San Marzano jest ewidentnie na przeciery. Opalka/Bycze Rogi i Kmicic nadają się do jedzenia też na surowo.mirzan pisze:W smaku pomidorowy.Normalny,nie takie paskudztwo jak San Marzano.
Pomidor Peron
- GunnarSK
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1764
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Warszawa (Chomiczówka)
Re: Pomidor Peron
- GunnarSK
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1764
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Warszawa (Chomiczówka)
Re: Pomidor Peron
W nowym roku będą u mnie pomidory z różnych krajów, chociaż nasiona są przede wszystkim polskie, amerykańskie i kanadyjskie: holenderskie, rosyjskie, ukraińskie itp. Peron też się przyda i będzie w dobrym towarzystwie.
Re: Pomidor Peron
Znalazłam w internecie taki opis:
http://forum.odnawialna.info/showthread.php?tid=110
Chciałam się upewnić,czy to chodzi o pomidora Peron?
http://forum.odnawialna.info/showthread.php?tid=110
Chciałam się upewnić,czy to chodzi o pomidora Peron?
Ulka
-
- 10p - Początkujący
- Posty: 12
- Od: 9 sty 2012, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Pomidor Peron
Jak wygląda z odpornością Perona na zarazę ziemniaczaną, jak daleko mu do niezawodnego w tej kwestii Koralika ?
Re: Pomidor Peron
Jak możeszmirzan pisze:W smaku pomidorowy.Normalny,nie takie psakudztwo jak San Marzano.

No chyba, że jadłaś go na surowo , do tego to on się nie nadaje.
Kasia
Re: Pomidor Peron
Pomidory jem na surowo,a w przetworach,jest smak przetworu,nie pomidora.Na przecier sadziłem
Roma,też wydłużony,twardy,dużo miąższu i dość odporny na choroby,plon duży.
Roma,też wydłużony,twardy,dużo miąższu i dość odporny na choroby,plon duży.