Ogród (z) PESTKI@
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród (z) PESTKI@
Aldonka gratulacje

-
Marzenka79
- 1000p

No już nie być taka skromna-zasłużyłaś 
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Również przybiegłam z gratulacjami. 
- dorciaj
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 17 lut 2012, o 08:48
"Pospacerowałam" po Twoim ogrodzie i jestem pod wrażeniem
Pustaki przerobione na kolumny są boskie
i te kamienne ławeczki super.
Będę zaglądać i podziwiać kolejne "wynalazki" bo takie "rękodzieło" strasznie mnie kręci
Piękny ogród
Pustaki przerobione na kolumny są boskie
Będę zaglądać i podziwiać kolejne "wynalazki" bo takie "rękodzieło" strasznie mnie kręci
Piękny ogród
_Dorcia_
- ElleBelle

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Tak święta racja
Jak się nad czym trzęsie dmuch i chucha to nie zawsze jest to z efektem.Ja posadziłam w ubiegłym roku anemony i co wzeszły może 3 i żaden nie zakwitł,tej wiosny ponowię próbę i zmienię miejsce zobaczymy 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Piękny ogród Aldonko.
Pozdrawiam
Aldona
Pozdrawiam
Aldona
-
Marzenka79
- 1000p

Aldonko jak tam pani zima u Ciebie?
Aldona witaAldonęz całego serduszka
MarzenkoPowiem Ci ,że na ogródku w tym roku jak na razie super.Troszkę cebulowe dostały po listkach ,ale to normalne.Już z grabiami biegałam i pierwsze porządki zrobione
Jutro jadę po wapno na trawniki ,bo już czas rozsypać przed nawozami.Po 15-stym marca ściągam skrzynki z tarasów i poręczy,bo mam w nich ziemie i sosnowe gałązki.Zawsze robię taką dekorację na Święta i zawożę do mojej Pani Ogrodnik,która co roku nasadza mi do skrzynek pelargonie zwisające.Oczywiście mogła bym to zrobić sama ,ale nie o to chodzi.Ona daje specjalną ziemie z nawozem całosezonowym i wsadza sadzonki,które może nie mają olbrzymich rozmiarów,ale za to porządny system korzeniowy.Szybko się aklimatyzują na tarasach i rosną zdrowo,nawet wiatry silne ich nie szarpią ,bo są silnie ukorzenione.Nie to co te ,,bidy,,bazarowe ,długie i słabe.Figa puściła mnóstwo owocków.Ta zima szczegolnie przypadła jej do gustu widać 
MarzenkoPowiem Ci ,że na ogródku w tym roku jak na razie super.Troszkę cebulowe dostały po listkach ,ale to normalne.Już z grabiami biegałam i pierwsze porządki zrobione
-
Marzenka79
- 1000p

Hej to fajnie,że masz dobre żródło sadzonek- a nie myślałaś,żeby je przechować i samej zrobić sadzonki o tej porze?
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- ElleBelle

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No tak Ty tam na zachodzie to jak w tropikach u mnie ziemia jeszcze zamarznieta i marnota w ogródku aż przykro patrzeć po tej zimie 
Pozdrawiam, Ela
Marzenkoprzez parę lat przechowywałam w piwnicy skrzynki ,a potem robiłam z nich szczepki,ale zauważyłam po jakimś czasie ,że coraz trudniej się przechowują(schną,maja mszyce itp)Nowe odmiany pelargonii są słabe.Nasionka jakie wysiewa ogrodniczka są chemicznie traktowane(sama to mówiła) mimo iż sprowadza nasiona z Holandii.Szkoda mojej pracy,bo ziemia droga,nawozy też,a jak przychodzi sezon wystawiania skrzynek to te ze szczepek są strasznie marne w porównaniu z tym co przywożę.Poza tym są już zahartowane i słońce nie pali już im liści.Poza tym w piwnicy reszta kwiatów ma się gdzie podziać
imwsz.Oj tak dom to mój ukochany ,wymarzony azyl.To nasz wspólne marzenie z mężem.Działka kupiona przed ślubem ,a potem tułaczka po pokojach zanim na swoje...Ciężko było strasznie,dla tego tak bardzo kochamy swój dom i ogród
Barabellano na razie nie ma co pokazywać
ElleBelleto prawda mamy cieplej,ale ja mieszkam w takim dołku geograficznym Puszczy Noteckiej gdzie jak zacznie lac to bez końca ,tak samo z upałami,a mróz często odwiedza nas ja najpiękniej kwitną magnolie i to bywa nawet -6 st
imwsz.Oj tak dom to mój ukochany ,wymarzony azyl.To nasz wspólne marzenie z mężem.Działka kupiona przed ślubem ,a potem tułaczka po pokojach zanim na swoje...Ciężko było strasznie,dla tego tak bardzo kochamy swój dom i ogród
Barabellano na razie nie ma co pokazywać
ElleBelleto prawda mamy cieplej,ale ja mieszkam w takim dołku geograficznym Puszczy Noteckiej gdzie jak zacznie lac to bez końca ,tak samo z upałami,a mróz często odwiedza nas ja najpiękniej kwitną magnolie i to bywa nawet -6 st