Moje początki ze storczykami - kasapo
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na razie możesz na noc rozszczelniać okna. Potem - tak jak napisała DewukaMyślałam, że takie schłodzenie pomoże im zakwitnąć
Dendrobium dostałam niedawno z informacją, że wkrótce powinno zakwitnąć o ile będę trzymała chłodno i sucho.
Chciałam mu jakoś pomóc
Trzymam kciuki za miltoniopsis - moja też po kąpieli w Topsine

Narine - mam nadzieję, że nasze miltonie przeżyją
Dendrobium wygląda tak:

Z tego co trochę poczytałam rozumiem, że te bez liści to stare ps bulwy, które służą tylko do odżywiania rośliny? Czyli teraz powinny pojawić się nowe przyrosty? Czy do czasu pojawienia się takich przyrostów w ogóle nie podlewać rośliny? A to na drugim zdjęciu to keik? Co z tym robić?
Bardzo proszę o wszelkie uwagi i porady bo trochę się pogubiłam
i nie wiem czy to jednak nie będzie dla mnie za trudny storczyk
.

Dendrobium wygląda tak:

Z tego co trochę poczytałam rozumiem, że te bez liści to stare ps bulwy, które służą tylko do odżywiania rośliny? Czyli teraz powinny pojawić się nowe przyrosty? Czy do czasu pojawienia się takich przyrostów w ogóle nie podlewać rośliny? A to na drugim zdjęciu to keik? Co z tym robić?
Bardzo proszę o wszelkie uwagi i porady bo trochę się pogubiłam

Zdjęcia trochę za mało wyraźne, żeby powiedzieć co to jest to nowe rosnące.
Nie wiadomo jak to Dendrobium było wcześniej traktowane i czy miało prawidłowy okres spoczynku czy nie, ale na pewno jak coś zaczyna rosnąć, to trzeba podlewać i nawozić.
Podlewaj tylko po porządnym przeschnięciu podłoża.
Absolutnie nic z tym małym nie rób. Tylko podziwiaj
.
Pozdrawiam,
Nie wiadomo jak to Dendrobium było wcześniej traktowane i czy miało prawidłowy okres spoczynku czy nie, ale na pewno jak coś zaczyna rosnąć, to trzeba podlewać i nawozić.
Podlewaj tylko po porządnym przeschnięciu podłoża.
Absolutnie nic z tym małym nie rób. Tylko podziwiaj

Pozdrawiam,
Mysza
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein