Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Post »

Irenko ale cudne azalie i wiosenne fotki Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko mimo że moje prymulki ciągle giną co rok dosadzam bo nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich .
Moje Rh w tym roku też słabo kwitły , na razie pięknie wyglądają ,ale boję się że jak przyjdą większe mrozy to powtórzy się to samo co wiosną .

Genia :wit
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Ewuniu to dobrze, że ta azalia jest taka jaką chciałaś, one dość szybko rosną więc w przyszłym roku powinna mieć więcej kwiatów. Do zakupów wysyłkowych podchodzę z rezerwą a zwłaszcza w ostatnich latach, zbyt wiele było "pomyłek", wolę kupować kwitnące rośliny.

Romciu dziękuję ;:196, oj chciałoby się żeby już tak było. ;:65

Geniu u mnie też częściowo giną prymulki ale te najstarsze, staram się co roku rozsadzać tak, żeby je ciągle mieć. Co do Rh i azalii to mam obawy tak jak ty, ciepła zima nie jest za bardzo dobra dla roślin, przydałby się lekki przymrozek i trochę śniegu. :D

Marzy mi się wiosna

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niezapominajki i serduszka śliczne ;:63 Kiedy rozsadzasz pierwiosnki ;:138 Irenko zerknij na moją stopkę :lol:
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

a mnie wciaz te niezapominajki marza sie we wlasnym ogrodzie.... ahh piekne ;:224
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romciu niezapominajki szczególnie lubię, to takie śliczne wiosenne kwiatuszki. Pierwiosnki rozsadzam o różnych porach lata choć wiosenne sadzenie jest najlepsze. Na stopkę zerknęłam, zanosi się na wspaniałe spotkanie.

Elizo trudno mi uwierzyć, że nie masz w swoim ogrodzie niezapominajek, wystarczy raz je posiać albo posadzić i ciągłość zapewniona, bardzo łatwo się rozsiewają. :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Niezapominajki to chyba jedne z najbardziej wysiewających się kwiatków . Zawsze musze je trochę przystopować ,bo sa wszędzie ;:108 . Kwitnące azalie ;:224 jak dalej będzie taka będzie pogoda na pewno przyspieszą . . Irenko jak zwykle śliczne wspomnienia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Irenko..u mnie także nie brakuje niezapominajek bo bardzo je lubię. :tan. Są niezawodne, choć część zawsze usuwam. Także nie mogę doczekać się wiosny choćby z tego powodu aby ...dokupić azalie. Twoje takie piękne..zazdroszczę pozytywnie ale także jeszcze dokupię. :heja. Zauważyłam także że u ciebie rosną na jednej rabacie, bardzo rozsądnie bo jest ładniejszy efekt. U mnie inaczej i to także będę chciała zmienić. ;:108
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Też kiedyś wysiałam niezapominajki,a teraz pojawiają się wszędzie i trzeba trochę przystopować ich rozsiew.Będę czekać na twoje azalie,bo na mojej nie ma znowu pąków,chyba się z nią pożegnam alblo dokupię jej towarzyszkę.
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

noo ja swoje niezapominajki sialam w lipcu i co... i coo ani jedna nie wzeszla ;:223 ale chyba znam przyczyne..., za glebokie rowki im porobilam i nie mogły sie wydostac nad ziemie tak mi sie wydaje...
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Irenko ;:167 azalie, to kwiaty, które najbardziej kocham w Twoim ogrodzie, chociaż cały Twój ogród uwielbiam ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Irenko piękna ta twoja wiosna,jeszcze trochę i będziemy ją miały :wit
Wybierasz się na zlot? http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=49455
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Irenko wspaniała ta twoja azalia .Gdzie ją kupowałaś ? Wiosenne wspomnienia bardzo ładne
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dziękuję ;:196 rzeczywiście niezapominajki bardzo się rozmnażają, trzeba je nawet wyplewić bo wszędzie byłoby ich pełno. Azaliom pączki zaczynają zielenieć i powiększać się, co to będzie gdy przyjdą mrozy. :(

Zeniu wiosną niezapominajki zapełniają wszystkie mniej ciekawe miejsca i tworzą błękitne widoczki. Widzę, że azalie będą miały wzięcie, nie dziwię się bo to są rzeczywiście ładne kwiaty. To, że u mnie rosną na jednej rabacie to nie było planowane, po prostu rosły tam mniej ciekawe rośliny i zaczęłam sadzić azalie a że rodzinka obdarowywała mnie coraz częściej tymi krzewami więc z braku miejsca sadziłam coraz gęściej aż w końcu powstały takie widoki. Z pielęgnacją i nawożeniem też jest łatwiej, w sumie wyszło to na dobre.

Małgosiu ciekawa ta twoja azalia, co z nią jest nie tak, dlaczego nie ma pąków, myślę, że wiosną powinnaś jej przyciąć gałązki tak o 1/3 żeby mogła się rozrosnąć i bardziej zagęścić a towarzyszkę możesz jej kupić, na pewno będzie lepiej się rosło.

Elizo ciekawe dlaczego niezapominajki nie wzeszły, one wysiewają się w różnych warunkach, a czy nasiona były dobre, nieprzeterminowane a może rzeczywiście zbyt głęboko je posiałaś.

Halinko umiesz podbudować, dziękuję ;:196. Lubię Rh i azalie, w grupach tworzą piękne widoki, po przekwitnięciu krzewy również ładnie wyglądają.

Kasiu dziękuję ;:196, w te szare dni to nawet wspomnienia poprawiają nam nastrój. Gdy będzie nadal tak ciepło to będzie wiosna w styczniu, ciemiernikom już zaczynają rozchylać się pąki. :(

Andrzejku dziękuję :D azalie oraz inne rośliny kupuję w miejscowych sklepach ogrodniczych, nie korzystam ze sprzedaży wysyłkowej bo często nie dostawałam tego co zamawiałam.

Różaneczniki i azalie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold