U mnie w ogrodzie bym powiedziała że dziki szczawik taki drobny i maleńki to sprawia wielkie kłopoty bo nie można się tego pozbyć wykopuje się a z odrobiny znowu się rozrasta coś okropnego mam nadzieje że nad tą hodowlaną odmianą będziecie mogły zapanować
Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
Izo chodzi mi o 3 zdjęcie od końca czy to jakaś lilia .
U mnie w ogrodzie bym powiedziała że dziki szczawik taki drobny i maleńki to sprawia wielkie kłopoty bo nie można się tego pozbyć wykopuje się a z odrobiny znowu się rozrasta coś okropnego mam nadzieje że nad tą hodowlaną odmianą będziecie mogły zapanować
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak to przeczytałam, Izo, to odetchnęłam z ulgąchatte pisze: ..
Lilie jeszcze nie wychylają nosa, maja czas
na którą najbardziej czekam
dobry uczynek poniesie fiasko . W takim razie czekam dalej z nadzieją ;:54 .
Ps. Len się przyjął - czekam na Twoje zamówienie
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu, może i nie masz jeszcze dużo kwiatków, ale te co masz, są piękne! No i zaczyna być widać "nowy ogródek"! Bardzo ładnie prezentuje się ta kamienna dróżka i kompozycja roślinek, na drugim zdjęciu ...
U mnie tez "dziwnie chodzi wiosna po ogródku"... Wiele roślin jest już w pełnym rozkwicie, ale wiele nawet jeszcze nie wystartowało i straszy suchymi badylami...
W drugiej serii zdjęć, na 59 stronie, na drugim zdjęciu, to chyba aubrieta (żagwin), o którą pytałaś w moim wątku...
Jeśli tak, to jaki masz kolor?

U mnie tez "dziwnie chodzi wiosna po ogródku"... Wiele roślin jest już w pełnym rozkwicie, ale wiele nawet jeszcze nie wystartowało i straszy suchymi badylami...
W drugiej serii zdjęć, na 59 stronie, na drugim zdjęciu, to chyba aubrieta (żagwin), o którą pytałaś w moim wątku...

- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alutko, muszę Cię wyprowadzić z błędu
. To nie jest "nowy ogródek", to wciąż "stary ogródek'
W czerwcu i jesienia wykopię wszystkie cebulowe i wtedy trafią do nowego ogródka.
Ze starej części sukcesywnie będę teraz przenosić wszystko co na niej rosnie. Tu bedą tylko maliny, truskawki i warzywa.
Wczoraj przesadzałam mojego liliowca. Ważył chyba z 15 kg! Nie mogłam wydostać go z ziemi.
Troszke ucierpiał, ale mam nadzieje, ze sobie poradzi, a ja juz nigdy go nie będę ruszać!
Mój zagwin ma kolor różowo-fioletowy, o taki

Nigdy nie widziałam tak niebieskiego, jak u Ciebie, dlatego podejrzewałam, ze to jakieś inne roślinki

Ze starej części sukcesywnie będę teraz przenosić wszystko co na niej rosnie. Tu bedą tylko maliny, truskawki i warzywa.
Wczoraj przesadzałam mojego liliowca. Ważył chyba z 15 kg! Nie mogłam wydostać go z ziemi.
Troszke ucierpiał, ale mam nadzieje, ze sobie poradzi, a ja juz nigdy go nie będę ruszać!
Mój zagwin ma kolor różowo-fioletowy, o taki

Nigdy nie widziałam tak niebieskiego, jak u Ciebie, dlatego podejrzewałam, ze to jakieś inne roślinki

- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuniu gdyby przypadkiem przy przesadzaniu zabrakło Ci jakiejś roślinki lub się nie przyjęła, to wiesz gdzie szukać, prawda ? 
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki