Działeczka Ewy W

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka Ewy W

Post »

:wit witajcie Eluniu i Marzenko, no narobiłam się zeszłym latem jak dziki koń. Niekiedy i 16 litrów na rowerze. Drzewka mam młode i krzaczki i kwiatki no było co podlewać. Jak pamiętacie czerwiec był w Rybniku suchy a jak lało to deszczyk omijał moja działeczkę ;:223 . W lipcu natomiast było nawet więcej niż mokro :wink: . Mam baniaki 3 x 15 litrów ale nie zawsze M chce mi zawieżć bo podobno te pomidorki i malinki wyjdą drożej niż w sklepie licząc dzisiejsze ceny paliwa. Ale jak to chłop nie rozumie o co chodzi ...o samą przyjemność bycia na swoim i patrzenia jak rośnie coś z malutkiego ziarenka ;:63 . W tym roku jeszcze więcej posadzę bo zamówiłam i aż się boję czy będę tym rowerem obracac tam i z powrotem całe dnie :;230 . Studnia głębinowa-nie znam cen i na takie cos to chyba trzeba miec zgodę nie? A tak naprawde najbardziej przeraża mnie nie wożenie wody ale plewienie jakiś powojników - mam ich chyba z 5 gatunków, 0 trawy a same powoje i jakaś mała koniczynka, lebioda, skrzyp, babki lancetowe, pokrzywa, rumianek mogłabym założyc sklep zielarski :lol: .
Sasiad po wybudowaniu dwa lata obsypywał działkę raundapem miał teren księżycowy a teraz jak z reklamy równa zielona murawa.
Miło mi, że wpadłyście muszę złożyć rewizyte ;:7
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

U mnie woda na działkach jest ale z rudą żelaza-zostawia czasami brzydkie nacieki na liściach...chociaż teraz chyba ją docenię...
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko a z jakich stron jesteś :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie używaj Roundupu tam, gdzie chcesz mieć warzywa. Nie jest tak zupełnie bezpieczny.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Jestem włocławianką-działeczkę mam ok 7 km od domku w ROD Łęg
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No wiem, że raundap szkodzi ale mój sasiad "nade mną" używał i chyba nas tym poczęstował latem:(
Marzenko czy mi się w oczach przestawia ale chyba Ty nie miałas zaznaczonej miejscowości wczesniej, wybacz jeżeli się mylę ;:14
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Hej Ewo! Zapowiada się ciekawy ogródek, będę zaglądac, bo widzę, że kolejna fanka pomidorów na forum zawitała :wit
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
witak Kasiu zagladaj zapraszam. To były moje pierwsze własnoręcznie wyhodowane pomidorki. Licho wygladały w domu na parapecie ale już na działce bardzo sie wzmocniły :D Nie bardzo wierzyłam ,że coś z tego będziemy jeść no ale po 2 miesiacach prawie bezustannego deszczu poszło w górę! Jeszcze mam w słoikach. Dopiero wczoraj przeczytałam o suszonych pomidorkach w zalewie oliwnej i to będzie moje następne wyzwanie :tan
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Super! Ja suszyłam pomidory, ale coś średnie mi wyszły. Albo niedosuszone, albo zbyt spalone były. Może to kwestia wprawy? Zjedliśmy je wprawdzie, bo oliwa z bazylią i innymi ziołami była smaczna i troszkę "zabiła" nieciekawy smak moich suszonych pomidorków. A Ty gdzie zamierzasz suszyc?
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Masz racje nie miałam zaznaczonej wcześniej mojej "wioski" :;230
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu ja bedę chyba jak inni w piekarniku innej opcji nie mam ;:224 jeżeli nie spale bo jak siadę przed compem to zapominam o wszystkim ,wczoraj przypaliłam pizze i wmawiałam, że taka ma być :;230
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kurde chyba wpadłam na knif jak te pionowe wstawiać :tan
wspomnienie lata
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

czyli wstawianie pionowych zdjęć opanowane ;:138 ;:138 ;:138
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Teraz będziesz się dziwić, jakim cudem tego nie wiedziałaś :D Dużo miejsca na nowe rośliny widać. Powiększysz warzywnik?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No chciałam mieć warzywnik ale znowu nie tak duży .Na razie z posianych warzyw wyrosła tylko marchewka "utropka" i trochę groszku słodkiego.Koperek i szczypiorek pokazał się jako małe wąsiki, fasoli zebrałam mniej niz wsadziłam w ziemię czosnku też, może marna ze mnie ogrodniczka :;230 a może ziemia słaba lub mało dawałam im pić ;:136 nie wiem :oops: Chcę mieć też miejsce rekreacyjne, co jednak przyszłam to jakaś część ogrodu była skopana przez krewnego :;230 część ,którą planowałam w innej formie w przyszłości. Mój krewny ma dużo wolnego czasu i po pierwszych prośbach o pomoc tak sobie to wziął do serca, że kosi mi trawę i wykarczował wiele drzew samosiejek i chwała mu za to- natomiast zniknęło wiele moich nasadzeń kwiatowych i krzewów i ....długo by gadać :? Pochodzi z gospodarstwa a kiedyś pod drzewami nie sadziło się kwiatów i był inny styl ogrodów- nie rekreacyjne a bardziej użytkowe 8-)

Mam nadzieję, że nie zapomnę jak wstawiać zdjęcia w pionie bo ogrodowych już nie mam .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”