Pięknie...a liliowce to mnie powaliły..i jaka wielka jeżówka...ostatnio wszędzie je widzę

, a kto chciał dawać więcej, a kto brać nie chciał? I teraz mówi zaledwie...
 , a kto chciał dawać więcej, a kto brać nie chciał? I teraz mówi zaledwie...  
  ? Ty chyba wiesz, co ja mam na myśli....
 ? Ty chyba wiesz, co ja mam na myśli.... 

A co do Twojej rezygnacji- stanowczo się nie zgadzam
  A co do Twojej rezygnacji- stanowczo się nie zgadzam   

...grzech
  ...grzech   

To moje "dzikie zboczenie"  objawia się od dziecka w zakładaniu leśnych stanowisk przebiśniegów, przylaszczek i innych eksperymentów mających na celu utrzymanie bogactwa okolicznych lasów.
  To moje "dzikie zboczenie"  objawia się od dziecka w zakładaniu leśnych stanowisk przebiśniegów, przylaszczek i innych eksperymentów mających na celu utrzymanie bogactwa okolicznych lasów.

, czy to zgoła inna odmiana ?
 , czy to zgoła inna odmiana ? .
 .

tylko gdzie by tu je usadowić
 tylko gdzie by tu je usadowić 

. Żałuję tylko utraty  białej.. też się skundliła bezpowrotnie.
 . Żałuję tylko utraty  białej.. też się skundliła bezpowrotnie.   
  .
 . 

.
 . 
   Gratuluję . Żywiec gruczołowaty kiedyś mi przeleciał przed oczyma , nie powiem , byłam urzeczona ...ale był podpisany ...więc
 Gratuluję . Żywiec gruczołowaty kiedyś mi przeleciał przed oczyma , nie powiem , byłam urzeczona ...ale był podpisany ...więc   nie skojarzyłam po zbliżeniu kwiatów , że to on .
 nie skojarzyłam po zbliżeniu kwiatów , że to on .
 Ale ciasno nam nie było
 Ale ciasno nam nie było  i widok jaki
 i widok jaki  

ograniczę się do kilku zdjęć.
  ograniczę się do kilku zdjęć. to znaczy jak się uda wyrwać na dwa weekendy....
    to znaczy jak się uda wyrwać na dwa weekendy....   

Ale widziałam ładniejsze zdjęcie Twej monstrualnej sangwinarii...Kasiu, a ja mam ( a przynajmniej miałam...) Golden Spinnera, ale poczciwej ochroleuca nie mam...Wnioski same nam się nasuwają?
 Ale widziałam ładniejsze zdjęcie Twej monstrualnej sangwinarii...Kasiu, a ja mam ( a przynajmniej miałam...) Golden Spinnera, ale poczciwej ochroleuca nie mam...Wnioski same nam się nasuwają? 

witam serdecznie
 witam serdecznie   

, nie można pominąć tak pięknego miejsca
 , nie można pominąć tak pięknego miejsca