Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

No właśnie, a ja sierota dałam zielistkę do ziemi i kiszka, ale pocieszam się, że na wiosnę jakąś zorganizuję.
Karolina, u mnie stare budownictwo i wilgoć okrutna,więc chyba wszystkim roślinom pasuje. Mnie już nieco mniej. :wink:
Iwonko, moja mama nie lubiła różowego i mi w dzieciństwie nic nie kupowała w tym kolorze, więc jako dorosła osoba sobie odbijam. Moja córka natomiast już różowego nie chce, widać ma przesyt. :;230
agucha mnie tak szybko ukorzeniły się trzykrotki i reo. :)

Na wypadek, gdyby ktoś chciał alarm wszczynać, to informuję, ze dziś mnóstwo przygotowań do imprezy, a jutro impreza, więc też orka straszna, może uda się w niedzielę zajrzeć. :wink:
To się usprawiedliwiłam. ;:224
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kiedy ja zielistkę także w ziemi.. :roll: . No to zrobię jeszcze jeden eksperyment...teraz do wody. Jak tak dalej będzie z moimi eksperymentami wąsów u mojej zielistki braknie. :;230
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Jagódko widzę więcej podobieństw, u mnie też stare budownictwo i kwiatuszki mają wilgoć.
Życzę udanej imprezki. :wit
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jednak dotarłam i serdecznie gratuluję oraz życzę (a jak Cię już znam - tak będzie) aby był równie atrakcyjny jak poprzedni .
Egzemplarze piękne - ufff , oglądałam je na wdechu . ;:63 ;:63
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Jagoda no i tak powinno być !! Bo ja potem pyszczę :;230 Grzeczna dama ;:180
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

:wit

O Jagoda ten kwietnik mi się strasznie spodobał ;:180 jest świetny ;:108 a grudniczka masz śliczniusiego a gwiazdeczka reż urocza moja w pracy zaczyna pokazywać białe kwiatuszki a na święta na stół też mam na liście gwiazdę - jest ich już dużo w sprzedaży ale chciałam kupić przed samymi świętami mam tylko nadzieję że zdążę :wink:
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agarow, jak patrzę na moją gwiazdę, która oczywiście jeszcze wygląda bardzo ładnie, ale zrzuca od czasu do czasu liść, to zaczynam żałować, że kupiłam ją tak wcześnie. Myślę, że one będą cały czas, a przed świętami ich ceny mogą nawet nieźle opaść, bo co te markety zrobią z nim po świętach. :wink:
Lidko, mam przykład po tobie, ze lepiej się usprawiedliwić z góry. :lol:
kociaro, dzięki, ciesze się, że ci się podoba i zapewniam, ze do sesji poszły te najładniejsze, ale kilka zombie tez posiadam w kolekcji :;230
Iwonko, ja czasem strasznie żałuję, ze nie mieszkam w bloku, choćby przez brak centralnego ogrzewania, czy chłód w części mieszkania, ale przynajmniej mam gdzie moje balkonowe zimować. :)
Zeniu kochana, eksperymentuj, bo jak ci się uda, to wiosną będę chciała taką ukorzenioną zielistkę wysępić od ciebie. Ta ukorzeniona ma się dobrze. ( tfu tfu na psa urok )
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Jagodatak patrzę na Twoją gwiazde i myslę, że fajna ozdoba naświęta - chociaż ja ogólnie gwiazd nie lubię :wink:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p
Od: 10 lip 2011, o 14:07

Post »

Tez wpadla mi gwiazda w oko
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Jagoda gwiazdy mi się podobają ale nie ma gdzie zimować !! Pięknie to jako stroik wygląda !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

:wit
Jeszcze mnie tu nie było ale jestem widze że zrobiłaś taki sam zakup u mnie w sklepie u mnie hiacynt już ma kwiatki ale jeszcze koloru nie widać. Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Dzięki Jagoda za podpowiedz o eszkach i epi ;:180 . Pytałam o to, bo aby wyszukać info o roślince muszę znać jego prawdziwą i całą nazwę :D
Za chwilkę przydrepczę poszperać w twoim wątku, teraz wzywa mnie moja matula :D
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Jagoda, wiesz ze całe swoje długie życie, FIKUSA kojarzyłam z długimi grubymi liśćmi a tu u Ciebie taka delikatna kruszynka z drobnymi pięknymi listkami. Bardzo mi on przypadł do ;:167 .
Gwiazda bardzo dekoracyjna, a Grudnik mały lecz cały w kwiatach, pieknie to wyglada.
U mnie krzaki a pojedyncze paki :?:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mmarylo, nie ma za co, ja staram się używać w miarę poprawnych nazw, bo to jednak forum, czyli miejsce, gdzie ludzie powinni mieć możliwość znaleźć informacje i to jest jego nadrzędny cel. :)
Tak na marginesie epi to epipremnum aureum, czyli złociste, choć określenie może być też inne, bo jest wiele odmian.
Co do fikusa, to fikus pnący, czyli pumila naprawdę jest piękną rośliną, jednak mimo wielkiej miłości do nich trzy sztuki wysłałam na tamten świat, dwa inne są w stanie poważnym, ale na szczęście jeden się trzyma. :)
Sylwio, witaj w moim wątku kolejna kaliszanko :) Mój hiacynt wreszcie załapał i rozchylił liście, wśród których widać pąk kwiatowy. Chyba zakwitnie na święta. :tan
Obrazek
Liczę, że mój podobnie jak Wiktorii będzie biały, bo mam już kilka różowych i liliowych, więc przydałaby się odmiana. :)
Lidko, Ewelino, Migotko, gwiazdy nigdy jeszcze nie kupowałam, więc teraz zważywszy na eskalację mojego zielonego hobby w ciągu pobytu na forum uznałam, ze warto spróbować, co do zimowania, to jeszcze zobaczymy. :wink:
Grudnik przetrwał nawet wietrzenie podczas sobotniej imprezy i póki co (tfu tfu, żeby nie zapeszyć) wygląda kwitnąco. :)
Obrazek

Mój eschynantus wygląda teraz tak:
Obrazek
a tak wyglądał dwa miesiące temu:
Obrazek

I na koniec muszę się pochwalić tortem, który zrobiłam własnoręcznie na urodziny męża. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

Jagodo, wielkie ;:138 dla Ciebie. Rośliny pod Twoją opieką ładnie rosną (no niektóre są uparte, ale nic na to nie poradzimy :) ); masz smykałkę kulinarno-cukierniczą ;:108 . Zrobiłam na wczoraj rybę z Twojego przepisu i wyszła pyszniutka. Musiałam przy smażeniu męża odganiać od patelni, bo by mi wyjadł calutką (tak mu zasmakowała). O przepis na tort nie będę prosić, bo to wyższa szkoła jazdy, a mi z ciast wychodzi najlepiej sernik na zimno :;230 .
Uwielbiam czytać Twój wątek - zabierasz się za rośliny, których nie odważyłabym się hodować: gwiazda, hiacynt, inne cebulowe - to dla mnie czarna magia.
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”