Ona za bardzo jest już "uzależniona".
Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- jolciajci
- Przyjaciel Forum

- Od: 26 lut 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiolu ja jestem z niego bardzo zadowolona chociaż tak do końca go jeszcze nie rozpracowałam bo nie mam czasu.tulipanka pisze:Nie sądziłam, że puszkinie to takie piękności. Nie doceniałam dotychczas ich urody.
Jolu to mamy taki sam aparatjolciajci pisze:Gabrysiu a ja mam PANASONIC DMC- LZ5Powiedz, zadowolona jesteś z niego.
Najważniejsze że mogę robić zdjęcia bo przedtem byłam na pożyczonym aparacie aż M się zlitował i kupił dla mnie i dla kwiatków
Mam go niecały rok i jak na razie to o zmianie nie myślę a przecież są lepsze aparaty .
Kocham to moje aparacisko i zawsze jak wychodzę gdzieś to mam go w torbie
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- jolciajci
- Przyjaciel Forum

- Od: 26 lut 2007, o 13:00
Gabrysiu masz pięknie kwiaty i super pomysły
.
Te kalosze to odgapię bo akurat mam stare i niepotrzebne a szkoda wyrzucić i jeszcze odgapię konewkę bo mam 2 metalowe i tylko zawadzają , a tak będzie z nich pożytek.
Tymi ciemiernikami to mnie zdołowałaś. O matyju ale śliczności pokazałaś
aż mnie zamurowało
Więcej nic nie piszę bo jestem teraz bez mózgu bo myślę tylko o tych ciemiernikach
Te kalosze to odgapię bo akurat mam stare i niepotrzebne a szkoda wyrzucić i jeszcze odgapię konewkę bo mam 2 metalowe i tylko zawadzają , a tak będzie z nich pożytek.
Tymi ciemiernikami to mnie zdołowałaś. O matyju ale śliczności pokazałaś
Więcej nic nie piszę bo jestem teraz bez mózgu bo myślę tylko o tych ciemiernikach
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Gabi ale ty masz głowę do ciekawych pomysłów z kwietnikami.
Konewkę już u kogoś widziałam,ale kalosze
super pomysł.
Zachwycają mnie twoje zdjęcia,szczególnie zbliżenia.
Mnie na razie tylko czasami uda się zrobić ładne macro.,cały czas się uczę.
Piękne ciemierniki masz,zbieraj nasionka,bo ja stoję w kolejce po nie.
Chyba,że w międzyczasie gdzieś kupię,ale to trudna sprawa,po prostu nigdzie ich nie ma.
Kiedy sadzi się sadzonki ciemiernika,a kiedy się je sieje?
Kiedy mogłyby być sadzonki np.na rynku,czy teraz?
Jutro wybieram się z sąsiadką po bratki,.może by były ciemierniki?
Konewkę już u kogoś widziałam,ale kalosze
Zachwycają mnie twoje zdjęcia,szczególnie zbliżenia.
Chyba,że w międzyczasie gdzieś kupię,ale to trudna sprawa,po prostu nigdzie ich nie ma.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
[quote="jolciajci]
Te kalosze to odgapię bo akurat mam stare i niepotrzebne a szkoda wyrzucić i jeszcze odgapię konewkę bo mam 2 metalowe i tylko zawadzają , a tak będzie z nich pożytek.[/quote]
Joluś u mnie ta konewka też zawadzała, przestawiałam ją z kąta w kąt i wreszcie teraz chociaż z niej pożytek.
Jak bratki przekwitną to wsadzę inne kwiaty - takie co będą i stojące i takie co będą zwisać.
W zeszłym roku miałam pelargonie, tak samo sadzę w kaloszach.
A ciemierniki za niedługo przekwitną
Tak więc obowiązki dzielimy na pół, a do tego jest wspaniałomyślny i pozwala mi na dużo.
A fiołkami sie nie przejmuj, te co sfotografowałam to samosiejki - pewnie od sąsiadki przywędrowały do mnie.
A ja mam inne, biało-niebieskie.
Te kalosze to odgapię bo akurat mam stare i niepotrzebne a szkoda wyrzucić i jeszcze odgapię konewkę bo mam 2 metalowe i tylko zawadzają , a tak będzie z nich pożytek.[/quote]
Joluś u mnie ta konewka też zawadzała, przestawiałam ją z kąta w kąt i wreszcie teraz chociaż z niej pożytek.
Jak bratki przekwitną to wsadzę inne kwiaty - takie co będą i stojące i takie co będą zwisać.
W zeszłym roku miałam pelargonie, tak samo sadzę w kaloszach.
A ciemierniki za niedługo przekwitną
Dzięki Wiolu ! A do wprawy dojdziesz na pewno. Mnie tez nie wszystkie zdjęcia wychodzą - no cóż, muszę sie jeszcze uczyć, uczyć i jeszcze raz uczyć.tulipanka pisze:Gabrysiu zdjęcia po prostu kapitalne! Ogląda się je z prawdziwą przyjemnościąFajny pomysł z tymi gumowcami
![]()
Jolu, ja też nie narzekam na ten aparat, ale czasem mam problemy zrobić ładne zbliżenie. Mam nadzieję, że to jest jednak kwestia wprawy
Reniuś, pisałam już że nie pracuję zawodowo i mam M. do pomocy. Też nie pracuje - renta.reniazt pisze:Gabrysiu - ja to ciebie podziwiam. Kiedy ty masz na to wszystko czas. Fotki, jak się ogląda, to aż dech w piersiach zapiera. Teraz widzę, że i fiołki masz - ale ja z nimi zawaliłam.
Tak więc obowiązki dzielimy na pół, a do tego jest wspaniałomyślny i pozwala mi na dużo.
A fiołkami sie nie przejmuj, te co sfotografowałam to samosiejki - pewnie od sąsiadki przywędrowały do mnie.
A ja mam inne, biało-niebieskie.
- Gabriela

Raczek pisze: Zachwycają mnie twoje zdjęcia,szczególnie zbliżenia.
Aniu, dziękuję za miłe słowa
Aniu, ale ja się nauczyłam dużo od Ciebie !
Mnie tez nie zawsze wychodzą dobre zdjęcia - te gorsze od razu wyrzucam.
Czasami wydaje się że ujęcie jest mało atrakcyjne, dopiero po obejrzeniu w komputerze okazuje się że jest super.
Ciemierniki powinny być teraz w sprzedaży, ale oczywiście nasionka będę zbierać - jeśli tylko będą, a myślę że tak.
A jeśli chodzi o wysiew, to najlepiej zostawić roślinę samą sobie - nasiona sie wysiewają i już na drugi rok są śliczne sadzoneczki.
- Gabriela

Moniczko, a możemy pójść na kompromis ?rogalm1 pisze:Gabrysiu ja mam taką wielką prośbę czy zamiast podpisu "Gabi" nie mogłabyś pisać nazwy roślinki którą fotografujesz? wtedy nie musiałabym pytać o każdą po kolei, a Twoje zdjęcia są tak piękne, że można się nauczyć wszystkich nazw!
Mogę podpisywać nad zdjęciem ? albo dołożę podpis rośliny

-
hanna_1962
- 500p

- Od: 2 lut 2008, o 17:12