśnie taki domek w górach ma sens jak tam możesz dłużej siedzieć. Jak jeszcze mieszkaliśmy w bloku, a syn sporo chorował, marzył mi się własnie taki letniskowy, gdzieś w naszych dolnośląskich górach, ale mąż mnie szybko na ziemię sprowadził. W tyg ale i w sobote dzieciaki mają zajęcia dodatkowe, w soboty zawsze basen i nauke pływania, często ktoś do nas na weekend przychodzi i my często do kogoś chodzimy z gościną. A jechać tylko na wakacje, traciło sens. W związku z marzenaimi wypicia kawki na tarasie, przenieśliśmy się pod Wrocek iupiekliśmy 2 pieczenie na jednym ogniu :wink: Do miasta rzut beretem, a w weekendy mogę w ziemi pogrzebać i do znajomych wyjść. Tylko widoki nie takie cudne jak u was...
Naszznajomy kupił chałupę koło Lewina Kłodzkiego. Jak jedzie tam w okresie jesienno-ziomowo- wiosennym pierwszy dzień (piątek) spędzają w kurtkach, drugi dzień w grubym swetrze, w niedzielę jak się robi w miarę, już trzeba wracać i kolejnego weekendu zabawa zaczyna się od nowa :lol: A grzać muszą bo woda w rurach.

-- 23 lut 2012, o 09:16 --

A taka kuchnia z takim piecem cudo :D
Pozdrawiam. Bianka
jak powstaje ogród pod starym modrzewiem
Każdy kto kocha rośliny musi byc dobrym człowiekiem...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Piękny piec! Murowany od nowa czy zastany?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Przy dzisiejszej -gazowej kuchni tęskno do tego trzaskającego ognia w piecu a jakie ciasta się w nim piekło ;:224 . W naszym domu jeszcze 1 sąsiadka ma tylko taki piec . Lubie tam zaglądac . U nas wieje przeokrutnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Maju śliczne lwie paszcze w zbliżeniu. A piecem powaliłaś mnie na kolana. Musisz już chyba tęsknić do tego domku w górach. Pierwszy bocian już przyleciał, a więc wiosna idzie dużymi krokami do nas.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Maska, Ray, Też bym tam siedziała cały rok, gdyby nie to, że to dość wysoko, daleko do sklepu i lekarza. Tam nie ma normalnej drogi - jest tylko błotnista i kamienista przecinka w lesie, dziś zupełnie nieprzejezdna.
Bianka, kiedyś nie było wolnych sobót - wyjeżdżaliśmy popołudniu po pracy i wracaliśmy wieczorem w niedzielę. I tak jak mówisz - nim chata się nagrzała - trzeba było wracać, ale młodość dodaje skrzydeł. :D
Pat, tam gdzie stoi piec, czyli w kuchni była stodoła z klepiskiem. Piec zbudowaliśmy ze starych cegłówek 35 lat temu. W ubiegłym roku dokleiliśmy te górne 'niby cegły', a wyglądają na stare. :D
Jadziu, wiesz jak inaczej smakują potrawy gotowane na tym piecu! W upalne dni, gotuję na małej indukcyjnej, ale jej nie lubię - buczy w niej jakiś wiatraczek i taka jakaś słaba jest.
Lidka, lubię bociany i obserwuję je na kamerkach internetowych. :heja Nie mogę się już doczekać.
To gniazdo w Tarnowskich Górach z przed kilku lat.

Obrazek
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju cudny piec ;:108 od razu mi się dzieciństwo przypomina,jak moja babcia piekła placki mączne na takim piecu.Zazdraszczam lata w takiej okolicy ;:108
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p

Post »

Dzięki Renato, placków nie piekłam, ale grzybki zielonki i owszem. :D
Dziś trochę różności. Jak wklejam zdjęcia, to widzę, że nazbierało się tych roślinek na rabatkach. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Majka, pieczesz zielonki na blasze???? to jedno z moich ulubionych wspomnień z dzieciństwa. Boże, jak smakowały :D koniecznie trzeba było dosypać soli do kapelusza :D
Muszę Cię ;:196 za nowy hosting. Cytowałam Twój wpis i od razu odgapiłam ;:138
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

A ja pamiętam rydze tak pieczone na blasze u mojej babci, cud miód i paluszki lizać. :P
W Koszarawie mieli domek znajomi ale nigdy tam nie byłam, podobno podjazd pod górkę był straszny.
Kolorowe kwiatuszki wspomnienie cudnych chwil w tak pięknym miejscu, musisz już bardzo tęsknić za swoim domkiem i widokami. :D
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p

Post »

Znalazłam go kilka dni temu Basiu, czasem nie chce przyjąć fotek, ale jak już, to 8 hurtem przerabia. :D
Na Image mam już dużo i dopiero jesienią im zapłacę. Zobaczymy jak ten nas potraktuje. :wink:

Majka, nie tylko był, ale i jest straszny. Czasem się boję, że nas poniesie gdzieś w dół. :roll:
Jak jest sucho, to pół biedy. Tęsknię - Wasze ogrody mnie ratują. ;:3
bianka1977
100p
100p
Od: 25 sie 2011, o 14:08

Post »

majar z tymi dojazdami to wszystko kwestia odległości i czasu jaki na drogę musisz poświęcić. U nas od czasu otworzenia obwodnicy jest o niebo lepiej, wcześniej przejazd przez miasto w str jakilkowiek gór godzinę zajmował :?
Wczoraj już tak ładnie było, wiosennnie, a dzisiaj okropnie zimno i wieje fest. Może temp nie jest bardzo niska ale wiatr daje odczucie takie , że brrr...
Pozdrawiam. Bianka
jak powstaje ogród pod starym modrzewiem
Każdy kto kocha rośliny musi byc dobrym człowiekiem...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJU piękne wspomnienia nawet boćkowe . Niedaleko mnie jest teren rezerwatu Żabie Doły. Tam tez sa różne okazy ptaków ,ale czy bociany tego nie wiem . Można tam ode mnie pieszo zawędrować
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p

Post »

Bianka, my mamy problem z korkami w Tychach i w Pszczynie - jazda w góry trwa czasem trzy godziny. Wiele lat temu, nasz rekord, to godzina i czterdzieści pięć minut - Trabantem. :D

Jadziu, z osiedla Arki Bożka można przejść pieszo. :wink: Jest tam ostoja wielu ptaków. Dobrze, że droga nie pozwala dojechać autem, bo rozjechaliby to miejsce z kretesem.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”