Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
Irenko mimo że moje prymulki ciągle giną co rok dosadzam bo nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich .
Moje Rh w tym roku też słabo kwitły , na razie pięknie wyglądają ,ale boję się że jak przyjdą większe mrozy to powtórzy się to samo co wiosną .
Genia
Moje Rh w tym roku też słabo kwitły , na razie pięknie wyglądają ,ale boję się że jak przyjdą większe mrozy to powtórzy się to samo co wiosną .
Genia
Ewuniu to dobrze, że ta azalia jest taka jaką chciałaś, one dość szybko rosną więc w przyszłym roku powinna mieć więcej kwiatów. Do zakupów wysyłkowych podchodzę z rezerwą a zwłaszcza w ostatnich latach, zbyt wiele było "pomyłek", wolę kupować kwitnące rośliny.
Romciu dziękuję
, oj chciałoby się żeby już tak było.
Geniu u mnie też częściowo giną prymulki ale te najstarsze, staram się co roku rozsadzać tak, żeby je ciągle mieć. Co do Rh i azalii to mam obawy tak jak ty, ciepła zima nie jest za bardzo dobra dla roślin, przydałby się lekki przymrozek i trochę śniegu.
Marzy mi się wiosna

Romciu dziękuję
Geniu u mnie też częściowo giną prymulki ale te najstarsze, staram się co roku rozsadzać tak, żeby je ciągle mieć. Co do Rh i azalii to mam obawy tak jak ty, ciepła zima nie jest za bardzo dobra dla roślin, przydałby się lekki przymrozek i trochę śniegu.
Marzy mi się wiosna

- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niezapominajki i serduszka śliczne
Kiedy rozsadzasz pierwiosnki
Irenko zerknij na moją stopkę 
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
a mnie wciaz te niezapominajki marza sie we wlasnym ogrodzie.... ahh piekne 
Romciu niezapominajki szczególnie lubię, to takie śliczne wiosenne kwiatuszki. Pierwiosnki rozsadzam o różnych porach lata choć wiosenne sadzenie jest najlepsze. Na stopkę zerknęłam, zanosi się na wspaniałe spotkanie.
Elizo trudno mi uwierzyć, że nie masz w swoim ogrodzie niezapominajek, wystarczy raz je posiać albo posadzić i ciągłość zapewniona, bardzo łatwo się rozsiewają.
Elizo trudno mi uwierzyć, że nie masz w swoim ogrodzie niezapominajek, wystarczy raz je posiać albo posadzić i ciągłość zapewniona, bardzo łatwo się rozsiewają.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Niezapominajki to chyba jedne z najbardziej wysiewających się kwiatków . Zawsze musze je trochę przystopować ,bo sa wszędzie
. Kwitnące azalie
jak dalej będzie taka będzie pogoda na pewno przyspieszą . . Irenko jak zwykle śliczne wspomnienia
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Irenko..u mnie także nie brakuje niezapominajek bo bardzo je lubię.
. Są niezawodne, choć część zawsze usuwam. Także nie mogę doczekać się wiosny choćby z tego powodu aby ...dokupić azalie. Twoje takie piękne..zazdroszczę pozytywnie ale także jeszcze dokupię.
. Zauważyłam także że u ciebie rosną na jednej rabacie, bardzo rozsądnie bo jest ładniejszy efekt. U mnie inaczej i to także będę chciała zmienić. 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Też kiedyś wysiałam niezapominajki,a teraz pojawiają się wszędzie i trzeba trochę przystopować ich rozsiew.Będę czekać na twoje azalie,bo na mojej nie ma znowu pąków,chyba się z nią pożegnam alblo dokupię jej towarzyszkę.
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
noo ja swoje niezapominajki sialam w lipcu i co... i coo ani jedna nie wzeszla
ale chyba znam przyczyne..., za glebokie rowki im porobilam i nie mogły sie wydostac nad ziemie tak mi sie wydaje...
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Irenko
azalie, to kwiaty, które najbardziej kocham w Twoim ogrodzie, chociaż cały Twój ogród uwielbiam 
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Irenko piękna ta twoja wiosna,jeszcze trochę i będziemy ją miały 
Wybierasz się na zlot? http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=49455
Wybierasz się na zlot? http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=49455
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Irenko wspaniała ta twoja azalia .Gdzie ją kupowałaś ? Wiosenne wspomnienia bardzo ładne
Jadziu dziękuję
rzeczywiście niezapominajki bardzo się rozmnażają, trzeba je nawet wyplewić bo wszędzie byłoby ich pełno. Azaliom pączki zaczynają zielenieć i powiększać się, co to będzie gdy przyjdą mrozy.
Zeniu wiosną niezapominajki zapełniają wszystkie mniej ciekawe miejsca i tworzą błękitne widoczki. Widzę, że azalie będą miały wzięcie, nie dziwię się bo to są rzeczywiście ładne kwiaty. To, że u mnie rosną na jednej rabacie to nie było planowane, po prostu rosły tam mniej ciekawe rośliny i zaczęłam sadzić azalie a że rodzinka obdarowywała mnie coraz częściej tymi krzewami więc z braku miejsca sadziłam coraz gęściej aż w końcu powstały takie widoki. Z pielęgnacją i nawożeniem też jest łatwiej, w sumie wyszło to na dobre.
Małgosiu ciekawa ta twoja azalia, co z nią jest nie tak, dlaczego nie ma pąków, myślę, że wiosną powinnaś jej przyciąć gałązki tak o 1/3 żeby mogła się rozrosnąć i bardziej zagęścić a towarzyszkę możesz jej kupić, na pewno będzie lepiej się rosło.
Elizo ciekawe dlaczego niezapominajki nie wzeszły, one wysiewają się w różnych warunkach, a czy nasiona były dobre, nieprzeterminowane a może rzeczywiście zbyt głęboko je posiałaś.
Halinko umiesz podbudować, dziękuję
. Lubię Rh i azalie, w grupach tworzą piękne widoki, po przekwitnięciu krzewy również ładnie wyglądają.
Kasiu dziękuję
, w te szare dni to nawet wspomnienia poprawiają nam nastrój. Gdy będzie nadal tak ciepło to będzie wiosna w styczniu, ciemiernikom już zaczynają rozchylać się pąki.
Andrzejku dziękuję
azalie oraz inne rośliny kupuję w miejscowych sklepach ogrodniczych, nie korzystam ze sprzedaży wysyłkowej bo często nie dostawałam tego co zamawiałam.
Różaneczniki i azalie

Zeniu wiosną niezapominajki zapełniają wszystkie mniej ciekawe miejsca i tworzą błękitne widoczki. Widzę, że azalie będą miały wzięcie, nie dziwię się bo to są rzeczywiście ładne kwiaty. To, że u mnie rosną na jednej rabacie to nie było planowane, po prostu rosły tam mniej ciekawe rośliny i zaczęłam sadzić azalie a że rodzinka obdarowywała mnie coraz częściej tymi krzewami więc z braku miejsca sadziłam coraz gęściej aż w końcu powstały takie widoki. Z pielęgnacją i nawożeniem też jest łatwiej, w sumie wyszło to na dobre.
Małgosiu ciekawa ta twoja azalia, co z nią jest nie tak, dlaczego nie ma pąków, myślę, że wiosną powinnaś jej przyciąć gałązki tak o 1/3 żeby mogła się rozrosnąć i bardziej zagęścić a towarzyszkę możesz jej kupić, na pewno będzie lepiej się rosło.
Elizo ciekawe dlaczego niezapominajki nie wzeszły, one wysiewają się w różnych warunkach, a czy nasiona były dobre, nieprzeterminowane a może rzeczywiście zbyt głęboko je posiałaś.
Halinko umiesz podbudować, dziękuję
Kasiu dziękuję
Andrzejku dziękuję
Różaneczniki i azalie

- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Cuuuuuuuuuuuuuuudne