Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski

Post »

Anula wypluj z tym wypadaniem, bo moimi sie jeszcze nie nacieszylam :wink:
Ale Was wzielo :shock: te chabazie sa jednak niebezpieczne a mowia ze ogrod uspakaja ... a tu co gucio :;230 praca bo na chabazie brak, szkola zeby wiecej wiedziec, nie mowiac o ;:65
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Nic mi nie mówią nazwy miejscowości,które wymieniacie,no te ze szkółkami :roll: Ja bardziej na południe...
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Agatko-dziękuję za wizytę u mnie i b. przydatne linki.Obejrzałam,Twój piękny ogród,niestety -tylko pobieżnie,ale tu wrócę.
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit kolekcja nasion imponująca.Będzie u Ciebie pięknie .
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agatko, dziękuję za odwiedziny ;:196 Niestety, szok temperaturowy sprawił, że pochorowałam się niemalże zaraz po powrocie z ferii :lol:
Ileż nasion kupiłaś :shock:
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Bardzo dziękuję wszystkim za odwiedziny, od piątku do niedzieli miałam urwanie głowy, a potem okazało się, że moja przyjaciółka ma bardzo poważny problem, a że to kolejny już problem w jej życiu to chyba wszystko razem zaczyna ją przerastać i od kilku dni mam tylko tym nabitą głowę :( .
Nie odpowiedziałam wcześniej Aguni ;) - bardzo chętnie wybiorę się razem z Tobą na te studia ;:196 , tylko musisz poczekać, bo zanim będę miała na ten cel około sześciu tysiaczków a to może trochę potrwać :lol:
Małgosiu, Ty się nie śmiej, zobaczysz, jeszcze Cię zakasujemy Obrazek Przyłączyć się możesz :tan
Agatko, ja jakoś nie widzę "dziur" w tym, co zamawiałam, jakich cudeniek na przykład już nie ma w PNOS-ie?
Aniu, możesz się wybrać na wschód na wiosenne zakupy, zapraszam :D
Ewuniu, zrobiłaś zamówienie? Mam nadzieje, że uda Ci się kupić większość.
Irminko, dziękuję za wizytę, mam nadzieję, niedługo zajrzę na Twoje włości. "Pastorałów" już nie ma :twisted: ... chyba, bo starałam się powyrywać wszystkie późnym latem; szykowały się właśnie do totalnej inwazji na dwóch malutkich rabatkach w przedogródku :evil:
Małgosiu, niestety podyplomówka musi trochę poczekać, aż kaskę uzbieram :roll:
Jule, ogród uspokaja jak się nadumasz, narobisz i letnim wieczorem urobiona po pachy klapiesz na tarasie :;230
Mirko, te szkółki są prościutko na wschód od Warszawy :).
Lodziu, jesteś zawsze mile widziana :D
Justynko, mam nadzieję, że z tych torebeczek powstanie coś ładnego... wielkąąąąą nadzieję :lol:
Moniko, bardzo się ciesze, że zajrzałaś ;:196 . Jednak słusznie podejrzewałam, że jest jakaś niedobra przyczyna Twojego milczenia. Świetnie, że już jesteś :tan

Ech, żeby nie było tylko gadania pokażę Wam co kupiłam, żeby wiosnę poczuć. Ech, w piątek w Kauflandzie łaziłam i łaziłam i nie mogłam się zdecydować - gerberki, dzwonki czy hiacynty, ale w końcu kupiłam, moim zdaniem będą różowe, czekam na ten cudny zapach...

Obrazek

Muszę uciekać, wieczorkiem pozaglądam do Was ;:167
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak-tak i nieraz sie zastanawiam, po co czlowiek sobie to robi :twisted: Nie rzadko, to jestem tak padnieta ze z wanny ledwo wylaze hihi ale mysle, ze z grubsza mam ogarniete, to teraz tylko tak po troche tego, tamtego i jakos bedzie - oby :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

emotikona dziewczynki w okularach z warkoczykami = boska :D
Franci, czekam aż uzbierasz (w zasadzie ja też powinnam ;)) i pójdziemy się dokształcać... z tego, co pamiętam, chyba SGGW ma taki kierunek na podyplomowych ;) jak skończymy, to będziemy się bezkarnie mądrzyć na FO 8-)
hiacynty cool!
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p
Od: 5 lip 2010, o 13:26

Post »

Idźcie a potem powiedzcie co mam zrobić wokół wgłębnika 8-) .
Ja przyrzekłam sobie że już nigdy, przenigdy żadne studia, specjalizacja, podyplomówka itp w weekendy ( ;:70 czy ;:41 ;:136 ).
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Właśnie takiej pokusie oparłam się wczoraj :;230 A kręciłam się w kółko,a odchodziłam ...po to,by zaraz wrócić i zastanawiać się,żonkile czy hiacynty.Powiedziałam sobie w końcu,że przecież moje nie długo zakwitną a do dekoracji mam azalię.No i się posłuchałam ;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule pisze:mysle, ze z grubsza mam ogarniete, to teraz tylko tak po troche tego, tamtego i jakos bedzie - oby :wink:
Juleczko, no oby ;:196 . Ale jakoś nie wierzę ;:224
Aguniu, dziewczynka jest stąd, to moja dyżurna stronka z emotkami :)
Co do studiów to jesteśmy umówione, ja też na podypolmowe na SGGW patrzyłam 8-)
Elu, na samą myśl o specjalizacji w moim wyuczonym zawodzie robi mi się gorzej, ale takie studia z grzebania w ziemi to czemu nie :;230
Mirko, mnie już ta zima tak dopiekła, że musiałam się czymś poratować :;230

Dziś wieczorkiem musiałam pojechać do sklepu po Wikol dla syna do szkoły i kupiłam sobie takie rękawiczki, bardzo porządne się wydają :) . Ale mamy zainteresowania gadżeciarskie :shock: :;230

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale cyniarz sie z Ciebie zrobil :;230
Ja znowu mam klopot ze wszystkimi rekawiczkami, bo nosze akryle i wszystkie rekawiczki po paru razach maja przecieta gore. Na poczatku nie wiedzialam o co chodzi, jak sciagalam i szlam rece myc a tu pod paznokciami pelno ziemi :shock: :wink:
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też mam problem z wyglądem rąk po pracy w ogrodzie :oops: , i dlatego, że się szybko na palcach rękawiczki niszczą i dlatego, ze ta część nie gumowana kończy się zazwyczaj już na palcach albo zaraz za palcami i ziemia przez bawełnę swobodnie przełazi (ooo takie mam, niby bez dziur ale i tak ręce są w nich czarne) :evil: .
Te wydaja się być bardzo mocne; podeszłam do stoiska z rękawiczkami, bo zobaczyłam dokładnie te śliczne jak ma Agunia ;). Ale moje są dużo solidniejsze jeśli chodzi o ilość gumy, są polecane jako rękawice do róż (nie do końca wierzę w to, że róża ich nie przebije kolcami). Chciałam Wam pokazać etykietę, ale zaraz po wejściu do domu dostałam misję wyniesienia śmieci i jak wróciłam etykieta już sobie radośnie skwierczała w kominku :twisted: . Cenę też maja solidniejszą :roll: . Były też skórzane, ale tylko w rozmiarach dla mężczyzn je sprowadzili. :|
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

te śliczne rękawiczki, które dostałam w prezencie, to chyba będą zakladać tylko na odwiedziny forumek ;) taki gadżet, wiecie ;) co normalnej roboty mam grubsze rękawice, od spodu dłoni guma, nachodząca lekko na opuszki palców, a z wierzchu oddychający materiał... w LM bodajże je kupuję, 1-2 pary wystarczają na cały sezon...
rękawiczki do róż - no to by mi się przydało...
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu, nie pamiętam kto, chyba Pamelka, do róż zakładała rękawice spawalnicze 8-) . Chyba lepsze byłyby z grubej skóry niż grubo podgumowane ;:108
Ale jeśli chcesz to mogę Ci kupić takie tylko rozmiar podaj :). To jest chyba dobra firma, do róż czy nie - powinny posłużyć :).
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”