Piękna dróżka
magdogród:-)
Re: magdogród:-)
Widzę, że przywrotnik rządzi
Piękna dróżka

Piękna dróżka
-
magdala
Tak , Przywrotnik jest u mnie wszędzie
11 lat temu szukałam go jak szalona w ogrodniczych (napatrzyłam się wcześniej w gazetach.. )
Teraz sieje się sam po całej działce .
Bardzo go lubię
Jak kupiliśmy działkę, to kombinowałam co zrobić z tą popękaną betonową ścieżką -
ale zanim wykombinowałam -rośliny tak zarosły przejście ,że czasem betonu prawie nie widać

11 lat temu szukałam go jak szalona w ogrodniczych (napatrzyłam się wcześniej w gazetach.. )
Teraz sieje się sam po całej działce .
Bardzo go lubię
Jak kupiliśmy działkę, to kombinowałam co zrobić z tą popękaną betonową ścieżką -
ale zanim wykombinowałam -rośliny tak zarosły przejście ,że czasem betonu prawie nie widać

Dróżka... nasunęła mi pewne pytanie...
Czy macie już plany aranżacji terenu wokół domu? Jaki materiał ma dominować, właśnie jeśli chodzi o dróżki i małą architekturę? Kamień? Cegła? Podjazd pewnie musi być z kostki... ale co jeszcze?
Czy o kolorze elewacji już wspominałaś?
Męczę?
Czy macie już plany aranżacji terenu wokół domu? Jaki materiał ma dominować, właśnie jeśli chodzi o dróżki i małą architekturę? Kamień? Cegła? Podjazd pewnie musi być z kostki... ale co jeszcze?
Czy o kolorze elewacji już wspominałaś?
Męczę?
-
Grazia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu jeśli nie byłaś na Sylwestra na działce to polecam,było super,tyle tylko że był śnieg.U nas dużo będzie ludzi na działkach.Też chętnie pojechalibyśmy ale czekamy na Halinkę.
-
magdala
Gosiu
Naszą budowę można zaliczyć do grona tych "systemem gospodarczym"-czyli wszystko idzie wolniej...
Na pewno chcielibyśmy ,żeby to był taki "normalny " domek -klasyczny . Kolor elewacji-na pewno coś z kremowo-piaskowych .Marzą mi się okiennice ,ale może nie być na nie miejsca ...
Ścieżki ? Wolałabym ,żeby były takie nierzucające się w oczy , żeby wtapiały się
w zieleń ,a nie występowały w roli głównej. Idealne byłyby z takiego kamiennego bruku
(po deszczu piękne!) -ale wiadomo -tak naturalne surowce są jednocześnie bardzo luksusowe ,a
więc za drogie...
Cegła w ogrodzie też bardzo mi się podoba .
Ścieżki raczej ciemne niż jasne.
Ogólnie to chciałabym ,żeby ten dom szybko zaczął wyglądać na stary
Zarośnięte bluszcze itp.
Dziś mój mąż znowu coś tam "rozpłaszczał" grabiami na działce.
Ależ jestem ciekawa zdjęć ! (jest w pracy teraz)
Naszą budowę można zaliczyć do grona tych "systemem gospodarczym"-czyli wszystko idzie wolniej...
Na pewno chcielibyśmy ,żeby to był taki "normalny " domek -klasyczny . Kolor elewacji-na pewno coś z kremowo-piaskowych .Marzą mi się okiennice ,ale może nie być na nie miejsca ...
Ścieżki ? Wolałabym ,żeby były takie nierzucające się w oczy , żeby wtapiały się
w zieleń ,a nie występowały w roli głównej. Idealne byłyby z takiego kamiennego bruku
(po deszczu piękne!) -ale wiadomo -tak naturalne surowce są jednocześnie bardzo luksusowe ,a
więc za drogie...
Cegła w ogrodzie też bardzo mi się podoba .
Ścieżki raczej ciemne niż jasne.
Ogólnie to chciałabym ,żeby ten dom szybko zaczął wyglądać na stary
Zarośnięte bluszcze itp.
Dziś mój mąż znowu coś tam "rozpłaszczał" grabiami na działce.
Ależ jestem ciekawa zdjęć ! (jest w pracy teraz)
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, cieszę się że prace idą do przodu. Działka po rozplantowaniu ziemi faktycznie wygląda bardzo zachęcająco do natychmiastowego sadzenia. Dobrze że pogoda sprzyjała, wiosną będziesz mogła wcześniej ruszyć z roślinami. Co do materiałów na ścieżki, to faktycznie te najbardziej efektowne, kamienne, porażają ceną. Czasem jednak zdarzy się okazja i jakiś materiał z rozbiórki można wykorzystać, widziałam nieraz ładne cegły, płyty kamienne. Sama kombinuję teraz jak zmieścić wywrotkę granitu, jedyne co mnie ogranicza to miejsce - nie da się wjechać na teren naszej działki takim dużym autem.
-
magdala
Aniu Zielona
Miło mi ,że do mnie zajrzałaś
U nas na razie ten luksus ,że od każdej strony można wjechać bez ograniczeń -ogrodzenia nie ma...
A na wiosnę to tak czekam jak jeszcze nigdy w życiu chyba! Ziemia się "uklepie"i będę
mogła już tworzyć nowe rabaty
Oby następny rok był równie dobry, jak ten ,który właśnie się kończy. A mignął tak szybko ...!
------------------------------------------------------------------------------------------
Wspomnień czar .....

Miło mi ,że do mnie zajrzałaś
U nas na razie ten luksus ,że od każdej strony można wjechać bez ograniczeń -ogrodzenia nie ma...
A na wiosnę to tak czekam jak jeszcze nigdy w życiu chyba! Ziemia się "uklepie"i będę
mogła już tworzyć nowe rabaty
Oby następny rok był równie dobry, jak ten ,który właśnie się kończy. A mignął tak szybko ...!
------------------------------------------------------------------------------------------
Wspomnień czar .....

- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak widzisz mam opóźnienia w odnajdywaniu zagubionych wątków.
Przyszły rok u Ciebie to będą dopiero emocje - planowanie, sadzenie, przenoszenie ducha starej działki w nowe miejsce. Wielkie pole do popisu, jestem pewna że efekty będą zachwycające.
Przyszły rok u Ciebie to będą dopiero emocje - planowanie, sadzenie, przenoszenie ducha starej działki w nowe miejsce. Wielkie pole do popisu, jestem pewna że efekty będą zachwycające.
-
magdala
-
magdala
-
Grazia

Tobie również wszystkiego naj........w Nowym Roku,bodziszki cudowne,takie ciche moje marzenie.
-
magdala
Dziękuję Ci Grażynko
Bodziszek ,jakby co -to jest u mnie w dużych ilościach
Ale mam tylko tą jedną odmianę . Przypomnij mi wiosną ,na pewno będzie jakaś okazja do spotkania.
Bodziszek ,jakby co -to jest u mnie w dużych ilościach
Ale mam tylko tą jedną odmianę . Przypomnij mi wiosną ,na pewno będzie jakaś okazja do spotkania.
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne bodziszki. Też mam tylko jedną odmianę, dostałam od Klarysy. Jeszcze nie kwitły, ale chyba będą różowe.
Magdo bardzo piękne zdjęcia z z działki. Już sobie wyobrażam, jak ładnie będzie wyglądał Twój nowy ogród, jak już będziesz mogła się na nim skupić, życzę szybkiego zamieszkania. I wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Magdo bardzo piękne zdjęcia z z działki. Już sobie wyobrażam, jak ładnie będzie wyglądał Twój nowy ogród, jak już będziesz mogła się na nim skupić, życzę szybkiego zamieszkania. I wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
Grazia

Magdo nie wierzę,to nie może byc prawda,czyżby moje marzenie miało sie spełnić.Każda ilość jaka tylko Tobie nie będzie potrzebna.-
magdala
Grażynko
To może być prawda !
Co więcej -zaraz w zeszycie ogrodniczym (mam taki!)zapiszę sobie ,komu jaką roślinę obiecałam,
mam nadzieję ,że będzie okazja na spotkanie . No tak ! Przecież ma być wycieczka
To może być prawda !
Co więcej -zaraz w zeszycie ogrodniczym (mam taki!)zapiszę sobie ,komu jaką roślinę obiecałam,
mam nadzieję ,że będzie okazja na spotkanie . No tak ! Przecież ma być wycieczka