Moje storczyki
- Narine
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Są, są tylko nie wtedy, gdy na nie polujesz...Dlaczego te piękne paphiopedilum są takie niedostępne w sklepach
Sabotki mnie nie zakręciły (jak na razie...), nie szukam ich i ... u nas akurat bywają dość często. Różowego widziałam całkiem niedawno. Za to te storczyki, których ja szukam... gdzieś się ukrywają...
mam bardzo podobnego w reanimacji,skusił mnie kwiatek,ale korzenie były w opłakanym stanie.Teraz już jest dobrze bo wypuścił młody przyrost.Niech długo cieszy twoje oczy,ma chyba coś z "delenati"
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Kasapo, dziękuję za odwiedziny.
Ja moje dendrobium traktuję tak jak inne storczyki. Stoi na oknie o wystawie zachodniej, podlewam, kiedy podłoże przeschnie, nawożę nawozami do storczyków najczęściej raz na 2 tygodnie (bez względu na porę roku). Kwitnie u mnie już drugi raz, a tak obficie w tym roku, bo go jesienią wczesną przesadziłam do świeżego podłoża i to chyba pobudziło go do "działania". I to wszystko, nie stosuję żadnych innych zabiegów. Pozdrawiam, Dorota :P
- Narine
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorcia podziwiam jeszcze raz Twoje dendrobia i czekam kiedy moje zdecyduje się zakwitnąć...
A co do 12-tego to ja też tak myślę
Po 12-tym się przystopuję...

Soniu przyda się, oj przyda ten zastrzykNarine to zastrzyk energii dla rekonwalescenta doktor i kusić nie będę, ale 12 jakoś lepiej brzmi no i do pary byłoby i tak to juź jest - nigdy nie ma tego, co akurat pragniemy sobie kupić niepewny
A co do 12-tego to ja też tak myślę