Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Post »

Jadziu azalijki pełne pięknie wyglądają tylko dość trudno je kupić, nie ma za wiele odmian natomiast pojedyńczych jest bardzo dużo ale mnie wszystkie się podobają. Piszesz, że za blisko posadziłaś, wiosną możesz przesadzić, one dobrze się przyjmują. :D

Ewuniu ;:196 jaki kolor ma twoja azalijka pełna, znam tylko nazwę tej białej pozostałych nie pamiętam, muszę poszperać w moim "archiwum".

Zeniu też nie wiedziałam, że można przycinać ale dowiedziałam poprzez przykre doświadczenie, podczas kwitnienia azalii ktoś obłamał najpiękniejsze gałązki, zastanawiałam się jak teraz będzie rosła a ona zaczęła wypuszczać boczne pędy, pięknie się zagęściła i zrobił się okazały krzew. Od tego czasu sporadycznie przycianam ale po kwitnieniu. ;:108

Ewelinko dzisiaj byłam na działce, chciałam zrobić zdjęcia ale tak lało, że nie dało rady. Wegetacja zaczyna się, ziemia pęka i wychodzą kiełki krokusów, tulipanów a najwięcej przebiśniegów, ciemiernikom zaczynają bieleć pąki. Takie budzenie się przyrody o tej porze roku nie bardzo mnie cieszy. :(
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No właśnie... niby dobrze ,że zima łagodna , ale ... boję się , że jeśli za jakiś czas chwyci mróz to dopiero szkód narobi !!! Rośliny są zdezorientowane , podobnie jak zwierzęta - mój pies równocześnie gubi futro i porasta grubym , zimowym podszerstkiem ...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Niechcący się ujawniłaś :D Co do pogody to mamy okropną :evil: jak ty dotarłaś z powrotem do domu ? Byłam na perzowisku w poniedziałek i wysadzone tam tulipany też zaczynają się pokazywać . Cóż w przyszłym roku damy zarobić hodowcom cebulowych ;:223 krocie . No chyba że faktycznie jak mój mąż twierdzi że zimy nie będzie ;:224
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Irenko pojcia nie mam czemu nie pokwielkowały mi, ale fakt na poczatku jakmi je przysłali to nasiona były przeterminowane i to o dwa lata, wiec je oddalam i wyslali mi nowe i data byla juz wtedy niby dobra. No ale moze faktycznie jak mowilysmy byly za gleboko posiane, w kazdym razie na pewno raz jeszcze będę probować, mimo tego ze na wiosne sadzonki od forumek dostane :D

A Twoje azalie tak bija swoim pieknem po oczach ze az nie moglam sie na nie napatrzec, takie intensywne kolory i tyle kwiecia - cos niesamowitego ;:138
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko ;:196 :wit Rożanecznik super ;:63 ;:138 ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Moja różowa pełna azalia ma wściekły odcień :D Widać ją z daleka. W tym roku po przemarznięciu kwitła tylko na dwóch gałązkach, nie robiłam jej zdjęć, bo wyglądała żałośnie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Ewelinko też się obawiam gdy nadejdą mrozy, jest zbyt ciepło jak na zimę. Co do twojego pupila, jest tak uroczy, że w każdym futrze wygląda dobrze. :D

Gosiu pogodę mamy rzeczywiście okropną, już drugi miesiąc prawie codziennie pada ale jak na razie wszystko wsiąka w ziemię. U mnie cebulowe też wychylają czubki, mogłoby trochę przymrozić żeby to wszystko przyhamować. :(

Elizo dziękuję za miłe słowa ;:196, niezapominajki próbuj nadal siać, na pewno powschodzą i będziesz miała ich pod dostatkiem. :D

Gosiu123A miło mi, dziękuję. ;:196

Ewuniu to twoja azalia musi być bardzo ładna, podobają mi się takie żywe kolory. Jeżeli przez lato odnowiła się to powinna wiosną obficie zakwitnąć.

Pierwsze oznaki wiosny, dzisiejsze zdjęcia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Twoja" wiosna" Irenko większa niż moja . Temu ciagle mało kwitnięcia i jeszcze kolegów zachęca do tego samego :;230 . No pewnie przecież w grupie rażniej . No i prymulki . Dzisiaj tylko weszłam na ogrodek dać kotkowi jesc i zaraz zmiatałam do domu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję, że tej wiosny azalia będzie wyglądała trochę lepiej :D Nie mogę zrobić zdjęć, bo pada albo wieje. Widziałam we wtorek u siebie przebiśniegi, ale mniejsze.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Niesamowite,w styczniu mamy marzec.U mnie kiełkują cebule begonii i nie wiem co robić,bo to o ponad miesiąc za szybko.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Może i ja kiedyś doczekam się aż tylu pąków kwiatowych ciemiernika.
Moje młodziaki raczyły wydać w zeszłym roku jeden kwiatek na 5 sztuk.
Niestety jesienią musiałam je przesadzić i pewnie kolejny rok w plecy...
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Irenko....masz śliczną wiosnę....aż zaraz pobiegnę do ogródka poszukac może i do mnie przyszła....ale aż tylu pąków nie znajdę na bank....coś mnie ciemierniki nie lubią.... :?
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosna u mnie w odwrocie :( Przymroziło i nie puszcza. Dostałam latem siewki ciemierników, zaczęły rosnąć, więc za kilka lat pewnie zakwitną. Biały ma pąki przy samej ziemi, czeka na prawdziwą wiosnę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Irenko twoje ciemierniki powalają na kolana ;:180 Ja nawet nie wiem jakiego koloru są moje- w tamtym roku puściły pąki ale niestety zmarzły. :( Teraz też się pchają- i obawiam się, że na dobre im to nie wyjdzie. :roll: Irenko a czym nawozisz swoje ciemierniki, że takie wielkie kępy i tyle kwiatów? :shock:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Irenko...ależ się rozkwieciły te twoje ciemierniki. Tylu pąków już dawno nie widziałam. Zapowiada się bardzo długie kwitnienie. ;:138 . Czy ten z pierwszego zdjęcia to jest podwójny. :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”