No to szykujemy się do wysyłek.
Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mówiłaś, że nic nie kwitnie i że wiosna u Ciebie przychodzi na samym końcu. A tu tyle pięknych kwiatów.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I do Ciebie, Izko przyszła wreszcie wiosna .. wprawdzie małymi kroczkami, ale za to będzie trwała dlużej, niż u mnie.
Ale podbiału u mnie jeszcze nie widać
. Jako miłośniczka ziółek masz chyba specjalne względy ;:2
Jeszcze parę dni, a te piękne kwiatki pokażą pełnię swoich możliwości .
Najważniejsze, że jesteś już zdrowa i możesz buszować w ogródku - życzę duuużo słoneczka
Ale podbiału u mnie jeszcze nie widać
Jeszcze parę dni, a te piękne kwiatki pokażą pełnię swoich możliwości .
Najważniejsze, że jesteś już zdrowa i możesz buszować w ogródku - życzę duuużo słoneczka
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Bo przyszła Grazynko na końcu. U innych krokusy dawno przekwitły i kwitną tulipany i narcyzykogra pisze:A mówiłaś, że nic nie kwitnie i że wiosna u Ciebie przychodzi na samym końcu. A tu tyle pięknych kwiatów.
No to szykujemy się do wysyłek.![]()
Za to pięknie mi rośnie szczypiorek
Aniu, podbiał chyba wie, ze go lubię ;)
Jeszcze wczoraj po powrocie z ogródka rozbolała mnie głowa i sie trochę wystraszyłam, ale dziś było tak ciepło i pięknie, ze czuję sie całkiem zdrowa
Zwłaszcza, ze zdążyłam posadzić róże, które przyszły po południu. Jedna z nich, to Papa Meilland
- chatte
- Przyjaciel Forum

Na Allegro kupiłam Halinko, dzięki Hani, która dała namiary
To ciekawe, ze u Ciebie jeszcze snieg lezy
U mnie było dzis ok. 20 stopni. Przy tej temperaturze żaden snieg nie ma szans
Moze mieszkasz w jakiejś kotlinie, gdzie chłód dłużej się utrzymuje?
Ale nie martw się, teraz ma juz być coraz cieplej
To ciekawe, ze u Ciebie jeszcze snieg lezy
Moze mieszkasz w jakiejś kotlinie, gdzie chłód dłużej się utrzymuje?
Ale nie martw się, teraz ma juz być coraz cieplej
No no kwiatków nie ma a to co takiego fiołeczki , krokusy i taki malutki to psi ząb nie jest
ma takie same wymiary jak mój tak na oko chyba nie pomyliłam się bo są podobne do tulipanów dopóki kwiatków nie wypuszczą ....a ta rozetka z tyloma liśćmi to co to bo nie jestem pewna ...jak ja zazdroszczę tych prac w ogrodzie ja muszę się ograniczać i z bólem patrze na tulipany w zielsku - ciekawe czy zakwitną bo cebulki były mizerne 
- chatte
- Przyjaciel Forum

Beatko, krokuski są, ale to zadna rewelacja, bo u innych juz przekwitły, a fiołki zakwitły tylko niewielką kępką przed domem. Te w ogródku jeszcze nie zamierzają 
Psi ząb jest chyba o połowę mniejszy niż Twój, tylko wydaje się większy, bo duze zblizenie.
Cieszę się jednak, ze w ogóle jest
Nie martw się tulipanami, jak maja zakwitnąć, to i w zielsku zakwitną
Jeżeli to kłopoty zdrowotne jeszcze zatrzymują Cię w domu, to zyczę Ci zdrówka!

Psi ząb jest chyba o połowę mniejszy niż Twój, tylko wydaje się większy, bo duze zblizenie.
Cieszę się jednak, ze w ogóle jest
Nie martw się tulipanami, jak maja zakwitnąć, to i w zielsku zakwitną
Jeżeli to kłopoty zdrowotne jeszcze zatrzymują Cię w domu, to zyczę Ci zdrówka!
Izuniu u Ciebie, jak zwykle pięknie, zdrowo i tłoczno.
Nie jedna encyklopedia przy Twoim wątku wypada blado, serwujesz bardzo szeroki wachlarz porad. Z jednego skorzystam , pietrowe nasadzenia, to jest rewelacja.
Mam pytanie, czy Twoje kotki nie niszczą szafirków? U mnie jakieś stworzenie doszczętnie zniszczyło dorodną kępe szafirków .
Nie jedna encyklopedia przy Twoim wątku wypada blado, serwujesz bardzo szeroki wachlarz porad. Z jednego skorzystam , pietrowe nasadzenia, to jest rewelacja.
Mam pytanie, czy Twoje kotki nie niszczą szafirków? U mnie jakieś stworzenie doszczętnie zniszczyło dorodną kępe szafirków .
- chatte
- Przyjaciel Forum

Dziękuję Dorotko
A jaką encyklopedię masz na mysli? ;)
Jak się ma ciasno, to każdy pomysł wart jest wypróbowania, zwłaszcza, ze ja nie mam garażu, jak Gucia
Mam nadzieję, ze jak Ty tez wprowadzisz piętrowe nasadzenia, to się pochwalisz?
Moje kotki Dorotko wylegują wszystko, co moze im służyć za poduchy, ale szafirkom raczej daja spokój. Kładą się najczęściej na goździkach pierzastych
Jeżeli jakieś koty goniły się u Ciebie, to mogły to i owo poniszczyć
Jak się ma ciasno, to każdy pomysł wart jest wypróbowania, zwłaszcza, ze ja nie mam garażu, jak Gucia
Moje kotki Dorotko wylegują wszystko, co moze im służyć za poduchy, ale szafirkom raczej daja spokój. Kładą się najczęściej na goździkach pierzastych
Jeżeli jakieś koty goniły się u Ciebie, to mogły to i owo poniszczyć
- chatte
- Przyjaciel Forum

Beatko, zapomniałam
Pytałaś o " rozetkę z tyloma liśćmi ". Nie jestem pewna, ale jeżeli chodzi Ci o zdjęcie za psim zębem, to jest to kępa floksów wiechowatych 
Jolciu, dziękuję! Mnie też się to podoba i zamierzam ten krzaczek przenieść razem z krokusami i szafirkami, bo jak przekwitaja krokusy, to zakwitaja szafirki i efekt utrzymuje sie dość długo
Witaj Halinko! Miło mi Cię gościć
Na 9 zdjęciu jest żagwin. jestem zdziwiona, ze juz ma tyle pączków, bo wydaje mi się, ze w ubiegłym roku kwitł dużo później. Ale ta wiosna jest przecież znacznie wczesniejsza, niz poprzednia 
Jolciu, dziękuję! Mnie też się to podoba i zamierzam ten krzaczek przenieść razem z krokusami i szafirkami, bo jak przekwitaja krokusy, to zakwitaja szafirki i efekt utrzymuje sie dość długo
Witaj Halinko! Miło mi Cię gościć
Witaj Izo,
Wiosna zawitała i do Ciebie! I będzie coraz bardziej widoczna
. Rzeczywiście, będziesz się nią trochę dłużej cieszyć niż forumowicze z cieplejszych rejonów Polski, choć przyszło Ci na nią odrobinkę dłużej poczekać - tak jak i mnie
.
Rozumiem dobrze Twoje rozterki - za co się złapać w pierwszej kolejności
. U mnie rano padał deszcz, a teraz przez okno widzę, że się wypogadza więc zaraz lecę na dwór bo pracy przede mną huk. A że jestem sama w domu to nikt mi nie będzie przeszkadzał la, la, la, la.
)))
Wiosna zawitała i do Ciebie! I będzie coraz bardziej widoczna
Rozumiem dobrze Twoje rozterki - za co się złapać w pierwszej kolejności
- chatte
- Przyjaciel Forum

Witaj Kasiu!
jestem odrobinę zdziwiona, ze jest jeszcze ktoś, kto musiał tak długo czekać na wiosnę jak ja
U mnie pochmurno i dopiero ma padać
, ale jest duzo zimniej niz wczoraj 
Moze jednak coś zdołam zrobić. Od przyszłego tygodnia, mam nadzieję, będzie już dość ciepło, zeby można było pracować bez przeszkód
Przyjemnej pracy w ogrodzie
U mnie pochmurno i dopiero ma padać
Moze jednak coś zdołam zrobić. Od przyszłego tygodnia, mam nadzieję, będzie już dość ciepło, zeby można było pracować bez przeszkód
Przyjemnej pracy w ogrodzie
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo, nie jesteś odosobniona w czekaniu na wiosnę. U mnie też, jak na razie kwitną jedynie krokusy - i to też nie wszystkie. Kilka kępek tych kwiatuszków jest jeszcze w pąkach. Do następnych kwitnących u mnie jeszcze dłuuuuuga droga
Po zdjęciach widzę, że u mnie roślinki w podobnej fazie rozwoju jak u ciebie
Po zdjęciach widzę, że u mnie roślinki w podobnej fazie rozwoju jak u ciebie