Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Post »

Zrzuciłam sobie to zdjęcie i porównałam tak w powiększeniu i rzeczywiście są bardzo podobne, zwłaszcza pączki, płatki i te kolce, moja ma ich bardzo mało i cienkie zielone pędy, one są przez kilka lat zielone mimo że troszkę zesztywnieją. Co do zapachu to nie pamiętam, pewnie nie pachnie albo ledwie wyczuwalnie. Mają troszkę inne liście, moja ma błyszczące i wyglądają na sztywniejsze a ten Alfred chyba ma delikatniejsze listki ale to może być wpływ klimatu czy też gleby.
Chyba to jest ona. Jula Ty to masz oko ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Myślę, że Jule powinna poważnie pomyśleć o pracy detektywa-mnie już też wypatrzyła nn :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, pewnie nudzi się dziewczyna i łazi po Helpie i innych stronach. Niemiecki zna bardzo dobrze to idzie jej czytanie błyskawicznie. Ja to muszę składać sobie słowa.
Pracowita dziewczyna i należą się jaj gratulacje. ;:196 ;:63
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja mam po prostu analityczny umysl i widze poszczegolne charakterystyczne cechy danego obiektu ... no i jak cos na zdjeciu zobacze, to to mi sie wryje w kore mozgowa i pozniej albo wiem ze cos takiego widzialam i w przyblizeniu wiem gdzie uderzyc albo jak cos innego ogladam, to wiem do jakiej niewiadomej moge przypasowac.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem też tak mam tylko już powoli zaczynam tracić pamięć i nie mogę sobie przypomnieć gdzie to widziałam. :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ja się z kolei zapowietrzam:"Och, jakie ładne, chcę to zaraz" i zapominam, jak się nazywam :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie bylo by latwiej, gdybym ogladala wiecej roz ale na to to czasu brak, no i nie mam tez takiego zaciecia zeby ogladac wszystkie. Przewaznie zatrzymuje sie tylko przy bialych :wink:
Ale ta Maji, to wiedzialam ze gdzies widzialam ... a ze ostatnio duzo roz widzialam jak terminatorki robilam, to tam uderzylam - no i tam byla.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli nie z nudów tylko z obowiązku pomocy nam mniej wprawnym różomaniaczkom. To też się chwali.
Ja nazwę też zapominam, pamiętam obrazy i miejsca, mogę nawet powiedzieć w którym miejscu na stronie to było, i w końcu to znajduję. ;:132
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

ewamaj66 pisze:Ja się z kolei zapowietrzam:"Och, jakie ładne, chcę to zaraz" i zapominam, jak się nazywam :;230
Ja też tak mam i muszę samą siebie bić po łapach!
I jeszcze tak mam, że jak tu łażę po tym Forum, co chwila wpadam do jakiegoś ogródka i nagle !!! oj jak pięknie, MUSZĘ przeczytać cały wątek, oj, to już trzecia część, MUSZĘ przeczytać wszystkie !!! A przecież to się nie da! Boję się już wchodzić na nowe wątki...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maja z obowiazku pomocy :;230 pomocy moze ale nie z obowiazku :wink:
Gosia, bo topikow nie wertuje sie od poczatku :lol: Ja przewaznie jak juz sie w jakis wbije, to ogladam ostatni sezon ... no przeciez ogrod jest ten sam. Zmienic sie mogly nasadzenia, chabazie mogly porosnac ale to jest ten teraz, obecny na tapecie i ten o ktorym sie gada. A jak ktos nawet gada jak to bylo 2-3 lata temu, to i tak foty wstawia dla orientaci.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Ufff, to jest jakieś rozwiązanie...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jula to miało być w cudzysłowie ale jakoś mi umknęło. Chęć niesienia pomocy na taką wielką skalę jak to zrobiłaś z terminatorkami to była orka. Wiem co mówię bo wertuję teraz wszystko co się do za Souvenirami.
Niektóre wątki czytam a właściwie oglądam od początku żeby zobaczyć jak było, ale nie całość. I tak bym się zgubiła w tych wszystkich wiadomościach. :lol:

Na dobranoc taka cieplutka różyczka.

Obrazek

Ciekawe czy przeżyje bez okrycia ten atak zimy.
;:19
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie chyba juz po zimie ;:138 niby ocieplenie mialo przyjsc po weekendzie ale na to wyglada, ze zebralo sie wczesniej. Nie mam nic przeciwko ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jula też bym nie miała nic przeciw temu tylko żeby już nie wróciła. Bo jak będzie taka huśtawka raz śnieg i mróz a raz wiosna z ciepełkiem to dla roślinek nic dobrego. :roll:

Dowiedziałam się że mam uczulenie na Jaśmina nagokwiatowego, jest to podobno dość mocno uczulające stworzenie. Podjęłam decyzję że muszę go wyeksmitować dlatego szukam chętnych na tego delikwenta z rejonów raczej cieplejszych bo on potrzebuje ciepła żeby kwitnąć.
Chętni na Jaśmina nagokwiatowego proszę o zgłoszenia.

Mam nadzieję że Basia się nie obrazi ale przez niego muszę być na prochach. ;:108

W związku z jego eksmisją muszę coś posadzić w tym miejscu i nie wiem na co się zdecydować. Może jakaś róża ale to musiałaby być szersza niż wyższa żeby mi nie zasłonić całkiem okien.

Obrazek to tylko kawałek tej ściany, jaśmin rośnie w lewym dolnym rogu.

Obrazek to widok z drugiej strony jeszcze przed przeróbką.
Nie mam odpowiedniego zdjęcia bo ciągle mi się ten kawałek nie podoba. Jak milin zakwitnie to ściana będzie czerwonawa ale to kwitnienie trwa dość krótko. Całość ściany raczej będzie zielona. Słońce od południa do późnego popołudnia bo to jest wystawa zachodnia a dęby nie dają tam cienia. Muszę poszukać takiej róży.
A może hortensja Limelight. :?
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Majeczko, ja chcę tego jaśminka. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”