Mój kwiatowy azyl cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl cz.2

Post »

Chodziło mi bardziej o staniu na baczność przed majorową :;230 Raczej liczę na to po cichu jak im szepnę jaki mam stopień :;230 :;230
Co tam generał , major też dobry :;230 :;230
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

ja też uwielbiam ostróżki,a te Twoje wyjątkowo pięknie się prezentują :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

korzo_m pisze:Iwonko nie wiem czy pamiętasz, dostałam nasionka ostróżek od Ciebie...
Dorotko oczywiście, że pamiętam. Jedna powinna być niebieska/granatowa, a druga chyba biała ;:24
Jeżeli chcesz lawendową, to zbiorę Ci nasionka w tym roku...muszę w końcu zainwestować w jakiś notes, bo już nie ogarniam,
komu co obiecałam i w końcu dojdzie do tego, że pozostaną mi puste grządki :;230

Obrazek Obrazek
ewamaj66 pisze:Mam sporo ostróżek, które sobie kiedyś wysiałam. Pewnie kilka powędruje w róże..
Ewo66 koniecznie musisz tak zrobić. Uwielbiam takie połączenie ;:167 To chociaż pooglądam sobie u Ciebie.

Obrazek Obrazek

Elizo czerwiec nadejdzie szybciej niż myślisz (gratuluje ;:196 ) i jak już zostaniesz panią na włościach, to już nie będziesz zdana na łaską i nie łaskę teściowej.
Monia68 pisze:...Długo masz te ostróżki? U mnie po kilku latach padały...
Moniko ostróżki mam od 10 lat. Zazwyczaj obcinam przekwitnięte kwiatostany, bo rozsiewają się niemiłosiernie :twisted:
Kiedyś przeczytałam, że niestety nie są to długowieczne byliny, więc co kilka lat pozwalam im "poszaleć", aby odmłodzić kolekcję, a przy okazji obdarować przyjaciół.

Ewo/emienta nie pozostało mi nic innego, jak życzyć ci kochana, aby Twój słój wypełnił się banknotami, aż po samo wieczko :lol:
Mam nadzieję, że wybrałaś jakiś solidny słój, a nie jakiegoś mikrusa po dżemiku ;:224

Obrazek Obrazek
majorowa pisze:Chodziło mi bardziej o staniu na baczność przed majorową :;230 Co tam generał , major też dobry
Gosiu ja to jednak "niekumata" jestem ;:223 Dobrze, że mi wytłumaczyłaś...majorowa górą ;:138

Wandziu trzymam kciuki za białą ostróżkę :uszy a jak ona da radę, to dosadzimy jeszcze błękitną i lawendową i...one wszystkie są niesamowite ;:60

Obrazek Obrazek

Witaj Agatko ;:196 Zajrzałam na Twojego bloga i jestem oczarowana tym, co tworzysz ;:111
Zdolna z Ciebie kobitka, więc zapewne tworzący się ogród też będzie oryginalny.

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Was cieplutko (również anonimowych gości ) ;:196 W podziękowaniu za wizytę, kilka słonecznych floksów.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Iwonko zbieraj nasionka, jak nie dla mnie to na pewno będą chętni.
Nie wiem dlaczego, ale moje ostróżki się nie rozsiewają. To chyba przez moje dokładne plewienie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

:wit - jakie cudowne wspomnienie lata ;:63 ;:63 ;:3
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Iwonko, uwielbiam floksy! sama mam tylko 3 kolory (chociaż zauważyłam latem, że chyba się zmutowały i pojawił się czwarty...), ale chyba pod wpływem Twoich zdjęć rozejrzę się za kolejnymi... zauroczył mnie ten biały o różowym środeczku - piękny! :)
majorowa
500p
500p

Post »

Może ja troszkę niekumato napisałam Iwonko :;230 Pięknie zafloksowałaś ogródek ;:63 , pewnie pachnie jak kwitną . Też mam zamiar wprowadzić je na perzowisko tylko muszę dobrze ten perz wydłubać bo inaczej mi wlezie w kwiaty a potem to już śmierć ;:5

Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Iwonko, Twoje floksy są takie śliczne i bardzo zdrowe :D . Moje co roku łapią mączniaka. Nie umiem w porę zapanować nad tym paskudztwem :( . Masz jaką receptę na tą obrzydliwą chorobę :?:
Pozdrawiam Hala
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj w nocy przeszła u mnie burza :shock:
Kiedy dom drżał w posadach...kot schował się pod kołdrę...to ja marzyłam, że to burza majowa ;:3
Niestety to tylko marzenie...cały dzień sypał śnieg :?

Obrazek
korzo_m pisze:Nie wiem dlaczego, ale moje ostróżki się nie rozsiewają. To chyba przez moje dokładne plewienie.
Dorotko ;:196 mam podobny problem. O ile nauczyłam się, jak wyglądają młode ostróżki, to mam problem np. z orlikami.
Niestety mam w ogrodzie chwast o podobnych liściach i nie do końca jestem pewna, co wypieliłam.
Tiaaa..co zostawiłam, widać po jakimś czasie i niestety najczęściej jest to przeklęte chwaścisko :evil:

Obrazek

Witaj Krysiu ;:196 Jak dobrze, że wróciłaś, bo to znaczy, że wychodzisz na prostą.
Dzisiaj już nie jest tak kolorowo, ale czasami trzeba spojrzeć prawdzie w oczy...mamy zimę :twisted:

Obrazek

Aguś ja także bardzo lubię floksy (czy ja czegoś nie lubię ;:170 ), więc postanowiłam powiększyć swoją kolekcję.
W zeszłym roku posadziłam kilka nowych odmian, ale niestety nie zakwitły :(
Mam nadzieję, że w tym roku bardziej postarają się, bo na etykietkach miały takie słodkie kwiatuszki ;:97
Życzę Ci wspaniałego weekendu ;:196

Obrazek
majorowa pisze: Też mam zamiar wprowadzić je na perzowisko tylko muszę dobrze ten perz wydłubać bo inaczej mi wlezie w kwiaty a potem to już śmierć.
Gosiu ;:196 przyłóż się do "wydłubywania" perzu, bo potem to masakra ;:161
Nie wiem w jaki sposób do mnie przywędrował, ale dokładnie wiem, jak ciężko usunąć go spod korzeni krzewów.

Obrazek

Halinko ;:196 u mnie też czasami mączniak atakuje floksy. Wiem, że są środki na tą przypadłość, ale ja nie pryskam.
W zeszłym roku przesadziłam je w mniej zagęszczone miejsce, aby po deszczu szybciej obsychały im listeczka.
Mam nadzieję, że to pomoże :uszy

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Uważam, że burza w styczniu to przesada. Kot był po prostu w szoku z tego powodu :D U mnie też dziś sypnęło, ale dopiero wieczorem. Podziwiałam Twoje floksy :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
majorowa
500p
500p

Post »

Pięknie ci przyśnieżyło :D śliczna pierzynka na wyrośnięte kwiaty . Najładniej wyszły jak się nie mylę a mogę to lawenda i wrzos ;:63

heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo nie tylko kot był w szoku. Szkoda, że nie widziałaś mojej miny, kiedy usłyszałam pierwsze grzmoty ;:129
U mnie śnieg padał cały dzień. Najlepsze, że po wyjściu ze sklepu (15 min.) nie mogłam znaleźć swojego samochodu,
bo akurat wtedy przyszła śnieżyca, więc wszystkie autka były śnieżnobiałe :;230

Gosiu widzę, że wytrawna z Ciebie ogrodniczka, bo roślinki rozpoznałaś bezbłędnie...mimo ośnieżenia :uszy
Fotki słabe, bo zero światła (czytaj słońca), więc wszystko takie, jakieś do...;:64

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Iwonko, zgadzam się, ze burza w styczniu, to przesada.
Już ta zima mogła sobie ten sezon darować.
Ostróżki podziwiam, białą szczególnie. Dokupię nasionka i bardzo się będę starała.
Floksy bajeczne. Biały i ten z różowym rumieńcem-cuda. Zamówiłam sobie "wiatraczek" floksikowy.
Zdjęcia zimowe piękne.
Mój ognik nie ma ani jednej kulki, w maju przemarzły kwiatki ;:223
Wiosną pójdzie na inne, bardziej zaciszne miejsce.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

A u mnie dziś sypnęło śniegiem - pierwszy raz tej zimy widzę tyle śniegu za oknem :roll:
majorowa
500p
500p

Post »

No co ty , wcale nie do ;:64 Wyszły bardzo naturalnie jakbym była na miejscu . Słońce nie zawsze jest potrzebne żeby oddać piękno rośliny ;:196
Z roślinkami to mi się udało zgadnąć , no może tylko wrzosu nie da się z niczym pomylić ;:224 :;230

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”