Pomidor Peron

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Awatar użytkownika
GunnarSK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 1764
Od: 1 paź 2009, o 17:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lokalizacja: Warszawa (Chomiczówka)

Re: Pomidor Peron

Post »

mirzan pisze:W smaku pomidorowy.Normalny,nie takie paskudztwo jak San Marzano.
San Marzano jest ewidentnie na przeciery. Opalka/Bycze Rogi i Kmicic nadają się do jedzenia też na surowo.
Awatar użytkownika
GunnarSK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Posty: 1764
Od: 1 paź 2009, o 17:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lokalizacja: Warszawa (Chomiczówka)

Re: Pomidor Peron

Post »

W nowym roku będą u mnie pomidory z różnych krajów, chociaż nasiona są przede wszystkim polskie, amerykańskie i kanadyjskie: holenderskie, rosyjskie, ukraińskie itp. Peron też się przyda i będzie w dobrym towarzystwie.
ugot
100p
100p
Posty: 143
Od: 21 mar 2008, o 01:52
Lokalizacja: Książ Wielki

Re: Pomidor Peron

Post »

Znalazłam w internecie taki opis:
http://forum.odnawialna.info/showthread.php?tid=110
Chciałam się upewnić,czy to chodzi o pomidora Peron?
Ulka
wierzba75
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Posty: 12
Od: 9 sty 2012, o 00:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lokalizacja: Łódź

Re: Pomidor Peron

Post »

Jak wygląda z odpornością Perona na zarazę ziemniaczaną, jak daleko mu do niezawodnego w tej kwestii Koralika ?
ganio4
1000p
1000p
Posty: 1564
Od: 11 maja 2009, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Stąd

Re: Pomidor Peron

Post »

mirzan pisze:W smaku pomidorowy.Normalny,nie takie psakudztwo jak San Marzano.
Jak możesz :wink:, San Marzano u mnie wiedzie prym jeżeli chodzi o sos do pizzy. A suszony nie ma sobie równych.
No chyba, że jadłaś go na surowo , do tego to on się nie nadaje.
Kasia
mirzan
---
Posty: 4276
Od: 23 maja 2005, o 06:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pomidor Peron

Post »

Pomidory jem na surowo,a w przetworach,jest smak przetworu,nie pomidora.Na przecier sadziłem
Roma,też wydłużony,twardy,dużo miąższu i dość odporny na choroby,plon duży.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”