Moje storczyki

ODPOWIEDZ
kasapo
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 15 gru 2007, o 22:00

Post »

Super zakupy, najbardziej podobają mi się sabotki (może dlatego że żadnego jeszcze nie mam).
A ten ostatni to chyba cambria.
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorciu gratuluję takich oszczędnych i jakże bogatych zakupów. Wszystkie warte grzechu. Mi do tej pory na takie przeceny jeszcze nie udało się trafić, ale wszystko przede mną. Mam nadzieję, że kiedyś upoluję właśnie coś innego niż Phalaenopsis i Epidendrum. Zwłaszcza urocze są twoje Paphiopedilum ;:97
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

6,99 za sabotka z pąkiem :?: ;:154 aż mi sie płakać chce :cry:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ale cudne! to piękne Paphiopedilum z liśćmi w kratkę też za 6,99?
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

No to mnie powaliłaś tymi zakupami. Ostatni to chyba cambria. Ale sabotki to prawdziwe cuda. :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

nie wiem jaki jest ten ostatni, na cambriowatych sie w ogóle nie znam, bo jest sporo cambriopodobnych rodzajów, a żadnego nie mam
Awatar użytkownika
Alicja N.
100p
100p
Od: 18 lut 2008, o 15:04

Post »

ojej....jakie śliczne... a ja parę dni temu też byłam w LM w Białymstoku i ich nie widziałam. był tylko jeden sabotek ale bardzo marniutki, wiec go nie wziełam...jak mogłam przeoczyć takie cuda :oops:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Ło matko ;:111 kurcze ale szczęściara z Ciebie, zwłaszcza jeśli chodzi o te sabotki ;:152 za taką cenę to u mnie były tylko falenopsisy z obciętymi łodygami kwiatowymi i z korzeniami w złym stanie ;:161
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Po raz pierwszy trafiłam na taką obniżkę, w pobliskim Auchan obniżka to przeszło 16 zł za storczyk w fatalnym stanie. Gdy weszłam na stoisko z kwiatami w LM, to nie mogłam uwierzyć, że storczyki w naprawdę niezłej kondycji kosztują tylko tyle, a z wyborem też miałam problemy, bo gdyby nie finanse mogłabym wziąć je wszystkie :lol: :lol:
dorcia
1000p
1000p

Post »

Alicjo, zależy, gdzie szukałaś. One stoją z boku, nie są wyeksponowane. Najlepiej zapytać osobę pracującą na tym dziale. :P
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Witam,
Wydaje mi się, że ta cambria to Euro Star ( nie jestem pewna pisowni - razem czy osobno :D )
Awatar użytkownika
Alicja N.
100p
100p
Od: 18 lut 2008, o 15:04

Post »

ja patrzyłam na te, które były zaraz po prawej stronie od wejścia na takiej 3-stopniowej półce (na dole falenopsisy z poobcinanymi pędami, a im wyżej patrzyłam tym ładniejsze i w lepszej formie. sabotek stał na samej górze,ale juz przekwitał i liście miał jakby zwiędłe-więcej nie było), potem poszłam na lewo :) na takie regularne stoisko z kwiatami, ale tam były tylko falenopsisy w stanie znośnym. no i tak wyglądał mój pobyt w LM. wyszłam z fioletowym falenopsisem i miltoniopsisem :D
dorcia
1000p
1000p

Post »

Alicjo, ta trzystopniowa półka to od dnia kobiet (wtedy storczyki były w super kondycji, bo jednego falenopsisa dostałam od moich mężczyzn). Te przecenione to na lewo, wciśnięte pomiędzy inne kwiaty. Zwróciłam na nie uwagę, bo na osłaniającym celofanie miały zamazany kod kreskowy, okazało się, że są przecenione. Pozdrawiam, Dorota :P
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Dorotko,

ta Cambria, to tak jak podała Madzik - Eurostar. Spójrz w mój wątek a znajdziesz podobieństwa miedzy swoją a moją.

Ceny i mnie powaliły .. zazdroszczę okazji ;) - ale tak pozytywnie. Niech Ci kwitna długo ;) bedziemy my miały co ogladać ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03

Post »

Dorotkosuper , super , super wszystkie kwiaty.
Tak się napatrzyłam ,że już nastawiam mojego M ,żeby mimo nawału prac przed świątecznych i mnie podrzucił dzisiaj do LM , może i u nas coś wypatrzę.
Mam lekką chandrę bo mimo moich starań pierwszy storczyk , który kupiłam marnieje w oczach.
Jeszcze mam bardzo cichą nadzieję, ale może na pocieszenie coś bym sobie kupiła.
Pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych.
Jagoda
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”